Szia, Anninak hívnak, én írom a Napi Boldogságot. Hogy ki vagyok? Elsősorban anya és feleség, de ezen kívül még lány, testvér, unoka, barátnő…

2013 januárjában döntöttem úgy, hogy blogot kezdek írni a boldogságról. Talán inkább fogalmazhatnék úgy, hogy “mindenről, ami boldogság”.

“Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” (Teréz anya)

A blogot nemcsak saját, hanem mások örömére is írom – szeretném vele a napod szebbé, vidámabbá és jobbá tenni. Velem is előfordul, hogy valami miatt elkeseredem, vagy nyomasztó gondolatok foglalkoztatnak – ilyenkor erőt veszek magamon, és arra koncentrálok, ami fontos és értékes az életben. Még ha oly kis dolog is, amit másokért vagy egy szebb világért tenni tudunk, akkor is meg kell próbálnunk!

Anni NB

Boldogság

“A boldogság olyan illatszer, amelyet nem hinthetünk úgy másokra, hogy néhány csepp ne jusson nekünk is.” (Ralph Waldo Emerson)

A “boldogságkeresés”, mint téma mindig is nagyon érdekelt. Vajon mi tesz minket boldoggá? Mi is valójában a boldogság? Természetesen mindenki számára kicsit (vagy nagyon!) mást jelent.

Én például nagyon szeretek a témával kapcsolatban könyveket olvasni (micsoda perverzió!), azokat jól átgondolni, s aztán a különféle praktikákat a való életben alkalmazni.

A boldogságot a legjobb mégis másokkal megosztani. Ezért indult útjára a Napi Boldogság, melyről itt még többet is olvashatsz!                                                                                                                       

Család

Van egy nagyon szuper, jó fej férjem (lásd Férj 🙂 ), aki társam az élet minden területén. Nélküle valószínűleg nem lenne Napi Boldogság, mert ő az, aki boldoggá tesz, akire mindig számíthatok, és aki sokat segít abban, hogy három gyerek mellett legyen időm a blogra! ♥

Van két fantasztikus kisfiam – a 8 éves Nagymanó és lassan 7 éves Kismanó. (Akik néha inkább kisördögök, de lehet, hogy ha kisangyalok lennének, akkor nem is értékelném annyira az „angyali” pillanatokat?!) És van egy tündéri 3 éves kislányunk, Törpilla, aki a “hab a tortán”. Vele lett teljes a mi kis családunk, a cserfességével, angyali mosolyával bearanyozza minden egyes napunk!

A gyerekek születésével be kell, hogy valljam, teljesen új fejezet nyílt az életemben, hiszen középpontba került számomra a család, az otthon harmóniája, és persze mások boldogsága.

_MG_5929-Edit

Kutya

“A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket.” (Roger Andrews Caras)

Van egy jólelkű (de erről senkinek egy szót se!) házőrzőnk, Turbó, aki fajtáját tekintve rottweiler-erdélyi kopó keverék.

Nagyon szeretem az állatokat, gyerekkoromban tele volt az otthonunk mindenféle kisállattal – sőt, sokáig állatorvosi pályára készültem! Mára már (egyrészt) benőtt a fejem lágya, másrészt pedig három gyerek mellett nagyon kevés szabad időm marad, ezért “csak” Turbó él velünk – számunkra ő az ideális kutya.

Pár naposan láttam először, akkor még elfért a tenyeremben, most elfér a tenyeremben talán az egyik mancsa… 😉

Turbó előző életében szobakutya lehetett, mert ha rajta múlna, egész nap bent feküdne az előszobában. Imádja a kocsonya maradékot, műanyag flakonokkal játszani, utálja viszont a macskákat és a talicskákat.

Ja, és teljesen bizonyos vagyok benne, hogy az állattartók boldogabbak!

DSC_7249

Apróságok rólam…*

 • Imádom a meglepetéseket! (Akár kapni, akár adni 🙂 )
 • 2016 tavaszán úgy döntöttem, hogy áttérek a teljesértékű, kizárólagosan növényi alapú táplálkozásra. És milyen jól tettem! Azóta nem telt el nap, hogy ne találnék örömöt az egészségesebbnél egészségesebb receptek kipróbálásában és persze megörökítésében. Úgy érzem, hogy egy teljesen új világ nyílt meg előttem, és minden nap hálát adok érte, hogy olyat ehetek, ami nemcsak egészséges, de még finom is! Erről a nagy átalakulásról ebben a bejegyzésemben olvashatsz.
 • Mostanában Deliciously Ella a nagy kedvencem, ugyanakkor szívesen böngészem más vegán bloggerek oldalait is. Ha érdekel szeretnél megismerkedni fantasztikusan egészséges és ízletes receptekkel, akkor melegen ajánlom Ellát, illetve látogasd meg az Oh She Glows vagy a Minimálist Baker oldalakat is. Magyar vegán szerzők közül Nagy Zita a kedvencem, Vegán reggelik és Mit eszik a vega gyerek? című könyvéből is sokszor főzök. (Ja, említettem már, hogy nem szeretek improvizálni a konyhában?)
 • Borzasztó a számmemóriám.
 • Megrögzött Agatha Christie rajongó vagyok. Nagyon szeretem az izgalmas krimiket, de a véres jeleneteket csak mértékkel. Úgyhogy a jó öreg Agatha izgalomszintje nekem pont megfelel.
 • Imádok énekelni, pedig nincs túlságosan jó hangom… Szegény gyerekek!
 • Odavagyok a tulipánokért, nárciszokért, krókuszokért, rózsákért, orchideákért… Kedvenc virágom azonban a pünkösdi rózsa. Igyekszem a kert minden szabad négyzetcentiméterét virágokkal beültetni.
 • Mindig sportolok valamit, és amibe belekezdek, azt nagy szenvedéllyel és lelkesedéssel csinálom. Sokáig a lovaglás jelentett számomra mindent, de idő hiányában búcsút mondtam neki. Jelenleg épp a futásért vagyok nagyon oda.
 • Reggeli szenvedélyem a turmixkészítés: nem indulhat nap egy jó kis tápláló smoothie (turmix) nélkül. Egyik kedvencem itt lesheted meg. 🙂 Ha pedig el akarnál merülni a smoothie készítés rejtelmeiben, akkor kattints ide!
 • Utálok késni, vagy bármivel is késésben lenni – ezért hacsak nincs valami nagy baj, mindig pontos vagyok és időben válaszolok a levelekre is!
 • Imádok fotóalbumokat, slideshow-kat, kollázsokat csinálni. Ilyenkor valósággal repül az idő!
 • Egyik legkedvesebb online elfoglaltságom a Pinterest, ha van kedved, látogass el az oldalamra! 🙂
 • Lista-fanatikusként boldoggá tesz, ha TO DO listákat körmölhetek, majd kipipálhatom az elvégzett feladatokat. És utálok halogatni!! (De néha mégis megteszem, haha.)
 • Ritkán nézek tévét, de egyik örök kedvenc sorozatom, melyen mindig örömmel vidulok, a Csengetett, Mylord?
 • Boldoggá tesz, ha minél több szépséget, örömöt fedezhetek fel a mindennapok során. Ezt dokumentálja heti bejegyzés sorozatom, a VasárnaPillanatok.
 • A boldog pillanatokat az Instagramon is gyűjtöm: minden napra jut egy kép. ♥

Anni NB 5

Remélem, tetszik a Napi Boldogság, s Neked is legalább annyira szebbé teszi a napod, mint nekem!

Olvasgass kedvedre, lájkold a Napi Boldogság Facebook oldalát, és:

már HÍRLEVÉLRE is feliratkozhatsz, ezt a jobb oldali sávban található kis rubrikában teheted meg!

Köszönöm, hogy benéztél, örülök, hogy itt vagy! 🙂

Aláírás

Ui.: Ha üzennél, akkor azt megteheted a Kapcsolat menüpontban, vagy írj az anni {kukac} napiboldogsag {pont} com e-mail címre!

*A rózsaszínű szócskákra kattintva többet is megtudhatsz a kiemelt témáról egy-egy bejegyzés formájában.