NevetésA heti boldogságfogadalom nagyon egyszerű, néha azonban mégis nehezünkre esik. Íme, néhány tipp, mely nekem bevált – így biztosra veheted, hogy humorral telnek napjaid! 🙂

1. NEVESS MÁSOK VICCEIN. Megpróbálok vidulni mások viccein, még akkor is, ha elsőre nehezemre esik. Ez alól a gyerekek sem kivételek, akik néha a legegyszerűbb és legsekélyesebb viccen is jókat derülnek – ilyenkor én is csatlakozom, még akkor is, ha éppen nem vagyok olyan hangulatban. (Viszont érdekes módon pont ettől leszek jobb hangulatban!)

2. NEVESS SAJÁT MAGADON. Megpróbálok nevetni saját magamon is, ami még sokkal nagyobb kihívás, hiszen saját magunkat soha nem kívülről szemléljük. Egy-egy siralmas helyzetet gyakran katasztrófaként élek meg, aztán csak az idő múlásával vagyok rá képes, hogy nevetve idézzem föl az emlékeket. Milyen jó lenne, ha már az elején nevetéssel tudnék átélni egy-két cikis vagy frusztráló helyzetet!

3. VICCELŐDJ TE IS! Viccelődöm a barátaimmal, családommal, a gyerekekkel. Alapvetően megvan bennem a hajlam és az igény, igazából a feszültség és az idegesség az, ami elnyomja bennem a viccelődés képességét. Pedig a vicc hihetetlenül oldja a feszültséget, ugyanis levezeted vele a negatív erergiákat. Ha azonban figyelmeztetem magam arra, hogy legyek lazább, akkor már sokkal jobban megy a dolog!

A gyerekek például imádják, ha egyik pillanatról a másikra majommá változom, vagy „tettetem a hülyét”. Egy idő után én is szakadok a röhögéstől, főként mert elképzelem, milyen lenne, ha más „komoly” felnőtt ismerősöm látná, mit művelek. 🙂

You-Rang-My-Lord4. DERÍTSD KI MI AZ, AMI IGAZÁN JÓKEDVRE DERÍT! Nem tudom miért, de soha nem voltam egy vígjáték őrült. Talán mert mindig úgy éreztem, a vígjátékokból hiányzik a komoly tartalom. (Persze azért voltak kivételek, a Jóbarátok humorát nehéz például felülszárnyalni… 🙂 )

Érdekes, hogy az idő múlásával egyre inkább megváltozik ezzel kapcsolatban a véleményem. Lehet, hogy nem hordoznak világmegváltó gondolatokat, ugyanakkor segítségükkel egy kis időre kikapcsolhatunk, és a nevetésre koncentrálhatunk.

A vígjátékokkal kapcsolatban nagyon szelektív az ízlésem. Nehéz körülírnom, hogy mi az, ami tetszik, de íme néhány szemléletes példa.

Például sírásig tudok röhögni Bel Mondo klasszikusán, a Kellemes Húsvéti Ünnepeken. De nem értem, mi a vicces a Bud Spencer filmekben, amikért Férj annyira odavan. Hihetetlenül viccesnek tartom a „Csengetett Mylord?” című vígjáték sorozatot, vagy a régi magyar bohózatokat, de kevéssé találom szórakoztatónak Chevy Chase családi vakációs szösszeneteit. Te milyen típusú vígjátékokat szeretsz?

Griswold5. LÉGY NYITOTT A HUMORRA! És most jön a képbe a fogadalom: sokszor előítéleteink szabnak határt a humornak. Ugyanis én már jó régen elkönyveltem magamban, hogy sem a Rendőrakadémiát, sem Chevy Chase családi mozijait nem tartom viccesnek. Ekkor jött a képbe Férj, aki viszont évente egyszer biztosan megnézi Griswaldék kalandjait. 🙂

Egy idő után képes lettem értékelni a vaskos poénokat, még akkor is, ha az én ízlésemnek nem a legkifinomultabbak. Na, nem mondom, hogy beájulok a röhögéstől, de már az is megadja az alaphangulatot, hogy Férj hangosan hahotázik mellettem. Lehet, hogy valami elsőre nem tűnik viccesnek, de ha nyitott vagy arra, mások mit találnak komikusnak egy helyzetben/filmben, egy idő után Te is élvezni fogod.

6. NÉZZ HUMORT ÉLŐBEN! Ennél szerintem már csak az jobb, mikor ízlésednek megfelelő színpadi komédiát van szerencséd megnézni. Azt hiszem, kevés önfeledtebb pillanatom volt az életben, mint amikor Gálvölgyi és fantasztikus kollégái bohóckodását néztem a Játékszínben. Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőségünk volt egy csomó darabot megnézni a Játékszínben – egyik jobban tetszett, mint a másik. A végére már fáradtra röhögtük magunkat – de hogy milyen jól esett…!

mosoly az esőben7. TALÁLKOZZ VICCES EMBEREKKEL! Tudatosan (vagy talán tudat alatt?) keresem a vicces emberek társaságát. Érdekes módon vannak olyanok, akik „egyszerűen” csak felvillanyoznak, mert mindig valami vicceset mondanak, míg vannak olyanok, akikkel egy hullámhosszon vagyunk, és mindketten folyamatosan sziporkázunk.

Mindkét eset nagyon kellemes, egy-egy ilyen találkozó hihetetlenül üdítő tud lenni! (Hát még ha az embernek van egy ilyen kollégája! Akkor nem valószínű, hogy unatkozni fog – meg ugye a munka is jobban megy jó hangulatban…).

8. OLVASS/NÉZZ VICCEKET! Amivel kapcsolatban kissé szkeptikus vagyok, az a viccek olvasása, illetve vicces videók nézése. Nagyon nehezen szánom rá magam, mert bevallom őszintén, hogy számomra időpocsékolásnak tűnik. Aztán mikor mégis megnézem azt a milliók által viccesnek tartott videót, akkor nem bánom meg. Nevetek egy jót, és máris jobban érzem magam!

Te milyen típusú viccet szeretsz legjobban? Melyik vígjátékokon vidulsz a leginkább? Kíváncsi lennék a hozzászólásodra, mert biztosan vannak olyanok, amik nekem is tetszenének! 🙂

Fotók forrásai sorrendben: laughterworkout.com, pumpkinfm.com, austin360.com, windsorstar.com 

“Hogyan nevess többet?” - 2 hozzászólás

  1. Tegnap késő este elalvás előtt még rápillantottam a mobilomra és ezen a megúnhatatlan klasszikuson ismét könnyesre nevettem magam:

    Egy tapasztalatlan, chili kóstoló feljegyzései
    (W. Bruce Cameron)

    „Nemrégiben abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy birónak választottak ki egy chili főző versenyen. Az eredeti biró megbetegedett, az utolsó pillanatban én pedig pont ott álltam a birói asztalnál és a
    sörös sátor holléte felől érdeklődtem, mikor felkértek.
    A másik két bíró (két indiai) biztositott róla, hogy a chili egyáltalán nem lesz erős, azonkivül ingyen sört kapok a kóstolgatás teljes idejére,
    tehát belementem.”
    ime az értékelő lapok a versenyről:

    Chili # 1: Manoj Maniac Mobster-Monster Chili-je
    1. Biró: Kicsit túl sok paradicsom. Nagyszerű zamat.
    2. Biró: Kellemes, sima paradicsom iz. Nagyon enyhe.
    3. Biró: Jesszusom, mi a pokol volt ez? Ezzel le lehetne szedni a
    megszáradt festéket az úttestről. Két sörbe került, hogy kioltsam a
    lángokat. Remélem ez volt a legrosszabb.

    Chili # 2: Applesamy Utanegeto Chili-je
    1. Biró: Füstös, enyhe sertés beütéssel. Gyengén csipős Jalapeno iz.
    2. Biró: Izgalmas sült rostélyos iz, több paprika kellene bele, hogy
    komolyan lehessen venni.
    3. Biró: Gyermekektől távol tartandó! Nem vagyok benne biztos, hogy mit kellene éreznem a fajdalmon kivűl. El kellett zavarnom két fickót, akik
    Heimlich-fogást akartak alkalmazni rajtam. Sürgősen több sört kellett hozniuk mikor megláttak az arcomon a grimaszt.

    Chili # 3: Farouk Hires Gyújtsd Fel Az Istállót chili-je
    1. Biró: Kiváló tüzes chili! Nagyszerű zamat. Több bab kellene bele.
    2. Biró: Bab nélküli chili, kissé sós, remekül használja a piros paprikát.
    3. Biró: Hivjatok szakembert, felfedeztem egy urániumszivárgást! Az
    orromban olyan érzésem van, mintha Domestost szipákoltam volna. Már mindenki tudja mi a dolga, hozzák a söröket, mielőtt meggyulladok. A
    pincér kislány hátba vágott, igy most a gerincem a mellkasom első
    részében van. Az ábrázatom kezd igen ramatyul kinézni a sok sör miatt.

    Chili # 4: Barbu Fekete Mágiája
    1. Biró: Fekete bab chili gyakorlatilag bármi fűszer nélkül. Kiábránditó.
    2. Biró: Enyhe hárs iz a fekete babhoz. Köretként használható halhoz vagy egyéb enyhe ételekhez, nem igazan lehet chili-nek nevezni.
    3. Biró: éreztem, hogy valami a nyelvemhez dörgölőzik, de az izét nem éreztem, lehetséges az izlelőbimbókat kiégetni? A pincér kislány mögöttem állt a friss sör utánpótlással; az a 150 kilós lotyó egyre izgibbnek néz ki. Ez a nukleáris hulladék, amit eszem szintén. Nem
    lehet, hogy a chili fokozza a nemi vágyat?

    Chili # 5: Laveshnee Legalis Ajak- Eltávolitója
    1. Biró: Húsos, erős chili. A frissen őrölt Cayenne bors tökéletes izt
    ad. Igazán nagyszerű.
    2. Biró: Chili apritott sztékkel. Több paradicsomot még elbirna. El kell
    ismerni, a cayenne bors igen erős benyomást tesz.
    3. Biró: A füleim csengenek, a homlokomon izzadtság folyik és a
    szemeimmel már nem tudok fokuszálni. Elfingottam magam, négy ember mögöttem korházi kezelésre szorul. A versenyző megsértődött mikor megmondtam neki, hogy a chili-je következtében agykárosodást szenvedtem.
    A pincérlány megmentette a nyelvemet a vérzéstől azzal, hogy egy kancsóból sört öntött közvetlenül a nyelvemre. Azon gondolkozom, vajon le fogom-e égetni az ajkaimat. Nagyon idegesit, hogy a másik két biró folyton megkér, fejezzem be a sikoltozást.

    Chili # 6: Vera Vilagi Vegetarianus Variációja
    1. Biró: Hig de mégis erős vegetáriánus chili. Jól eltalált egyensúly a különféle erős paprikák között.
    2. Biró: Az eddigi legjobb. Agresszivan használ erős paprikát, hagymát
    és fokhagymát. Igazán nagyszerű.
    3. Biró: A beleim immár egyenes csövek gáz állapotú, kénes lánggal
    megtöltve. összecsináltam magam, mikor fingottam es attól félek, hamarosan átégeti a széket. úgy tűnik senki nem tud megmaradni mögöttem, kivéve a pincérlányt, azt hiszem perverzebb mint gondoltam. Már nem érzem az ajkaimat. Kéne egy nagy fagyi, hogy kitörölhessem a fenekem vele.

    Chili # 7: Sugash Sikitó Szenzáció Chili-je
    1. Biró: Közepes chili, túl sok konzerv-paprikát használ.
    2. Biró: Hát, hát. Olyan az ize, mintha gyakorlatilag az utolsó
    pillanatban beledobtak volna egy konzervnyi paprikát. Meg kell
    jegyezzem, aggályaim vannak a 3-as számú biróval kapcsolatban. úgy tűnik egy kissé csalódott, mivel folyamatosan durván káromkodik.
    3. Biró: Valaki tehetne egy gránátot a számba, kihúzhatná a biztositótűt, és én az égvilágon semmit sem éreznék. Az egyik szememre megvakultam, és a külvilágnak olyan hangja van, mintha minden rohanó vizből állna. Az ingemet teljesen beboritja a chili, ami észrevétlenül
    kicsusszant a szám szélén. A gatyám tele van, igy legalább passzol az ingemhez. Legalább majd a boncolás során tudni fogják, mi okozta a halálomat. úgy döntöttem abbahagyom a lélegzést, mivel túl fájdalmas.
    Francba vele, oxigénhez úgysem jutok. Ha levegőre lesz szükségem, majd szippantok a hasamon lévő 10 centis lukon keresztül.

    Chili # 8: Hansraj Hegyi Szent Chili-je
    1. Biró: Tökéletes befejezés, ez egy jó izű chili, mindenki számára biztonságos, nem túl erős, de pont elég fűszeres ahhoz, hogy
    észrevetesse magát.
    2. Biró: Ez az utolsó darab egy jó, kiegyensúlyozott chili, nem túl erős
    és nem is túl enyhe. Sajnálattal láttam, hogy nagy része kárba veszett mikor a 3-as számú biró elájult, leesett a székről és magára rántotta a chilis tálat. Nem biztos, hogy túléli. Kiváncsi lennék, mit szólt volna
    egy igazán csipős chilihez?
    3. Biró: Nincs feljegyzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .