meglepiNem tudom, Te hogy vagy vele, de engem már maga a „meglepetés” szó lázba hoz. Talán azért, mert gyerekkorom óta imádom a meglepetéseket. Kitalálni és megvalósítani őket, meg persze részese lenni egynek. 🙂

Érdekes, hogy a kutatások szerint a nem várt örömökre az ember erőteljesebben reagál, mint az előre várt örömökre.

Az agyat állítólag nagyobb „sokk” éri, mikor akár csak egy pozitív, akár egészen apró dolog váratlanul ér minket.

Például mikor kedvesed meglep egy szál virággal, kedves üzenetet kapsz valakitől, találsz száz forintot az utcán, kapsz egy ajándék illatmintát, megdicséri valaki a munkád vagy a frizurád, vagy a párod valami finomsággal vár haza.

Persze ez a nagyobb meglepetésekre is vonatkozik. Ilyenek a jól kitervelt és eltalált szülinapi ajándékok és meglepetés partik, meglepetés utazások vagy programok, illetve egyéb kreatív ötletek.

Érdekes, hogy engem a meglepetések tervezése és kivitelezése ugyanúgy boldoggá tesz, mint ha engem lepnek meg. Már előre elképzelem a delikvens arcát és reakcióját – rend szerint sikerül is megjósolnom a várt (pozitív) reakciót. 😀

meglepi2Férjet rengetegszer lepem meg különleges alkalmakra olyan ajándékokkal, melyekre nem számít. Eddig mindig sikerült eltalálnom, hogy mi az, amitől úgy érezte, hogy igazán különleges számomra.

Ilyen volt, amikor születésnapjára beszereztem egy olyan Star Wars figurát, ami még nem volt meg neki, pedig nem sokat konyítok a témához. (A mai napig nem értem, hogy sikerülhetett?!)

Vagy amikor nosztalgiavonatos „holdfény expressz” utazást szerveztem, mert odavan a régi mozdonyokért (ez dupla öröm volt, mert engem is vonzott egy korabeli romantikázás).

Ötödik házassági évfordulónkra fotós dia show-t készítettem az esküvői zenéink aláfestésével a nagy nap eseményeiről.

Harmincadik születésnapján az esküvőnkön köszöntöttem egy meglepetés videóval, melyben róla mesélnek a családtagjai és barátai, meg persze megjelenek én is, és elmondom, hogy miért is szeretem annyira. ♥

Volt már szülinap, amire boudoir fotós albumot kapott rólam (a kivitelezésben húgom segített) vagy éppen kismama fotókkal teli albumot.

Idén a családi fotózáson készült, még nem látott fotókból kereteztem be párat, és azt adtuk neki oda a gyerekekkel.

Idén húsvétkor még a hímes tojás is meglepi üzeneteket tartalmazott. 😉

meglepi3Más családtagjaimat is nagyon szeretem meglepni jeles alkalmakkor.

Ilyen volt, amikor anyukám születésnapja alkalmából csajos napot szerveztünk nálunk, jól beharangoztuk neki, hogy kirándulni megyünk, és adtunk neki egy listát, ami alapján be kellett pakolnia mindenféle blődséget.

Ezután tesóm bekötötte a szemét, és mindenféle félrevezető utakon elfurikázta hozzánk. Zenével, pezsgővel vártam őket, és felvettem videóra a teljes jelenetet, ahogyan levesszük a szeméről a kendőt, és rájön, hogy igazából nálunk van. 😀

Ezután finomakat ettünk, fotózkodtunk, filmet néztünk, beszélgettünk, régi fotókat nézegettünk.

Vagy például tesóm harmincadik szülinapjára anyukámmal pár napos hollandiai utazást szerveztünk. Így testvérem kicsit nosztalgiázhatott a főiskolás ösztöndíjas időszakról, várost néztünk, rengeteget nevettünk, és megnéztük a pont a szülinapja környékén virágba boruló Keukenhof tulipán parkot is.

Szeretem a meglepetéseket még akkor is, ha épp teljesen aprók, mert bizonyosan megédesítik mindkét fél napját, és arról árulkodnak, hogy mennyire fontos a másik a számunkra.

Éppen ezért tartom elengedhetetlennek, hogy néha megmozgassuk kicsit a fantáziánkat, és meglepjük a családtagjainkat. Biztosan értékelni fogják! 🙂

A meglepi lehet egy kedvenc édesség odakészítve a másik éjjeliszekrényére, egy levélke, ami a munkahelyén várja (én egyszer postáztam Férjnek egy üzenetet, hogy mennyire szorítok neki egy aktuális üzlet megkötéséhez), egy fotó, amit napközben átküldünk magunkról vagy a gyerekekről.

Tettem már meglepit Férj táskájába, és aztán üzentem neki, hogy nézze meg, vagy rendeltem egy adag sushit vacsorára – csak úgy.

A múltkor mikor estére otthon hagytam egyedül, mert én lánybúcsúra mentem, mini epres cheesecake kelyhet készítettem neki elő a hűtőbe, hogy kicsit megédesítsem az estéjét. 😉

meglepi4A gyerekeknek is rendszeresen találok ki meglepetéseket.

Persze ők az édességnek örülnének a legjobban, de próbálom bizonyos keretek közé szorítani az édes élvezeteket. Azért minden napra jut valami apróság.

Tejszelet, saját sütésű finomság, apró marcipán, müzli szelet, dobozos gyümölcslé, puding, gyümölcsjoghurt, csokis szójatej vagy egy pohár tejbe dugott ízesített szívószál (egyszerűen megvesznek érte!).

Egészen apró játékokat, színes ceruzát is bevetek meglepetésnek, főként mikor látom, hogy rossz napjuk van, vagy mikor betegek.

Lehet, hogy notórius  meglepetés-szervező vagyok, de még a terhességeimet is meglepetésszerűen jelentettem be Férjnek. Nem ám csak úgy, odarohanva a teszttel a kezemben! 😉

Nagymanó érkezését egy kis plüss süni adta hírül, aki mindig ott ült az ágyunkon. Erre az alkalomra babaruhába öltöztettem föl, majd vártam Férj reakcióját…

Kismanó érkezéséről egy szülinapi üdvözlőlapon értesült, amit Nagymanóval nyújtottunk át neki a szülinapja reggelén.

Tökmagról pedig karácsony napján szerzett tudomást, az adventi naptárjába rejtett üzenet és apró ajándék által.

Meglepve lenni is csodálatos tud lenni.

Az egyik legemlékezetesebb meglepetés a 18. szülinapi bulim volt, amire egyáltalán nem számítottam – ott volt az egész családom, engem ünnepelve! Szó szerint leesett az állam!

Természetesen egy másik fantasztikus élmény a lánykérés volt, amit Férj egy közös nyaralásunk alkalmával ejtett meg.

Nem hagyhatom ki a lánybúcsúmat sem, amit testvérem szervezett, és egy jó kis strandolással indult, majd bulizással folytatódott.

Azt a szülinapi partit sem felejtem el soha, melyet Férj a harmadik x-re szervezett nekem – tudtam ugyan, hogy egy buli van szervezés alatt, de maga a kivitelezés és a meghívott meglepetés vendégek minden várakozásomat felülmúlták!! ♥

meglepi5Egy szó mint száz: ha szeretnéd kicsit elkényeztetni, „megszeretgetni” a családtagjaidat, akkor meglepetésre fel! A jól kigondolt, időzített és kivitelezett meglepetésnek nincsen párja – élmény marad egy örök életen át.

Mesélj! Te milyen meglepetéseknek örültél eddig a legjobban vagy szerveztél a legszívesebben?

Fotók forrásai sorrendben: wallpapersinhq.comsheknows.com, studiodiy, studiodiy, ehow.com

“Boldog otthon #24: Készíts meglepetést!” - 4 hozzászólás

  1. Kedves Anni!

    Akkor egy meglepetés tőlem:
    Nagyon szeretem olvasni a blogodat, a Boldogságtervet is megvettem és olvasom. Mindig elgondolkoztatnak az írásaid, sokszor merítek belőle ötleteket! Remélem még sokáig olvashatom! Szép napot Neked!

  2. Szia Ani!

    Nagyon jó a blogod. Minden nap olvasom, és nagyon sok jó kedvet merítettem belöle. Nagyon csodálatos ember vagy.
    A példaképemmé váltál.
    Köszönöm.
    Kérlek ígérd meg hogy nem hagyod abba.
    Tündi

    • Kedves Tündi! Nagyon megtisztelőek a szavaid, és nagyon örülök neki, hogy tetszik a Napi Boldogság! Örülök, hogy tudsz a gondolataimból, ötleteimből inspirálódni, és megígérem, hogy ameddig lehet és módomban áll, folytatom a blog írását. 🙂 Ui.: Én nem érzem magam olyan csodálatosnak, de ettől függetlenül nagyon jól esett a dicséreted, és boldoggá tetted a napomat! Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .