Lássuk, mik is voltak 2021 legutolsó és 2022 legeslegelső örömei!

  • A szünetben nem kellett korán kelnem, így az sem viselt meg, ha későn feküdtem le. 🙂 Ami mindig nagy problémát jelent, most egyáltalán nem volt az – volt olyan nap, mikor 9-ig aludtam! Ez a 9 óra igazi rekord, és bevallom: nagyon jól esett!
  • Egyik reggel Férjjel egy új Edda számra önfeledten pizsamában táncikálni.
  • Visegrádi kirándulás a családdal no meg Indy-vel. Nem tudom, hogy én örültem jobban a kis kirándulásnak, vagy Indy? Azzal a feltett szándékkal indultunk neki, hogy szánkózni fogunk, hiszen kifejezetten nagy havat írt a hójelentés. Ez a tervünk, ahogyan Visegrád felé közeledtünk, egyre inkább szertefoszlott, hiszen még a hegy tetején sem volt annyi hó, hogy normálisan szánkózni lehessen (azóta sem értem, hogy tévedhetett ekkorát az a bizonyos oldal?!). Ehelyett viszont csodás havas sétát tettünk, amire én személy szerint már régóta vágytam!
  • Látni, hogy mekkora örömöt okozok Törpillának azzal, ha engedek a kérésének, és hópehely alakú kekszeket sütünk (bár én úgy érzem, kisütöttük magunkat karácsony előtt és alatt, de úgy tűnik, ő nem így gondolta!). A kekszek egyébként nagyon szépek lettek, s később felhasználásra kerültek a szilveszteri desszert díszítéseként!
  • Amikor a fiúk a nagymamájuknál aludtak, de Törpilla itthon maradt velünk, és kora reggel felébresztett, hogy hol van a macskák konzervje, mert nem találja, és nem tud nekik reggelit adni. Félálomban, kicsit bosszúsan elmagyaráztam neki, majd nagy nehezen visszaaludtam. Ezek után arra érkeztem le a nappaliba kb. egy órával később, hogy a tévé ugyan be van kapcsolva, de nem megy, Törpilla pedig rajzolgat. Megpróbálta bekapcsolni, de valamit félrenyomott, és nem zavart megint, nehogy felkeljek… Meghatódtam!
  • Szilveszteri képeslapot készíteni a szüleimnek (közben Törpilla is kézműveskedett). Igazi flow élmény volt!
  • Egyik reggel későn keltem, épp ébredeztem, és a gyerekek megleptek egy bögre kávéval az ágyban! Ez igazán nagy élmény volt, ugyanis elég nagy kuriózum, ha előbb kel föl valaki nálam ÉS tévézés helyett még kávét is készít nekem! 😉
  • A belvárosban találkozni a keresztlányommal és egy jót beszélgetni. Eleinte esküszöm úgy éreztem magam, mintha a Marsról érkeztem volna, de aztán magával ragadott a város hangulata. A találkozó pedig szuperül sikerült, s mindenki örült az ajándékainak. 🙂
  • Forró csokizni a fiúkkal Szentendrén a karácsonyi vásárban.
  • Séta 15 fokos időben szilveszter napján. Mondjuk nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek… A séta jól sikerült, de közben egy olyan zavaró gondolat ütött szöget a fejemben: 20 év múlva rövidnadrágban és pólóban sétálgatok majd ugyanekkor a családdal? Felhívom a figyelmet a kollázsomban a két kirándulás fotóira, melyek pontosan 3 nap különbséggel születtek… (mondjuk két különböző helyszínen, de akkor is!) Az egyik téli, a másik határozottan tavaszi (?) séta volt!
  • Ezüst körmök szilveszterre – az ember mindig adjon az apróságokra! 😉
  • Csokoládés gesztenyekrém szilveszteri desszertnek, igazán jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett!
  • Újévi séta és játszóterezés tesómékkal, anyukámmal és nagypapámmal. Az idő ismételten csodás volt, ami nagyon jól jött a szabadtéri programhoz. BÚÉK!
  • Darts-ozni Kismanóval, aki tavaly szülinapjára kapta ezt a játékot, és időnként teljesen rákattan (éppen most is), aminek nagyon örülök, mert ugye végre egy értelmes játék, úgyhogy örömmel vettem én is részt benne, az eredmény pedig 1:1 lett!
  • Az év fénypontja megint elérkezett: jóga utazás Adriene-nel, az online jógaoktatóval, aki nem csupán tanár, hanem mentor, tanító és példakép. Ez a harmadik alkalom, hogy az évet 30 napos jógaprogramjával kezdem, melynek idén a címe „MOVE” (mozgás). Túl vagyok az első két alkalmon, és azt kell, hogy mondjam, nem csalódom, mert Adriene valami zseniális! Még nem késő csatlakozni, keress rá a Yoga With Adriene YouTube csatornára, és kezdd el Te is!
  • Szilveszterkor éjfélkor koccintani a gyerekekkel – akár hiszed, akár nem, ez volt az első alkalom, hogy megengedtük nekik, hogy ők is fenn maradjanak velünk (szegény Nagymanó, igazán rendes tőle, hogy nem lázadozott eddig…). Törpilla ugyan nagyon nehezen bírta éjfélig, de a világ minden kincséért nem ment volna aludni a bátyjai nélkül. Azt hiszem megszületett egy új hagyomány!
  • Január 1-jétől idén megint elindult nálam a „social media detox”, avagy a tudatos leválás a közösségi médiás felületekről – 10 napra! Tavaly először próbáltam meg kísérletképpen, és nagyon tetszett a dolog: szó szerint megváltozik ilyenkor az ember élete! Ilyenkor nem posztolok az Instagramon (sem a Napi Boldogság sem Indy oldalán), és nem is bújom mások posztjait. Sőt, Facebook-ra sem megyek fel, csak napi egyetlen röpke pillanatra, hogy ellenőrizzem, nincs-e valami nagyon sürgős infó (tavaly ezt nem tettem meg, de ez azt eredményezte, hogy lemaradtam az iskolai hírekről, infókról is, azok nálunk FB csoportokban elérhetők általában). Az első nap bevallom fura, néha önkéntelenül is a kezembe veszem a telefonom, aztán felteszem magamnak a kérdést: tulajdonképpen miért is?!? Igazából… semmiért. Úgyhogy leteszem a telefont. 😀
  • Tréning Indy-vel a parkban: úgy döntöttem, az év első dog dancing gyakorlását az emberekkel és kutyákkal teli parkban ejtjük meg. Nagyon jól sikerült, Indy szuper ügyes volt, mindkettőnk számára igazi motiváció egy-egy ilyen edzés, mikor mindketten elégedetten térünk haza.
  • Férj és Nagymanó újévi meglepetésként lemosatták és kitakarították a kocsimat – amire valljuk be, már nagyon ráfért a tisztulás! Örültem neki!
  • Kismanó másodikán este rendkívül „tipikus” ünnepi ételt kért: ázsiai nyári tekercset! Először legyintettem rá, aztán az ugrott be, hogy miért ne? Egészséges, egyszerű, és minden volt itthon hozzá (rizslap, uborka, répa, avokádó, a mártogatós szószhoz tamari, szezámolaj, szezámmag, juharszirup és mandulavaj). Az egyetlen bibi, hogy elkészíteni elég hosszadalmas, de utána egy nagy tál tekercs pillanatok alatt eltűnik, volt – nincs! Na, most is ez történt, kb. 10 perc alatt sikerült egy nagy tálnyi tekercset eltüntetnünk… A gyerekek viszont nagyon örültek neki, hogy teljesítettem a kívánságukat!
  • Végül, de nem utolsósorban megalkotni egy évkezdő, örömteli kihívást: a Napi Boldogság januári örömnaptárát! A részletekről itt olvashatsz bővebben. Csatlakozz Te is, nekem már kint van a falamon a kis örömnaptár, ami arra emlékeztet az év első hónapjában, hogy egészen apró dolgok is boldoggá tehetnek, továbbá hogy nem kell mindjárt megváltani a világot, ha változás/változtatás útjára akarunk lépni. Ez a naptár a többi újévi fogadalommal ellentétben abszolút TELJESÍTHETŐ! 😀

Neked hogy indult az újév?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .