• Meghallgatni Kismanó beszámolóját a fociedzés után, ahogyan boldogan meséli, hogy két gólt is lőtt – ilyenkor olyan elégedett!
  • Sikerült magamnak téli cipőket venni a januári leárazáson – bevallom ha van valami, amit ki nem állhatok, az a cipővásárlás. Így amikor csak lehet, halogatom, mikor már oda jutok, hogy évek óta hordok egy cipőt, ami már nincs valami rózsás állapotban… vagy előfordul, hogy egy elegánsabb alkalomra egyáltalán nincs mit felennem!
  • Indy-vel a héten a garázsban gyakoroltunk, amit ilyenkor mini dog dancing teremmé alakítok (van egy szőnyegem is, amit legurítok). Nagyon jól ment a tréning ezen a héten, elégedett vagyok!!!
  • Reggelente az új napfelkelte ébresztőórámra ébredni, amit karácsonyra kaptam. 🙂 Valósággal bearanyozza a napom! Vége az erőteljes hangra való ágyból való kiugrásnak, és a telefonon a gomb villámgyors lenyomásának, hogy nehogy felébredjen a család a hangzavarra.
  • Ez az óra tulajdonképpen egy speciális lámpa, ami sok-sok funkcióval rendelkezik, melyek közül a legfontosabb, hogy reggelente a napfelkelte fényét szimulálja, és fokozatosan ébreszti föl az embert a megadott időpontban. Igazából a megadott időpont előtt már 20-30 perccel elkezd szép lassan derengeni, először narancssárgásan izzó fénnyel, majd egyre erőteljesebb és fényesebb lesz a lámpa, és az utolsó percekben egészen halk, fokozódó erősségű madárcsicsergés is kíséri ezt a fényhatást. Lenyűgöző! Főként, hogy még egy csomó más természeti hang vagy rádió (Isten ments!) is beállítható, használható éjjeli fényként, éjjeli lámpaként és van elalvást segítő funkciója is. Na, ez egy olyan luxus a kora reggelemben, ami tényleg világmegváltó!
  • Ezen a héten elmerészkedtem futni, de csak egy egészen picike nyúlfaroknyi távra. Aztán a nagy hideg miatt ennek a kis futásnak ugyan nem akadt folytatása (nagyon féltem a torkom, a hidegtől szinte mindig begyullad, hiába öltözöm föl, a maszk meg ugye kényelmetlen, nehezen kapok benne levegőt, a szemüveg totálisan párásodik tőle…). Remélem jövő héten folyt. köv.!
  • Zoom parti a barátnőimmel egyik este – jó volt megint dumcsizni egy nagyot, remélem megtartjuk ezt a jó szokásunk, még akkor is, ha nyilván a személyes találkozást nem igazán helyettesíti.
  • Elküldtem a Napi Boldogság januári hírlevelét! 🙂 Sajnos elég ritkán van időm hírlevél összeállítására, de most erőt vettem magamon, és kiküldtem a feliratkozóimnak. Te feliratkoztál már? Ha még nem, és szeretnél értesülni a blog újdonságairól, akkor tedd meg!
  • Törpilla furulyaórájába sikerült egy picit bekukucskálnom, zongorakísérettel gyakorolt egy rövidke kis darabot. Nagyon ügyes volt, büszke voltam rá!
  • Délutáni kávé mellé pár kockát majszolni Deliciously Ella sós mandulás-mogyorós-kesudiós étcsokoládéjából. Valami mennyei…!
  • Apropó kávé – karácsonyra kaptam egy új kézi tejhabosítót is, amivel csodálatosan nagy, fantasztikus tejhabot készítek a vegán (azaz növényi tejes) cappuccinomhoz. Mmmm!
  • Kismanó angol órán megírta a New Year’s Resolution List-jét (azaz újévi fogadalmainak listáját), majd nekem is felolvasta. Annyira cuki volt, ezt a papírt tuti elteszem emlékbe, meghatódtam…!
  • Reggeli ébredés után még egy percre Férjhez odabújni (ami nagyon kockázatos, mert már lenyomtam az órát, és félő volt, hogy újra elalszom, de kiírtam!).
  • Rávenni magamat, hogy szombaton elmenjek reggel a piacra (már nagyon rég nem voltam), amihez nem igazán fűlött a fogam. Aztán persze szégyenkezve eszembe jutott, hogy mennyire hálás lehetek azért, hogy ennyiféle finomságot (alig bírtam el!) megvehetek a családnak a piacon, sőt, még anyukámmal is találkozhatok, akivel szokás szerint azért volt idő egy rövidke csevejre.
  • Megérkezett az új telefonom, amivel rögtön belevetettem magam a fotózásba, és WOW, de szép képeket tudtam csinálni a macskáinkról! Alig várom már, hogy bevethessem a különféle blogos fotók elkészítéséhez.
  • Január elseje óta minden reggelembe beépíteni egy kis olvasást. Ez nem sokkal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna számomra, de sok helyen hallottam/olvastam a megfelelően megválasztott olvasnivaló reggeli áldásos hatásáról. Ezért időben felkelek, amikor még mindenki alszik, és mielőtt belevetném magam az uzsonnakészítés, táskaellenőrzés, ruhakipakolás hektikus munkájába, olvasok egy kicsit.
  • De nem is akármit ám! Elkészítem a kávémat (előtte szigorúan reggelit kapnak a macskák), majd amíg a bögre kávémat iszogatom, elolvasok egy fejezetet (tehát kb. 1-2 oldalt) Gabrielle Bernstein Mindennapi csodák című könyvéből. Ez az apróság olyan szinten megváltoztatta a reggeleimet! Még sötét van, és borzasztó álmos vagyok, de motivál a kávém és az inspiráló olvasnivalóm – melynek alcíme „108 életünket megváltoztató eszköz, hogy csökkentsük a stresszt, megéljük a pillanatot és elérjük valódi életcéljainkat”. Január elsején kezdtem, így pontosan 108 napom van arra, hogy egy apró, boldogító dolgot szokássá tegyek. Úgy érzem az első 9 nap után, hogy a legjobb úton vagyok felé!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .