Január, január, megint megleptél! Ha hasonló lesz minden hónapom az évben, akkor sem fogok bánkódni… Az idei év első hónapja ugyanis tényleg nagyon jól telt: megmutatta, hogy az apró örömök milyen fantasztikussá varázsolják az ember napjait, és mennyire fontos, hogy az ember igyekezzen ezeket az örömöket meglátni, nem csak elmenni mellettük!

Jöjjenek a januári örömök, csak röviden és tömören, mert senkit sem szeretnék halálra untatni! 😀

♥ Január 1-jét egy nagy családi sétával kezdtük a Várban. Azért jött ez az ötlet, mert bár hideg volt, de az idő kifejezetten csodás volt, és tényleg olyan ritkán megyünk a városba. Aránylag korán felkerekedtünk, hogy elkerüljük a tömeget, és bebarangoltuk a Mátyás-templom, a Halászbástya környékét, majd még elsétáltunk a Sikló irányába. A gyerekek élvezték a közös sétát, Indy nemkülönben, akivel közben sikerült pár jó képet készítenünk.

♥ Január első kb. 10 napját közösségi média nélkül tölteni, és kicsit elszakadni a virtuális valóságtól – bevallom, nagyon jól esett! Lesz még ilyen, valahogy teljesen más perspektívából láttam a dolgokat, mikor nem az volt a középpontban, hogy épp mi történik a telefonomon az online világban.

♥ Gesztenyét sütni, majd a gyerekekkel még gyorsan este, lefekvés előtt eszegetni (akkorra lett csak kész, de nem baj, kivételesen a mesét közben olvastam – néha teli szájjal 😉 ).

♥ A hónapban kétszer is sikerült barátnőmmel és kislányaival találkozni, ami nagyon feldobott, hiszen jó ideje nem találkozunk barátokkal a vírusból kifolyólag. Most karácsonyt pótoltunk és szülinapoztunk, a gyerekek pedig belevetették magukat a játékba – ilyenkor jövök rá, hogy mennyire hiányoznak ezek a kis összejövetelek!

♥ Utó-karácsony tesómékkal – velük is nagyon ritkán találkoztunk az utóbbi időben, így ezt a délutánt is nagy becsben tartottam. Nagyon jót beszélgettünk, és reméljük, hogy hamarosan visszatérhetünk a normál kerékvágásba!

♥ Januárban úgy döntöttem, kicsit jobban odafigyelek az étkezésemre, így próbaképp előfizettem egy teljes értékű, növényi alapú recepteket ajánló oldal ételtervező szolgáltatására. Rengeteg recept közül lehet választani számos kritérium alapján, és az ember előre látja a hétvégén, hogy mit fog főzni a hét folyamán, pontosan milyen alapanyagok kellenek hozzá, és mely ételeket lehet akár előre elkészíteni (nekem ez kb. eddig egyszer sem jött mondjuk össze).

♥ Január elsején elkezdeni Adriene (Yoga With Adriene) 30-napos Breath jóga utazásába. A program bármikor elkezdhető, s minden napra jut egy kb. 20-30 perces jógaóra (sajnos csak angolul elérhető) Adrien-nel. A jógaórák nemcsak gyakorlatban, hanem lelki síkon is egymásra épülnek, s minden nap más téma, más mondanivaló köré épül.

Idén Férjet is beszerveztem a programba, és nem csalás nem ámítás: kettesben végigcsináltuk mind a 30 napot! Nagyon büszke vagyok rá, hogy kitartott, két okból is: az egyik az, hogy a jóga (sajnos) egyáltalán nem az ő stílusa, és igazán soha nem vonzódott ehhez a mozgásformához, mégis belevágott. A másik pedig az, hogy bár 30 nap alatt sem változott a véleménye (sajnos!!!), mégis végigcsinálta.

Teljesen elérzékenyültem vasárnap, az utolsó napon igyekeztem kihasználni ezt az utolsó közös jógát, s titkon abban reménykedem, hogy egy rövid pihenő után el tudom majd csábítani egy-egy alkalommal (jógára!).

♥ Felfedezni, hogy a Rumini második része mégis tetszik a 10 és lassan 12 éves fiamnak, pedig az inspirációt Törpilla ovijából merítettem, mert ott most épp ez a téma. Nagymanót nem fogta meg a suliban annyira – ez volt az első ajánlott olvasmányuk, viszont most a második rész, ahogyan olvasom föl, leköti még őt is (pedig Harry Pottertől kezdve Eragonig már mindent olvasott, most épp Az Ezüst-tó kincsénél tart.)

♥ Smoothie-k minden mennyiségben – a turmixoknak nincs párja!

♥ Jó kis fűszeres, melengető, jógi-teát kortyolgatni esténként. Az eredeti verzió alapja indiai fekete tea, az esti változatot én egy rooibos alapú teával készítem, egy kis édesítéssel és növényi tejjel kombinálva. Nagyon finom!

♥ Bár még mindig dúlnak néha a harcok, a macskák egyre többször kötnek fegyverszünetet. Azóta végképp jobb a helyzet, mióta Mokka cica is kijár a kertbe, és inkább ott köti le a feles energiáit, mint a függönyön meg a kanapén… Azért néha jót vidulok magamban, mikor a macskák tök idétlenül kergetik egymást a kertben – szerencsére felváltva, ami azért jó hír, mert elvileg ez arra utal, hogy egyik macska sem terrorizálja kifejezetten a másikat.

♥ Leesett az első idei hó… persze azonnal meg kellett örökíteni, rohantam Indyvel fotózni. Született pár nagyon szép kép, amire büszke vagyok!

♥ Törpillával a minimális mennyiségű hó felhasználásával egy nagy hómacit építeni. Mennyire áhítozott már rá! Sajnálom, hogy nem volt a művünk maradandó, talán lesz még idén rá alkalom…

♥ Január utolsó hideg, havas délelőttjét kihasználni, és kirándulni egyet a Hármashatár-hegyen. Bár a gyerekek nem igazán tudtak szánkózni (próbálkoztak)! Nagyon jót sétáltunk, és teljesen spontán összefutottunk a szüleimmel (ilyen sem volt nagyon régóta!). Nagyon élveztem ezt a napot, még akkor is, ha iszonyatosan elfáradtam a végére!

♥ Törpillával gyurmázgatni, és csak lenni. Szeretem ezeket a közös játékkal eltöltött órákat, még akkor is, ha közben tudom, hogy mennyi más dolgom lenne. Ilyenkor leülök mellé kicsit „gyúrni”, aztán egy idő után amikor belemerül a formázásba, felugrom és gyorsan elkezdek pakolni a konyhában. 🙂

♥ Napsütésben futni, és közben podcastokat hallgatni – aktuális kedvencem Deliciously Ella!

♥ 8. blogszülinapi bejegyzés és habos kávé. 🙂

♥ Egy boldog szülinapi délelőtt. Korán reggel arra ébredtem, hogy mindent vékony réteg hó borít (de szép volt!). S miután a gyerekek oviba, iskolába, Férj pedig munkába ment, úgy döntöttem, kiveszem a délelőttöt. 🙂 Relaxáltam, olvasgattam, elmentem futni, majd jógáztam és áztattam magam a forró vízben. Az sem érdekelt, hogy úgy szakadt az eső, mintha dézsából öntenék!

♥ Gyönyörű rajzok Törpillától és Kismanótól, melyek tényleg szeretettel készültek, és csodás rózsacsokrok Férjtől.

♥ Az új mini fotóstúdió szettem, amit szülinapomra kaptam. Már bele is vetettem magam a kipróbálásába! 😉

♥ Anyukám látogatása a szülinapomon – sok-sok finomságot hozott, napokig lakmároztam belőle!

♥ Amikor Törpilla azt mondja: „Te vagy a legjobb anyuka a világon!”

♥ Unokatestvérem csomagja, amit postán kaptam szülinapom alkalmából!

♥ Saját készítésű napi tervezőmbe minden nap kora reggel írogatni a kávém mellett. Ezért érdemes korábban felkelni!

♥ Amikor Kismanó büszkén mutatja és olvassa föl a féléves bizonyítványát. ♥

Neked mi tette boldoggá az elmúlt hónapodat?

“Januári örömök #2021” - 1 hozzászólás

  1. Kedves Anni,
    szívből remélem, hogy minden rendben Veled és jól vagy/tok!
    Nagyon régen nem olvastam Tőled új bejegyzést itt a Napi Boldogság oldalán, de bízom benne, hogy a januári örömök után, számos örömre való okot találtál februárban és márciusban is. Most éppen egy receptet kerestem nálad (Ella klasszikus csoki darabos kekszét) és gondoltam, megírom, hogy a „csendesebb napokon” is szeretettel gondolok Rád!
    Szép tavaszi napokat és a legjobbakat kívánom,
    Mona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .