hello springÚjabb 7 tavaszi tanács az elkövetkezendő napokra. Töltődj föl a természet megújuló energiájával! Szippantsd be a friss levegőt! Érezd, hogy élsz! 🙂

1. Trillázz!

„Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom…” Az egyik kedvenc tavaszi dalom. Amikor jön a szép idő, nekem is kedvem támad rázendíteni, amitől garantáltan jobb kedvem lesz. Ha egyébként nem vagy dalolászós típus, akkor ma próbaképp dudorássz, dalolásssz – ahogyan Micimackó mondaná. Mert a tavasz nemcsak a madaraké!

2. Túrázz!

Végre, végre, lassan elérkezik a túraszezon. Ha nem esik az eső, akkor akár már ezen a hétvégén kiszabadulhatsz a hegyekbe, erdőkbe. Érdemes utánanézned, hogy a kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás elleni oltásod nem kell-e megújítani, és amennyiben igen, akkor sürgősen – még a kullancs szezon előtt – pótold a beadatását.

3. Térképezz fel!

Igaz, hogy még a nyár közelében sem vagyunk, de a nyári programokról, utazásokról álmodozni azért lehet. Gondolkodj, hova mennél szívesen belföldön vagy akár külföldön, és kezdj el lehetséges szálláslehetőségek és közlekedési alternatívák után nézni – sok jutányos árú szállás már hónapokkal a tervezett dátum előtt elkel, úgyhogy légy résen! (Ez főként érvényes arra, ha az előszezonban, júniusban akarsz utazni, ami már nincs is olyan messze!)

picnic4. Tanulj!

Persze-persze, ha tanuló vagy, akkor még jó, hogy tanulsz. De mi van akkor, ha már nem „tanulsz”? Akkor is csiszolhatod az elméd, ebből és ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan.

5. Találkozz a barátaiddal!

Itt a tavasz, végre Te is kimozdulhatsz a barlangodból, és kicsit nyitottabb lehetsz – ismerkedj, barátkozz, keresd föl régi ismerőseidet. Üljetek be egy kávéra, teára, jó időben szervezzetek pikniket. Mert barátkozni, beszélgetni jó!

6. Törődj magaddal!

Téged is elért az a bizonyos tavaszi fáradtság? Harcolj ellene. Igyál sok folyadékot, próbálj aludni annyit, amennyire szükséged van, és mindenekelőtt mozogj! Még ha fáradtnak érzed is magad, a sport az, ami leginkább ki tud rángatni a vánszorgásból, a tespedtségből. Kezdd el, ez a legnehezebb lépés – folytatni már nem lesz olyan nagy ördöngösség!

görkori7. Találj neked való hobbit!

Elégedetlen vagy azzal, ahogyan jelenleg töltöd a szabadidőd? Akkor gondolkodj el azon, vajon nem kéne valami teljesen újba belefognod. A tavasz az új kezdet időszaka – ha januárban nem sikerült elhatározni magad, akkor most itt az új esély! Mi az, ami hiányzik az életedből, és ami boldoggá tenne? Nem is gondolnád, hogy egy hobbin keresztül mennyi örömhöz juthatsz – arról nem beszélve, hogy barátokra vagy akár párra is szert tehetsz!

Fotók forrásai sorrendben: pinterest, pinterest, pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .