A múlt heti vegyes blogválogatás után ezen a héten úgy döntöttem, hogy bemutatom pár kedvenc DIY (csináld magad) blogomat is. Megint csak angol nyelvű forrásokat találhattok a bejegyzésben, de ígérem, hogy a végén lesz egy külön hazai válogatás is! 🙂

Ez a kategória is picit vegyesre sikeredett, ugyanis itt a lakberendezési ötletektől és persze azok megvalósításától kezdve a varráson, csomagoláson keresztül az ajándékok készítéséig és parti dekorig mindent megtalálhatsz.

oh happy dayLássuk kedvenc forrásaimat, de persze észben tartva, hogy a vegyes kategóriában is bőven akadtak kedvenceim, akik szuperek a témában – pl. A Beautiful Mess vagy Oh Joy.

1. Oh Happy Day

A San Franciscoban élő Jordan Ferney rendezvényszervezőként tevékenykedik a mai napig, miközben abszolút kedvenc partiszervező/dekoráló blogomat írja.

A fotói kivétel nélkül igényesek, az ötletei fantasztikusak, a színvilága kifinomult. Egyszerűen tökéletes!

Szinte minden témában találsz ötleteket, az Anyák napjától a szülinapon keresztül az évfordulókig. Nagyon sok letölthető anyaga van, ezeket is érdemes átnézegetni (bár az angol nyelv miatt vagy módosítanod kell képszerkesztő segítségével, vagy csak az ötletet tudod felhasználni).

packagegift2_zps4217fdaaEzen kívül Jordan rengeteg lakberendezési inspirációt is tartogat az olvasók számára. Mivel jó ideig Párizsban élt, és San Francisco-t is imádja, erről a két városról is sok bejegyzést olvashatsz a blogján.

2. Oh, Hello Friend

Egy blog, mely elsősorban a csomagolásra, papírból készült dolgokra koncentrál, sőt, Danni-nek, a blog tulajdonosának már online papírboltja is van, melyben kreatívabbnál kreatívabb dolgokat találhat az ember.

Amit nagyon szeretek ebben a blogban, az a letisztult, mégis hihetetlenül eredeti stílusa és egyedi ötletei. Minden témában van egy kis finomság, egy kis extra csavar.

3. Sf girl by bay

sfgbb_victoria_newVicces, hogy már megint egy San Franciscó-i csaj blogja következik a listán, de ez a helyzet. Victoria Smith elsősorban lakberendezéssel foglalkozik, de sok minden más megtalálható színes, vidám oldalán.

Mivel ő is imádja ezt a várost, sok utazási tippet tudhatsz meg tőle, illetve bohém, színes stílusa nagyon inspiráló.

A mára már több tízezrek által olvasott blogon akár napi 2-3 bejegyzést is olvashatsz, de persze mindez már egy nagy csapatnak, nem egyedül Victoriának köszönhető.

Igaz, hogy a lakberendezés a legfőbb irányvonal, de a blog foglalkozik fényképezéssel, divattal, éttermekkel, és rendszeresen ajánlanak jó olvasnivalókat is.

4. Lil’ Luna

lilunaKristyn négy kisgyerek anyukájaként írja színes, vidám blogját. Elsősorban saját készítésű ajándékötleteket, recepteket találhatsz nála, de van egy csomó kifejezetten gyerekekkel elkészíthető kézműves ötlete is.

Nagyon szeretem kreatív, jókedvű stílusát, és azt, hogy minden ünnepre van valami extra ötlete.

Specialitása a különféle ünnepi alkalmakra tervezett, ingyenesen nyomtatható sablonok, mint például képeslapok, ajándékkísérők, kuponok, csomagolópapírok, címkék, kifestők, stb.

5. I’m An Organizing Junkie

Ebben a rendszerezős bejegyzésemben már írtam erről a blogról. Laura tényleg valódi rendszerező fanatikus, és ettől lett olyan népszerű.

Ha szelektálással, rendrakással, szortírozással kapcsolatban keresel ötleteket, akkor jó helyen jársz! Rengeteg tárolással és időbeosztással kapcsolatos tippet is tartogat számodra, ezen kívül abban is segít, hogyan készíts heti menütervet. Azaz ide akkor látogass, ha praktikus, takarékos tippekre vágysz! Engem teljesen meggyőzött!

Az egyetlen fura az egészben, hogy még mindig nem értem: hogyan lehet ekkora szenvedély a rendszerezés?! (Annak ellenére, hogy kifejezetten szeretek rendszerezni, de mégis…)

FathersDayLove616. I Heart Naptime

Az I Heart Naptime egy igazi „csajos” oldal. Olyan érzésed van, mintha barátnők közt lennél, a fotók stílusa pedig nem annyira művészi, hanem inkább praktikus.

Amit itt találhatsz, az rengeteg saját készítésű ajándékötlet, dekoráció, lakberendezési kiegészítő, receptek, varrási kalauzok.

Azért szeretem, mert ötletes, jópofa és mindig van valami érdekes, ami megmozgatja a fantáziám.

Ez a blog sem egyszemélyes vállalkozás, mert ahhoz, hogy a hét minden napján valami újdonsággal rukkoljon elő Jamielyn, jókora csapattal rendelkezik.

teddy_ba_17. Design*Sponge

Grace Bonnie blogja talán az egyik legismertebb lakberendezési forrás a neten, több mint 75 ezer napi olvasóval.

Rengeteg témát érint az oldal, de leginkább a design az, ami a fő csapásvonal. Találsz rajta sok-sok „előtte-utána” projektet, termékajánlót és persze DIY ötleteket is.

Én azért szeretem, mert bár kicsit már „nagyüzemi”, ha design-nal vagy lakásfelújítással kapcsolatos inspirációra vágyik az ember, akkor ide mindig érdemes kicsit betérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .