bloggerPár hónappal ezelőtt Vikitől érkezett egy olyan kérés, hogy állítsak össze egy ajánlót azon blogokból, melyeket én is szeretek, és rendszeresen olvasok.

Bevallom őszintén, hogy nem vagyok napi szintű blogolvasó (ha lenne több időm, biztosan az lennék!), viszont rengeteg olyan oldal van, amit nagyon szeretek.

Vannak hetek, mikor alig jut arra időm, hogy a saját blogomon kívül még máséval is foglalkozzam, de az is előfordul, hogy ha belemerülök, akár órákon keresztül olvasom kedvenceimet. 🙂

Te hogy vagy ezzel? Napi szinten látogatod kedvenc blogjaidat, vagy Te is amolyan „ritkán de akkor sokat” olvasó vagy?

Elöljáróban azt kell, hogy mondjam, hogy az összeállításban kizárólag angol nyelvű oldalakat találtok. Ez nem azért van, mert a magyar blogokat nem tartom jónak, hanem mert alapból szeretek angolul olvasni, és mivel sokkal több lehetőséget hoz föl a Google egy adott angol tartalomra, mint magyarra, alapból mindig angolul keresek, így angol nyelvű oldalakra is bukkanok. 🙂

De ami késik, nem múlik: ígérem, hogy hamarosan jön egy magyar összeállítás is!

A blogokat tematikailag rendeztem, és igyekeztem fontossági sorrendet is megadni egy-egy kategórián belül – annak megfelelően, hogy melyek az abszolút kedvenceim! Azt még hadd tegyem hozzá, hogy ennél sokkal több oldalt látogatok, de szerettem volna az általam legértékesebbekre koncentrálni.

Gyakran van átfedés egy-egy kategória között, hiszen nagyon sokszor előfordul, hogy egy blogger gasztro, életmód, barkács és divat témában is rendszeresen posztol.

Mivel olyan sok bloggert szerettem volna bemutatni, muszáj volt több bejegyzésre bontanom a témát. Így ma a VEGYES témában tevékenykedő szerzőkről írok egy kicsit. 🙂 Lássuk!

ABMA Beautiful Mess

Első számú és legkedvesebb olvasnivalóm! A Missouriban élő Elsie és Emma elsősorban csináld magad projekteket, recepteket, szépségápolási és dekor tippeket osztanak meg az olvasóikkal. A testvérpár mindig tartogat az ember számára újabb és újabb meglepetést!

Színes és kreatív látásmódjuk, élvezetes stílusuk azonnal megfogott – szülinapomra is az ő könyvüket kértem, az „A Beautiful Mess Photo Idea Book”-ot, mely praktikus tanácsokat ad a kreatív fotózáshoz. 🙂 Még nagyon hosszan tudnék róluk áradozni, de valószínűleg érdemesebb ellátogatnod az oldalukra.

Szeretek tőlük meríteni a Napi Boldogsághoz is, például írtam már egyik isteni receptjükről, a Pumpkin Spice Latte-ról is.

A hosszú évek folyamán népszerűségük egyre csak nőtt, ezzel együtt a csapat is – mára már nem csak ők írnak és fotóznak a blogra, hanem egy egész nagy gárda áll ABM blog mögött – ettől függetlenül nem vettem észre változást a bejegyzések minőségében.

Oh Joy

Joy blogja rögtön Emma és Elsie után következik a sorban, ugyanis nem győzök újra meg újra elámulni Joy energikus tempóján, kreativitásán, jókedvén. A Los angelesi anyuka (és megint kismama) saját márkát hozott létre az évek folyamán.

Kislánya születése óta gyakran szerepelnek a terítéken gyerekeseknek való bejegyzések is, de a fókusz továbbra is a design, a stílus, a lakberendezés és a gasztro maradt. Szerintem Joy a blogger társadalom egyik legszínesebb egyénisége!

Az ő ötleteit is nagyon szeretem megosztani, ilyen volt például videója, melyben a szivárvány színű palacsinták elkészítését mutatta be. Vagy nézd meg az alábbi videóját, amiben cuki valentin-napi édességeket készít… 🙂

A Cup of Jo

about_page_joannaJoanna Goddard New York-ban élő újságíróból lett blogger, és nemcsak életmód, divat, lakberendezés és kultúra területén ír bejegyzéseket, hanem rendszeresen megosztja az olvasókkal saját életének történéseit is.

Két kisfiáról egészen a születésüktől kezdve ír, illetve oszt meg fotókat. Szeretem a stílusát, a változatosságát, az ízlését – nála mindig lehet valami újról olvasni! 🙂

Frolic!

Megint egy vegyes blog, fantasztikus képekkel és bőséges inspirációval kertészek, lakberendezők, divatmániások és nagy utazók számára.

A Frolic! alapítója Chelsea, Portland-ben él, és kezdetben virágkötészettel foglalkozott. Számomra ez a blog legkedvesebb témája: a lélegzetelállító virágkompozíciókért mindig érdemes ide ellátogatni!

Roost

A Roost teljesen egyedülálló stílussal és tartalommal rendelkezik – olyan, akár egy külön világ. Caitlin verseket, történeteket ír, filmet rendez, gyönyörűséges fotókat készít, egészséges ételeket készít, utazgat a világban, és mindezt természetesen bejegyzéseiben megörökíti.

A művészetekhez vonzódó lelkeknek ajánlom az oldalát, akik biztosan értékelik kifinomult stílusát, egyedi látásmódját.

Az alábbi kis filmet ő rendezte, és a videóban szereplő verset pedig ő írta.

Elephantine

Rachel Seattle-ben él, álma, hogy író legyen, emellett saját online ékszer- és konyhai felszerelés boltot működtet. Főz, kertészkedik, fotóz, novellákat ír, megosztja velünk az élet szépségeit és örömeit.

Szeretem a blogját, mert letisztult, inspiráló és a fotói valamiféle nyugalmat árasztanak. 🙂

kacieWith Love

Kacie eredetileg blogját leginkább a gyerekeiről, utazásairól és saját életéről írta, így nagyon sokféle téma terítékre került nála – de leginkább receptjeit szerette megosztani olvasóival.

Májustól megújult a blogja, mostantól a fókusz még inkább a gasztro felé terelődött – de továbbra is helyet kap a blogban saját élete és mindennapjai.

Kisgyerekeseknek melegen ajánlom. 🙂 Kacie sokat ír az anyaság szépségeiről és nehézségeiről, a ház körüli teendőkről, az otthonteremtésről.

Express-O

Diana főz, fotóz, divatról, utazásról és szépségápolásról ír. Meg még sok másról is. Nagyon tetszik a képi világa, egyedi stílusa – bejegyzései pedig mindig telibe találnak!

Első fotó forrása innen, a többi pedig a megjelölt blogokról származik.

“Kedvenc blogjaim #1: Változatok vegyes témára” - 1 hozzászólás

  1. A gasztroblogokra ne9zve sze9gyen, hogy a Te bogold „csak” ilyen helyeze9st e9rt el. Egye9rtelműen nem ez a hely je1rt volna.Bunda az ege9sz, e9n me1r akkor le1ttam, amikor kihozte1k az 50-es liste1t…Egye9rtelműen rf6hej az ege9sz…Mitől jobb az első x hely ne1lad?Semmivel. Sze9gyen, e9s sze1nalmas az ege9sz goldenblog, mege9rne egy sze9p, kerek bejegyze9st…Neked gratule1lok, e9s gondolom, tudod, hogy sokunkne1l ez a lista veled kezdődik… e9s nem pedig fordedtva. Sze1nalmas az ege9sz, mint sok minden me1s a gasztroblogok vile1ge1ban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .