Neked is annyira tetszik, mint nekem? Ezzel a kedves recepttel tuti mindenkit leveszel a lábáról, de Anyukádat mindenképp! 🙂

Íme, a világ legfinomabb és legegyszerűbb amerikai palacsintájának (én mindig ezt készítem a családnak) a receptje, amit használhatsz a szivárvány-palacsinták elkészítéséhez:

Hozzávalók:

6 tanyasi tojás

240 g finomliszt

2 púpozott kávéskanál sütőpor

3 dl tej (én 2,8%-ost használok)

2 csipet só

Először szétválasztom a tojások fehérjét és sárgáját. A tojássárgákhoz fokozatosan hozzáadom a lisztet, sütőport, tejet, és sima tésztát keverek belőlük. Ha esetleg csomós marad, akkor gyorsan elektromos habverővel átkeverem kicsit.

Ezután jön a tojásfehérje habbá verése (én elektromos habverőt használok), a két csipet sóval.

Könnyedén forgasd bele a tésztába a habot, ettől lesz majd istenien légies és könnyű!

Teflon palacsintasütőben sütöm a kis korongokat (egy mérőkanalat használok az adagoláshoz), és közepes lángon dolgozom. Addig sütöm az egyik oldalt, míg nem látom, hogy levegőbuborékok keletkeznek a tésztában, aztán megfordítom, és még egy kicsit sütöm a korongot. A hőmérséklettől függően 1-2 perc alatt készül el egy palacsinta.

Az amerikai palacsintába azért nem kerül cukor, mert az amerikaiak szeretik „sósan” is fogyasztani, azaz vajjal, baconnel, tört burgonyával… Én jobban preferálom a hagyományos, „magyaros” verziót, legjobban eperlekvárral vagy bio juharsziruppal szeretem, de finom még hozzá a Nutella, vagy önmagában is nagyon jó! 🙂

Ez az adag 4 fő részére bőségesen elegendő.

szivárvány palacsinta

Videó forrása: Oh Joy! blogja http://ohjoy.blogs.com/my_weblog/fun-little-films/

Recept forrása: …és egyszerűen csak főzz! (Jamie Oliver)

Kiemelt fotó forrása: http://www.ohjoy.blogs.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .