Azt a farkasüvöltő vicsorbábáját neki! Hiszen már csak pár nap, és itt van Halloween! Sokaknak ez a nap nem mond semmit, mások kifejezetten tartózkodnak tőle, míg olyanok is vannak, akik jól szórakoznak az október 31-ére való készülődésben. Én az utóbbiak táborát szaporítom (itt el lehet olvasni, hogy miért is). 😀

Egy szó mint száz, most is olyan kreatív ötleteket találtam, melyek szokás szerint nem túlontúl hátborzongatóak (nem csak a gyerekek miatt, de úgy egyébként sem vagyok oda a horrorisztikus elemekért, én a „cuki, ám ízléses” Halloween híve vagyok).

Ugyanakkor, legtöbbjük nagyon könnyedén megvalósítható, akár gyerekek bevonásával is. 🙂

Lássuk a bejegyzés izgalmas részét, jöjjenek a képek:

Szokás szerint a képek forrását kiemelten megtaláljátok a szövegben, sok esetben leírás is tartozik a megvalósításhoz.

Halloween ihletésű lufik házilag: minek is kifejezetten Halloweenes nyomású lufikat vennünk, ha egy szimpla fekete alkoholos filc segítségével tökéletesen rémes vagy vicces tököket, szellemeket, stb. kreálhatunk fehér, fekete és narancssárga lufik segítségével?

Denevér ültetőkártya: ha partit szervezel, cuki papírdenevérre írd a meghívott nevét, majd tűzd a villájára a kis ültetőkártyát. 🙂

Borzasztóan egyszerű és mégis ötletes snack kicsiknek és nagyoknak: banán szellemek és mandarin tököcskék 🙂

Csipke-mécsesek: kis üvegeket vonj be tetszés szerint kiválasztott fekete csipkével, és már kész is a gótikus stílusú kis gyertyatartód.

Lógó deneverédíszek: vastag fekete karton vagy habszivacs lap kivágásával vicces kis denevéreket kreálhatsz, főként ha hobbi boltban vásárolsz pár szemgolyót is. Gyerekekkel is könnyedén kivitelezhető ötlet!

Fonál tökgirland: ha van otthon narancssárga fonalad, akkor nyert ügyed van. Kell még a tökökhöz zöld színű kis drótkukac is, hobbiboltokban mindenhol beszerezhető (egy alkalommal én még DM-ben is találtam). Nagyon dekoratív füzért készíthetsz, fellógatható kandallóra, széktámlára, ajtó fölé, ablak elé, stb.

Stílusos jegesvödör: vájj ki egy tököt, töltsd meg jéggel és voilá! Kész is! Egészségedre!

Vicces gombpókos képeslap: bár a lap küldéséhez már kicsit késő van, azért nagyon jó kis kézműves projekt lehet ennek a Halloween képeslapnak az elkészítése. Szerintem nagyon ötletes!

Rémisztően cuki filc figurák: varrni tudó delikvensek figyelmébe ajánlom. Nagyon cuki kis vattával kitömött figurákat készíthetsz a gyerekeknek. Amennyiben nem tömöd ki, és az alját nem varrod össze, akár ujjbábként is funkcionálhatnak!

Dekoratív denevér füzér: egyszerű, mégis mutatós girland, csupán fekete karton, csillámos papír vagy esetleg csillámló festék, fekete cérna vagy madzag szükségeltetik az ötlet megvalósításához. Javaslom a kandalló díszítésének szemrevételezését is, az is szuper mutatós lett!

Szellemes mécsesek: ideális gyerekekkel való kézműveskedéshez, szerintem nagyon viccesek ezek a géz és befőttesüveg felhasználásával készült rémisztő mécsesek! 🙂

Halloween kavics-figurák: irtóra tetszenek ezek az akril festékkel lefestett kis halloween figurák, melyekhez ötletes filc zsák tartozik. A zsák másik oldalán amőbázáshoz (tictactoe) szükséges tábla is tartozik, így a kavicsokkal játszani is lehet. Kicsit komplikáltabb feladat a kivitelezése, de később minden évben elővehető ez a fantasztikusan édes kis játék.

Neked melyik ötlet tetszett a legjobban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .