Végérvényesen és visszavonhatatlanul beköszöntött a tavasz. Annak ellenére, hogy éjszaka még mínuszokat mérhetünk, a hóvirág már bőven nyílik a kertben, a krókuszaim lassan bontogatják a szirmaikat, a jácintok, nárciszok és tulipánok pedig már javában zöldellenek az ágyásokban.

Ilyenkor a lakásban is a tavaszé a főszerep, gyakran teszek vágott virágot az asztalra, de tetszenek a természetes vagy minimalista stílusú asztaldíszek is.

Ebben a bejegyzésben olyan ötleteket mutatok, melyeket saját kezűleg megvalósíthatsz – van amelyik kicsit nehezebb, de van egészen könnyű is.

Válassz idődhöz és lehetőségeidhez mérten, és öltöztesd az asztalt Te is tavaszba idén márciusban!

A fotók forrásait most is megtalálod kiemelve a leírásokban, és a legtöbbnél még további tudnivalókat és fotókat is találhatsz a megvalósításukkal kapcsolatban.

Vödörbe rendezve: rusztikus, saját szöveggel ellátott vödör, amibe aranyvesszőt, barkát, hatalmas tulipáncsokrot is el tudnék képzelni. A vödör elkészítésének részleteit a linkre kattintva tekintheted meg.

Újságpapírba csomagolva: milyen egyszerű, költséghatékony, mégis jópofa kaspós árvácskát, jácintot, mini nárciszt újságpapírba csomagolni és spárgával vagy madzaggal körbekötni.

 Vázák ládában: ha rendelkezel egy hosszúkás ládával, vagy esetleg veszel egyet, pár egyszerű váza vagy befőttes üveg segítségével elkészítheted a képen látható asztaldíszt. Szerintem nagyon hangulatos!

Friss virág vázában: imádom az olyan tavaszi virágkompozíciókat, melyekhez egy egyszerű vázán, szebb üvegen kívül csupán spárgára vagy raffiára van szükséged – no meg némi fantáziára. Szerintem ez a csokor is azt mutatja, hogy a kevesebb néha több!

Üvegek minden mennyiségben: amikor a régi üvegek és befőttes üvegek új életre kelnek pár szál gyönyörű, színes virág segítségével. 🙂

Egyszerűen nagyszerű: ezt a kis gyöngyikét sima háztartási csomagolóba bugyolálták, majd egyszerű szalaggal körbekötötték. Ajándéknak is kitűnő, de bájos dísze lehet a lakásnak is.

Káposztába burkolva: nagyon egyedi megoldás ez a káposztába „csomagolt” virágkompozíció. Részletes megvalósításához katt a linkre!

Becsapós cseresznyevirágok: roppant hosszú életűek ezek a csodás cseresznyevirágok, ugyanis papírból készültek! Bár ez a dísz nem tartalmaz friss virágot, bele kellett, hogy kerüljön az összeállításba, mert egyszerűen gyönyörű!

Neked melyik tetszik a legjobban?

“8 tavaszi virágdísz ötlet” - 1 hozzászólás

  1. Egyik virág kompozíció szebb, mint a másik, de én mégis a cseresznye virágra szavazok, ráadásul nem hervad el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .