Mindig is fontosnak tartottam, hogy az ünnepi asztal terítésének megadjuk a módját. Ez nem csak karácsonyra érvényes, hanem természetesen húsvétra is. Ha lenne időm, legszívesebben minden ünnepre valami egyedi dekort találnék ki itthonra, de sajnos idő hiányában sokszor marad az álmodozás, és egy-két apró trükk megvalósítása az „álom asztalokról”.

Most mutatok 10 olyan kreatívan stílusos, tavaszias húsvéti asztalt, ami biztosan beindítja a Te fantáziád is!

Van közöttük romantikus, modern és vidéki stílusú is, a képek forrását pedig szokásosan megtalálod a képaláírásokban. 

Stílusosan természetes: nagyon tetszenek ezek a vesszőkből font gyönyörű alátétek, főként ha egyszerű fehér porcelánnal és üveggel párosítják őket. A pékzsinórral körbetekert tojások és a zöld moha kontrasztját pedig nagyon szépen kiegészíti a régi könyvből/újságból kitépett papír.

Hangsúlyos asztaldísz: a faragott fa nyuszi méltó dísze a húsvéti asztalnak, melyet a pici zöld mohával és pozsgásokkal megtöltött, tojásokkal díszített kaspók tökéletesen kiegészítenek. Egyszerű, mégis nagyon elegáns.

Édes kis fészkek: tipikus angolszász húsvéti édesség a húsvéti „fészek”, melynek fő alapanyaga az olvasztott csokoládé, és a cukorkából készült tojások. A vidám virágmintás muffin kapszlik és a gyönyörű gyümölcsfa virágok vidám hangulatot teremtenek az asztalon.

Klasszikusan elegáns: a különleges, aranyszélű porcelán méltó dísze az ünnepi asztalnak, főként ha friss virággal, rügyező ágakkal, apró tojásdíszekkel kombináljuk. Meseszép! (Gondolnád, hogy ezek a tojások cukorból vannak?!)

Hagymás virágok: a porcelánok és tojásdíszek mellett hagymás virágokkal (pl. jácinttal, nárcisszal) is feldobhatjuk az ünnepi asztalt. Igazi tavaszünnep!

Műgonddal megkomponált: ez a teríték a fatörzs alátéttel, a metszett kristálypohárral és a rengeteg természetes díszítő elemmel gyönyörűen bemutatja, hogy a natúr színek milyen szépen kiegészítik egymást. A zöld és a barna különféle árnyalatait a pasztell rózsaszín teszi teljessé – nem beszélve a művészien megalkotott „ültetőtojásról”!

Türkizes modern: az egyszerű, fehér tányérokat a fa tányéralátét és a különleges türkiz szalvéta díszíti. Az egyetlen dísz egy művészien megkomponált kis fészek, mely egyben az ültetőtábla is – minden vendég személyre szabott tojást talál a helyén. 🙂

Vidám és színes: a színesebb összhatást kedvelők figyelmébe ajánlom a fehér porcelánnyuszikat és színes virágokat felvonultató asztaldíszt, amit nagy fehér gyertyák tesznek igazán alkalmivá. Ha valakinek sikerül porcelánnyuszikhoz antik boltokban, bolhapiacon vagy a nagymama szekrényében hozzájutnia, akkor ez a tökéletes választás!

Minimalista húsvét: aki nem rajong a színes asztaldíszekért, annak ideális ez a fekete-fehér kompozíció, natúr csomagolópapírral kiegészítve. Az egyszerű ültető kártyát fekete-fehér dekortapasszal rögzítjük, a tojásdísz pedig milyen lehetne, mint fekete-fehér?!

Sárga csibék: az egyik kedvenc tavaszi színem a sárga! Ha valakinek ilyen különleges mázas tányérkái és porcelán csibe tojástartói vannak, akkor húsvétkor ne rejtegesse őket! Gyönyörűek a tojás formájú mécsestartók is, és íme a bizonyítéka annak, hogy pár pezsgőspohárban szolgált narancslé hogy feldobja az ünnepi asztalt (vagy inkább mimóza koktél?).

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .