Eljött ennek az évnek a vége is, mely a legtöbbünk számára sokkal több rossz élményt és szomorúságot tartogatott, mint örömöt. Sokak élete a feje tetejére állt, vannak, akik nagyon nehéz időket élnek meg, és egyáltalán nem akarnak visszagondolni erre az évre. Sőt, inkább hátat fordítanak neki, és már alig várják, hogy vége legyen. 🙁

Megértem. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy az én évem nem alakult sem öröm- sem boldogságmentesen, sőt! Ez az év nagyon sok tanulságot, fejlődést és csodás élményt tartogatott számomra, és sok szempontból érzem egy fordulópontnak az életemben.

Ezért ma számvetést készítettem, méghozzá nem is hétköznapit. Amolyan Napi Boldogságosat. 🙂 Leültem a gép elé, és úgy döntöttem, készítek egy boldogságnaptárat. Ennek a naptárnak minden hónapja tartalmaz egy kiemelkedően pozitív élményt, vagy számomra fontos mérföldkövet.

A naptár végéhez érve döbbentem rá, hogy a sok szorongás, stressz, szomorúság ellenére ez az év egyáltalán nem is volt olyan rossz… Sőt, sok esetben kifejezetten nehéz volt csak egy dolgot kiragadni a sok történés közül!

Ha úgy érzed, egyszerűen csak arra van szükséged, hogy túl legyél 2020-on, akkor természetesen tedd azt, s a koccintással üdvözöld az új, jobb évet. Azonban ha Te is kedvet kaptál, ülj le és készítsd el ezt a kis pozitív számvetést – talán a végére érve Te is meglepődsz majd, mennyi mindenért lehetsz hálás ebben az évben is!

A boldogságnaptáramba beszúrtam a témákhoz kapcsolódóan sok-sok linket is, így ha esetleg érdekel egy-egy élmény, a linkekre kattintva elolvashatod őket. 🙂

JANUÁR: 40!

Kétségkívül, számomra az év legfontosabb momentuma január 29-e volt, mikor betöltöttem a 4. X-et. Ez a nap felejthetetlen lett, Férjnek és a családomnak köszönhetően.

De tudtam én, hogy nem nem lesz boldogságnapár havi csupán egy boldogsággal, már januárban kivételt kell tennem, ugyanis még két dolog nem maradhat ki.

Az egyik, hogy januárban mondtam búcsút az állandó fogszabályozómnak (micsoda érzés volt!).

A másik pedig egy teljes évemet meghatározó momentum volt, mikor január elsején úgy döntöttem, hogy végigcsinálom Adriene Mishler 30 napos jógaprogramját, a HOME jóga-utazást. Soha nem gondoltam, hogy ez a program ilyen hatással lehet az életemre, de tényleg így van. Holnap egy éve, hogy megismerkedtem Adriene-nel, s ő no meg a jóga teljes átalakulást hoztak az életembe, és a hétköznapjaimba. Erről talán majd még egy másik posztban máskor, mert olyan összetett téma. Most csak annyi, hogy köszönöm, Adriene, namaste!

Neked pedig, kedves Olvasó, szívből ajánlom, hogy csatlakozz Adriene idei kihívásához, a BREATH jóga-utazáshoz, mely holnap kezdődik!

FEBRUÁR: EGY VALÓDI SZÜLIHÓNAP

A januári meglepetések februárban is folytatódtak, így átélhettem életem talán második legeseménydúsabb és boldogabb februárját (az első Kismanó születésekor volt természetesen ♥).

Elegáns ünnepi vacsora a családdal, fantasztikus vegán főzőcske-kaland Balatonalmádiban a Csajokkal és végül felejthetetlen, romantikus utazás New York-ba Férjjel, melynek legcsodásabb pillanata a valentin-napi Josh Groban koncert volt. Az egész olyan volt, mint egy álom, melyből talán még most sem ocsúdtam föl! Az egészet pedig még jobban felértékelte, hogy visszaérkezésünk után pár héttel az USA lezárta a határait a vírus miatt…

MÁRCIUS: INDY ÉS AZ INSTAGRAM + EGY RENDHAGYÓ 90. SZÜLETÉSNAP

Soha nem gondoltam volna, hogy én is azok közé az „őrültek” közé tartozom majd, akiknek a kutyájának saját Instagram oldala van. Úgy látszik, elérkezett ez a pillanat is. 😉

Az ötlet onnan indult, hogy egyre több és több kutyafotó került föl a Napi Boldogság Insta-oldalára, és egy idő után úgy éreztem, hogy ez már túl sok (talán nem mindenkit lelkesít annyira, mint engem?!). Viszont olyan örömöt érzek a kutyám fotózása közben (de komolyan, nem gyönyörű?!), hogy visszafogni sem szerettem volna magam. 😀 Így született meg az @indythehappyhovi melynek célja, hogy igényes, kreatív fotókkal szórakoztasson, és bemutassa, hogy a hovawart fajta milyen sokoldalú, hiszen az oldalon nyomon követheted dog dancing-gel és kutyás futással kapcsolatos kalandjainkat is. 🙂

Amióta elindult az oldal, határozottan érzem, hogy rengeteget fejlődtem a fotózás és utómunka terén, aminek ugyancsak nagyon örülök!

Neked van hasonló „őrült” szenvedélyed? 😀

A másik emlékezetes, boldog momentum nagypapám kilencvenedik születésnapja volt. Nagyon sokat készültünk a nagy napra, de végül a koronavírus keresztülhúzta a számításainkat. Így nem volt sem éttermi ebéd, sem utazás, sem családi buli. Helyette viszont volt meglepetés-szerenád nagypapám konyhaablaka alatt, mely örök emlék lesz mindannyiunk számára! ♥ Apuci, nagyon szeretünk! ♥

ÁPRILIS: KARANTÉNHÚSVÉT

Emlékezetes lesz ez a húsvét, talán még az unokáimnak is ezt mesélem majd. A sok bizonytalanság, teljes elzárkózás és itthon tanulás ellenére mégis sikerült meghitté, boldoggá tenni a húsvétot, és a gyerekek a maszkkal felszerelkezett nagymamákat is meglocsolták végül húsvét hétfőn.

Neked is hasonlóan telt a húsvétod?

MÁJUS: AROMATERÁPIA MINDEN MENNYISÉGBEN

Nagyon régóta vagyok aromaterápia-rajongó, ám májusban kezdtem komolyabban beleásni magam egy nemzetközileg is (el)ismert aromaterápiás márka, a doTERRA világába. Innentől kezdve nem volt megállás, azóta az illóolajok még inkább a mindennapjaink részét képzik, és minden napot kellemesebbé, harmonikusabbá varázsolnak!

Nagyon sok kedvencem van, de kiemelten fantasztikus a Serenity keverék, mely nyugtató, relaxáló illatával segíti a nyugodt alvást. Nagyon szeretem az illatát az ON GUARD immunerősítő, antibakteriális keverékének, ami most kifejezetten jól jön ebben az időszakban. Továbbá nagy kedvenceim a jógához megalkotott keverékek, melyekkel még különlegesebb, elmélyültebb minden jógázás itthon. Természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, bejegyzések sokaságát lehetne ebben a témakörben megírni.

Te használsz aromaterápiás termékeket?

JÚNIUS: BE BRAVE!

Elkészült életünk első dog dancing kűrje Indy-vel egy videós versenyre, mely mögött rengeteg gyakorlás, tanulás, tréning áll. A kűrt Sarah Bareilles Brave című számára adtuk elő, s azt gondolom, hogy nagyon büszke lehetek rá, minden szempontból. De talán leginkább azért, hogy mertem megvalósítani az álmaimat, és kiállni a sok ember elé a mi kis „produkciónkkal”. Így történt, hogy a versenyen kezdő osztályban a második helyet szereztük meg, ami rettenetesen boldoggá tett!!

JÚLIUS: ÉLJEN A SZABADSÁG!

Sok hónapos bezártság után végre kicsit fellélegezhettünk (bár bevallom, a szívem mélyén azért nem tudtam teljesen fellélegezni, talán csak egy kis időt nyerni a következő bezárt etapig), szikrázó napsütésben tölthettünk három napot családi lovastáborban a gyerekekkel (mindig mekkora élmény!), majd Visegrádra mentünk pár napra, ahova Indy is velünk jött. Álomszerű napok még a hűvösebb idő ellenére is!

Neked is volt lehetőséged nyáron kimozdulni kicsit?

AUGUSZTUS: IRÁNY A BALATON!

Különleges volt számomra az idei füredi nyaralásunk, mert a szüleim is meglátogattak minket pár napra. Nagyon jól éreztük magunkat, és már azt sem bántam, hogy le kellett mondani a horvátországi nyaralást. A Balaton örök! ♥

SZEPTEMBER: EGY KUTYAKEMÉNY VERSENY

Hónapok óta készültem Indy-vel életünk első kutyás futóversenyére, mely ráadásul egy extrém akadálypályás verseny volt: a Hard Dog Race Base. A verseny örök élmény marad, szuper időt futottunk Indy-vel, akire roppant büszke voltam, és megint bebizonyosodott: rá igazán lehet számítani!

Neked melyik volt életed legkeményebb versenye?

OKTÓBER: MOKKA MEGJELENIK

Október kétségkívül legkiemelkedőbb és legemlékezetesebb napja az volt, mikor kicsi Mokka cica megjelent a kertben, és úgy döntött, nem megy innen sehová. Reggelig az erkélyajtónál strázsált, mely egyértelművé tette, hogy marad. Ekkor kezdődött a kalandokban gazdag „kétmacskás” lét, mely jó nagy kihívást jelent számunkra a mai napig!

Ebben a hónapban muszáj még két kutyás futóversenyt megemlítenem, az egyiken korosztályomban második helyezést értem el, a másik Hard Dog Race Not Just Run versenyen pedig igazi halloween-i hangulat volt, a pálya pedig ördögien nehéz volt!! Megcsináltuk, méghozzá nagyon jó eredménnyel – azt hiszem itt kihoztam magamból a maximumot.

NOVEMBER: BEKUCKÓZÁS MINDEN MENNYISÉGBEN

Ez a hónap az, mely aránylag eseménytelenül telt, ám ez nem jelenti azt, hogy ne élveztem volna a Férjjel eltöltött estéket a kandalló mellett, a gyerekekkel eltöltött sok-sok hétköznapot és hétvégét, és ne tette volna érdekessé, kalandossá minden napomat itthon a kutya-cica csapat. Talán novemberben legjobban ezt szerettem, és a gondolatot, hogy már hangolódhatunk a karácsonyra!

DECEMBER: ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU

Ez a valaha legtöbbet lejátszott karácsonyi szám, és ez az a szám, amivel egy karácsonyi dog dancing videós versenyen Indy-vel elindultunk. Mikulás napján kellett leadni a videót, és épp karácsony előtt tudtam meg, hogy a tekintélyes hatodik helyezést értem el kezdő kategóriában (méghozzá úgy, hogy egy technikai malőr folytán sajnos nem csak kezdők indultak a csoportomban). Két hónap kemény munkája van a videónkban, azt hiszem feltette a pontot az idei évünkre – ha belegondolok, rengeteget fejlődtünk mindketten!

Természetesen a hónap nem csak a versenyről, és a dog dancing-ről, hanem a karácsonyról és a családról is szólt – ez a hónap tudatosította bennem, hogy a család mennyire fontos a létezésemhez, a boldogságomhoz, és hogy amit eddig teljesen evidensnek vettem (csodás szülők, nagyszülők, testvér, nagy család, akivel évente többször is találkozunk és együtt ünneplünk), az egyáltalán nem olyan természetes… Ez még inkább rádöbbentett arra, hogy a HÁLA mennyire fontos szerepet játszik az ember életében és boldogságában.

Elérkeztünk a mai naphoz, és azt kell, hogy mondjam, ez az év mindennek ellenére nagyon is boldog volt. Ebből kifolyólag talán már az sem lenne fair, ha szilveszterkor koccintva azt kérném, 2021 legyen jobb. Ha ugyanilyen jó lesz, én már azzal is elégedett leszek!

Minden nagyon kedves Napi Boldogság olvasónak vidám szilvesztert és egészségben, szeretetben, boldogságban gazdag újévet kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .