♥ Hétfőn sok finomság került Nagymanó uzsis dobozába: mini szendvicsek, hozzá zöldségchips, uborka és kesu-vörösáfonya mix.

♥ Chili cica elégedett dorombolása – akárhol is legyen, ha az ember simogatni kezdi, azonnal belekezd a dorombolásba. (Még akkor is, ha épp mélyen alszik!)

♥ Virágzik az illatos rózsabokor a teraszunk mellett, milyen csodás látvány! Teljesen odavagyok érte!

♥ Mikor Törpilla azt kérdezi tőlem, hogy „Elvitted már Chilit a védőnénihez?” 😀

♥ Chili selymes bundáját fésülgetni, pedig nem kis feladat. Ugyanis minden egyes alkalommal vérszemet kap, és bár dorombolva félig-meddig hagyja, hogy fésüljem, közben karmolni és harapni próbál (valami vad játékként fogja föl a fésülködést?). Ezért általában a kezem ügyében van még egy játék, amivel „lefoglalom”, miközben gyorsan próbálom végezni a dolgom…

♥ Törpilla még anyák napja elteltével is boldogan szavalja a versikéket, amiket az oviban tanult – egyszerűen elbűvölő, ahogyan a verset mondja! Ezek a pillanatok…! Ilyenkor beszippantom a pillanat minden részletét, s minél többet igyekszem eltárolni magamban a jövőre.

♥ Virágzik a bazsarózsa!!! Három felkiáltójel, három szín virágzik most a kertünkben: bordó, rózsaszín és fehér. Egytől egyig gyönyörűek, de a kedvencem a rózsaszín. Az illata valósággal megrészegíti az embert, és azt kívánom, bárcsak kicsit hosszabb lenne a virágzása…

♥ Minden nap igyekszem elvégezni az előírt jóga gyakorlatokat, ami sajnos nem mindig sikerül. Ha viszont nekikezdek, tuti, hogy ez a kis karmoló szőrgombóc megjelenik a szőnyegen, és mindent megtesz, hogy akadályozzon a feladatok kivitelezésében… De ki tud neki ellenállni?

♥ Ezt a macskát. Nem. Hiszem. El. A kanapén úgy nyújtózik, mint valami világ lustája, pedig hidd el, hogy nem az, hiszen elfárad abban, hogy boldoggá tegye az egész családot a hízelgésével, játékosságával és cukiságával. Ennyi munka neki bőven elég. 😉

♥ Futottam is a héten, bár nem volt kiemelkedő a teljesítményem (de haladok, és ez jó érzéssel tölt el!). Megküzdöttem pár 5 km-es interval edzéssel, küzdöttem a gyorsításokkal fogamat összeszorítva, és közben vizualizáltam, hogyan is égnek a kalóriák, s miként is lesz egyre erősebb a szervezetem. Mindig ledöbbenek, mekkora különbség van egy lassú, hosszú edzés és egy pörgős, magas pulzusszámon tolt edzés között! (És hogy kijön az ember a gyakorlatból pár hónapnyi kihagyás után…)

♥ Szombati piacozás anyukámmal. Most otthon hagytam Törpillát (bár kicsit lelkiismeretfurdalásom volt), mert tudtam, hogy sok feladat vár rám: például egy csomó palántát megvenni! Így egy kicsit nyugisabb volt a heti „növénybeszerző” körút, és most teli a hűtő!

♥ Végre-végre tele van a veteményes palántákkal: sikerült nagy nehezen elültetnem a paprikát, paradicsomot, uborkát, sőt, még egy kis bazsalikomot is. Viszont a körmeim gyászolnak, s manikűrre már nem jutott idő. (Pedig hordok kesztyűt!) E heti program: manikűr… (de mikor??)

♥ Örömnaplót olvasgatni és ajánlót írni Neked hozzá! Itt elolvashatod, szerintem nagyon jó kis könyvecske, tudom ajánlani mindenkinek. 🙂 Chilinek is nagyon tetszett, nem tagadhatta meg önmagát – hiszen az ő örömmutatója (nekünk köszönhetően) mindig a maximum körül van…

♥ 8 órát egyben aludni a nagyszülőknek köszönhetően. Hurrá! (Kár, hogy a hatásából már semmit nem éreztem délutánra, de a reggel jól indult.)

♥ Chili megkapta az első oltását, hurrá! Nagyon jól viselkedett, s már alig várom, hogy kicsit a kertbe is kimehessen ismerkedni (egyelőre még óvatosságból bent tartjuk). A lakást már felfedezte, kis minden lében kanálként – ahogyan a mellékelt ábra is mutatja – még a mosogatógépbe is bemászik!

♥ Kétszer is kilátogattam a Vegan Food Fest-re, mely idén tavasszal is a WestEnd tetőteraszán került megrendezésre. Egyik este Férjjel, másik délelőtt pedig anyukámmal és Törpillával mentünk lakmározni a fesztiválra, ahonnan sok-sok finomságot is hazahoztam. (Say Cheez Raw vegán sajtok, Vegan Grill gyros, nyers kakaópor és kakaóvaj is került a táskámba, továbbá ízletes Tunki Tunki krémek.)

Törpillát alig lehetett elvonszolni a helyszínről, mondjuk nem csodálom, mert egyik pillanatban sült édesburgonya hasábokat eszegetett hintázás közben, másik pillanatban egy kutyát dögönyözött, a harmadikban pedig két Anjuna Pop jégkrémet eszegetett felváltva… (epres-mangósra és pisztáciásra esett a választásunk…)

♥ Óriásiakat vidulni a macskámon (ez a kifejezés még mindig annyira fura!), aki tisztára olyan dolgokat művel, mint kedvenc képregényfigurám, Garfield. Most tudom igazán a képsorok lényegét átérezni. Például a minap eszembe jutott az a jelenet, mikor Jon (a gazdi) miszlikbe szaggatott nadrágszárral jelenik meg az állatorvosnál, Liznél, aki az kérdezi, hogy mi történt. Erre Jon: „Éhes volt a macskám.” Na, kb. ugyanez történik, mikor Chili éhes, még jó, hogy utálom a nejlonharisnyát. 🙂

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .