Sikerült az elmúlt hetet is elképesztő tempóban és rohanással túlélnem, de várjunk csak… a végére mégis belassult, így van időm kicsit ízlelgetni a hét nap sok-sok örömét is!

♥ Gyakorolni a relaxációt, mellyel egész jól haladok. Talán nem említettem, de jó néhány hete autogén tréningre járok, mely nemcsak érdekfeszítő, hanem rengeteg pozitív energiát is ad, s még csak a felénél tartok!

♥ Chili cica pityegő-makogó hangja: nem is tudtam, hogy a macskák nem csak nyávogni, fújni és dorombolni tudnak, hanem egy kis cuki pityegő hang kiadására is képesek, ami engem leginkább a tengerimalacaim elégedett kis hangjára emlékeztet. Chili leginkább akkor adja ezt a hangot, mikor jókedvében nagyokat ugrik, vagy játékosan rohangál – én pedig odavagyok érte!

♥ Szépen fejlődnek a kiskertben a palánták – alig várom, hogy pár hét múltán minden beinduljon és nőjön, mint a bolondgomba!

♥ Bár az eső pont a tervezett ovis kirándulást mosta el, mégis elismerem, hogy nagyon kellett. Úgyhogy azért örültem is neki. 🙂

♥ Egész héten nem volt időm futni menni (jujj), de vasárnap elmentem egy kellemes hosszú körre, végül 7 km lett belőle, aminek nagyon örülök, bár a régi távokhoz képest ez még mindig nem sok. Viszont élvezem, hogy lépésről lépésre haladok!

♥ Jógázni ellenben majdnem minden nap sikerült, kényszerítettem magam, hogy ha nem is tudom végigcsinálni a 40 perces hosszú programot, akkor is 20 percet mindenképp szenteljek neki. Így ilyen téren nincs lelkiismeretfurdalásom!

♥ Jóga utáni gyógymasszázs, mely hirtelen fellépő vállfájdalmamnak igencsak jót tett. Mindig is tudtam, hogy a masszázs csodákra képes, de ez leginkább akkor tudatosul bennem, ha el is tudok menni, és megtapasztalom a jótékony hatását.

♥ Chilire ezen a héten már többször ráadtuk a nyakörvét, sőt a hámot is, hogy szokja, valami van a nyakán. (Ha kiengedjük a kertbe, ez kötelező kellék lesz, így muszáj lesz hordania.) Nagyon cukin néz ki a szürke kis nyakörvvel! ♥

♥ Epres smoothie minden mennyiségben és kombinációban – most, hogy itt az eperszezon, ki nem hagynám az egyik kedvenc gyümim a turmixokból!

♥ Nyílik továbbra is a bazsarózsa, illetve pünkösdi rózsa a kertben, ugye milyen szép?

♥ El sem hiszem, hogy már a rózsáim is nyílnak, hirtelen elárasztott a virágözön! Csodásabbnál csodásabb színekben nyitogatják szirmaikat – egyszerűen nem lehet megunni!

♥ Spárga, spárga, spárga… krémlevesnek, párolt vagy sült állapotban, illetve készült a héten spárgás quiche is, ami naggyon finom lett. A quiche tölteléke fokhagymás-spárgás tofukrém volt, és persze a rusztikus „torta” tetejére is sül spárgák kerültek…

♥ Saláta minden mennyiségben: végre van jégsaláta, fejessaláta, római saláta, (vörös) tölgysaláta, fodros (lollo) saláta… Rájöttem, hogy a piacon totál olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, akinek szereti a mindenféle salátát (csokoládét)…

♥ Nagymanó szolfézs vizsgája: izgultam, hogy milyen lesz a csoportos záróvizsga, de aggodalomra nem volt okom. Minden percét élveztem, mert a gyerekek nagyon ügyesek és lelkesek voltak, a szolfézs tanár igazán profi és kedves, és elképedve láttam, hogy Nagymanó mennyit fejlódött az elmúlt egy tanévben! (Pedig átnéztem vele az anyagot.) Büszke voltam rá, és annyira meglepődtem rajta, hogy egy csomó mindent tud már, amit én nem! (Pl. már nem emlékeztem, hogy mi is a triola vagy az éles ritmus, na most már megint tudom 🙂 ).

♥ Legyet kergető Chili cica látványa. 😀

♥ Mini-szabi Férjjel: a gyerekek pénteken elutaztak önkéntes nagymamának és nagybácsinak köszönhetően, így el sem hiszem, de teljes három napot töltöttünk nélkülük! (És hogy elrepült ez a három nap!)

♥ Ez alatt a pár nap alatt rengeteg dolgot sikerült elintéznem, illetve rendet raknom a nappaliban, konyhában, kamrában, dolgozószobában, hogy ne akkor kapjak idegrohamot a rendetlenségtől, mikor itt vannak a gyerekek, és semmit nem tudok vele kezdeni. (Más kérdés, hogy a gyerekszobákra már nem volt időm, pedig ott is akkora rendetlenség van…)

♥ Pünkösd vasárnapi jóga a bazsarózsáim „alatt”, csodás illatfelhőben. Valami mennyei volt!

♥ Sushit kunyeráló Chili (nem, nem az én zöldséges makijaimra pályázott) – valósággal megvadult a nyers hal illatától!

♥ Vasárnapi ebéd a teraszon – végre sikerült letakarítanom a teraszt, most már emberi állapotok uralkodnak (eddig még nem tudtam rávenni magam!).

Neked mi tetted boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .