Amióta csak elkezdtem írni a Napi Boldogságot, hétről hétre számba veszem, melyek voltak azok az apró vagy nem is olyan apró örömök, melyek boldoggá tették a hetemet. A VasárnaPillanatok bejegyzéssorozat az egyik legkedveltebb a blogon, még akkor is, ha rendszeresen vasárnap helyett hétfőn gyűjtöm össze a boldog pillanatokat.

Sokat írtam már arról, hogy ez miért is annyira jó – többek között, mert segíti a pozitív gondolkodást, fokozza a hála érzését, és mert később visszaolvasgatva csodálatos naplója az elmúlt öt évben történt megannyi csodás pillanatnak.

Mindenkinek tiszta szívből ajánlom, hogy bevezesse ezt a fajta örömnaplózást vagy hálanaplózást az életébe, még akkor is, ha elsőre kicsit fáradtságos munkának tűnik, hogy minden héten leüljünk és számot vessünk az elmúlt hét nap történéseivel kapcsolatban.

Ha eddig nem tudtad rávenni magad, hogy kövesd a példám, pedig kedved lett volna hozzá, akkor örömhírem van számodra!

A Bioenergetic kiadó gondozásában ugyanis most jelent meg az Örömnapló (Joy) – Kövesd nyomon hangulatodat! című könyv. Esmée Rotmans szivárványszínesen vidám naplója azoknak az életét könnyíti meg, akik nem tartanak egy üres füzetet elég inspirálónak örömeik, céljaik és esetleg kevésbé örömteli pillanatik megörökítéséhez.

A könyv különlegessége, hogy 1000 cuki matricát tartalmaz, melyek segítségével napi szinten rögzítheted, épp milyen hangulatban telt a reggeled, délelőttöd, délutánod, estéd és éjszakád. Persze, csak ha akarod. Hiszen a napló igényeidnek és egyéniségednek megfelelően vezethető.

Ha megfigyeled a hangulatodat, könnyebben értékelheted a jobb vagy nehezebb időszakaidat, és talán még azelőtt nyakon csípheted a problémákat, hogy azok elhatalmasodnának az életeden.

A könyv írása közben önmagunkra koncentrálhatunk, s mialatt napi feladatainkat s hosszabb távú terveinket rögzítjük, továbbá napi örömeinket számba vesszük, az önismeret rögös útján is ideális társ lehet ez a kreatív könyvecske.

 

Kreatív, mert ugyan sok segítséget, útmutatást tartalmaz, mégis ki-ki saját szájíze szerint követheti nyomon benne hangulatát.

Ez a napló nemcsak Neked lehet hasznos, hanem tényleg ötletes ajándék (én legalábbis beszerzek párat, már azt is tudom, kiknek!).

A heti örömmutatók kitöltése után összegezheted a hangulatod hónapokra bontva, ugyanakkor a napló abban is segítséget nyújt, hogy jobban szervezett legyél, ugyanis heti tervezőkbe rendezheted céljaidat, feladataidat.

Nekem legeslegjobban az Öröm-tippek szekciók tetszenek a könyvben, ugyanis (nem meglepő módon) csupa olyan témát járnak körül, melyekről már én is számtalanszor írtam a blogon.

Ilyen például az élet élvezete, a tudatos jelenlét fontossága, a hangulati egyensúly megtalálása, az önbizalom növelése, a megfelelő motiváció céljaid eléréséhez vagy a hála elengedhetetlen mivolta életünkben.

Véleményem szerint ez Örömnapló ideális azoknak, akik nem akarnak bő lére eresztett naplót írni, mégis az önkifejezés valamilyen kreatív változatát keresik.

Szerintem semmiképp sem szükséges kőbe vésett módon vezetni a naplót, én például nem valószínű, hogy minden héten minden napszak matricáját beragasztom majd. Viszont a heti célok, napi kihívások vagy a Megcsináltam! lista ki lesznek töltve.

De például a Megcsináltam! 7 pontjához akár az adott hét 7 öröme is kerülhetne címszavakba szedve, így a heti örömöket konkrétan is dokumentálhatja az ember (erre külön hely nem lett létrehozva a naplóban).

Ha kedvet kaptál az Örömnaplóhoz, ugorj be egy könyvesboltba, és lapozz bele Te is! (Chili cica már kedvet kapott – na, ő aztán nem megy egy kis örömért a szomszédba! A család legnagyobb hedonistája. 🙂 )

A naplózás folyamán pedig ne feledd: fogadj minden pillanatot és érzést el úgy, ahogy jön, nézz őszintén magadba, s ne feledd meglátni a benned és életedben rejlő ezernyi szépséget.

Te vezeted a heti örömöket? S ha igen, hogyan?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .