Nem tudom, ennél nagyobb kontrasztokat még tartogathat-e egy évszak a számunkra, de azt hiszem eddig az évben ez volt a legellentmondásosabb hét – időjárás ügyileg. Ki gondolta volna a hét elején 15 fokos tomboló napsütésben, hogy a hét végén szakadó eső majd hó vet véget az átmeneti korai tavasznak?

♥ A csodás idő megtette a hatását: nem tudtam ellenállni a napsütésnek, gondoltam egyet és futócipőt húztam. Óriási izgalommal tettem meg az első métereket, és minden percét élveztem az egyébként rövidke „körnek”. A lábam (sarkam) miatt nem mertem 2 km-nél tovább kocogni, ami nevetségesnek tűnt a korábbi távjaimhoz képest, ugyanakkor úgy döntöttem, hogy nem akarok kockáztatni. Igazán felemelő élmény volt!

♥ Olyannyira, hogy két nappal később már 3 km-t kocogtam a kissé szeles, ámde még kellemes időben, és otthon a kocogást még megfejeltem a szokásos tornám felével.

♥ Ezen kívül még sikerült egy tornázást beiktatnom a hetembe, ami nem is olyan rossz eredmény! 3. hete gyűröm Béres Alexandra Lendületben című DVD-jét, ami egy jó régi darab, nekem mégis most került a kezembe valami miatt a fitnesz DVD-s dobozomból, és gondoltam kipróbálom. Meglepően jól összeállított a gyakorlatsor, és az egy óra alatt az ember minden izmát és testtáját jól megdolgoztatja a program. Kifejezetten érzem a hatását, remélem a futással kombinálva még egy ideig elég motiválónak fogom majd tartani. (Nehezen veszem rá magam a tornára, sokkal jobban, mint a futásra:)

♥ Nem tudok ellenállni a kertben nyíló krókuszoknak. Tavalyelőtt a kert közepén egy szív alakú formában 100 krókusz hagymát ültettem el, remélve, hogy tavasszal Férj a hálószobánkból kinézve egy valódi „virágszívet” pillant majd meg. A virágok gyönyörűek, de sajnos bármennyire is igyekeztem egy síkban elültetni őket, valószínűleg ez nem sikerült tökéletesen, mert a virágok nem hajlandóak egy időben nyílni – így a szív alak sem teljesen egyértelmű. 🙂 Én azért „belelátom” a megálmodott formát. ♥

♥ Négynapos szünet: nem voltak konkrét terveink a négy napra, csupán hogy minél többet lehessen együtt a család. A mostoha időjárás miatt nem is sikerült különösebb szabadtéri programot szerveznünk, így inkább otthon voltunk, de azon kívül, hogy kicsit nehéznek bizonyult három gyerek energiáit így lekötni, én ezt is élveztem.

♥ Férj is eljött velem a szombati piacra, így problémamentesen vásárolhattam amit csak akartam, nem kellett attól tartanom, hogy nem bírom kapacitással a cipekedést.

♥ Motorján száguldozó Törpilla, aki egyszerűen imádja a piaci forgatagot, és bármilyen rossz is az idő, semmi pénzért le nem maradna róla!

♥ Végül a gyerekek egy napot a nagyszülőknél töltöttek, melynek köszönhetően csodásan finom ebédet költhettünk el a Great Bistro-ban, mely jelenleg a kedvenc vegán éttermem. Ha közelebb lenne, még gyakrabban látogatnánk hozzájuk, de így csak alkalmanként van lehetőségünk ott enni. Fantasztikus vegán „libamájat” ettem pirítóssal és hagymás-szőlős chutney-val, majd kreol sült tempeh következett chili mázzal, brokkoli bruschettával és vaníliás kelvirág krémmel. Desszertnek pedig kókuszkrémmel megrakott csokoládés piskótát ettem, gránátalma couléval. Mennyei volt!

♥ Egy átaludt éjszaka a hétből – csodás volt, bárcsak lenne belőle egy kicsit több! Mostanában már az egy ébredéses éjszakákkal is kiegyeznék, de sajnos az is ritka. Úgyhogy ez nagy ajándék volt! 🙂

♥ Végre sikerült összehoznom egy ideje érlelődő ajánlómat a REND a lelke című könyvről, melyben sok apróságot megosztok Veled saját szortírozási, rendrakási és szelektálási szokásaimmal kapcsolatban.

♥ Törpillát délutáni alvása végeztével ébresztgetni – imádom, mikor jókedvűen, kipihent szemeivel rám néz, rózsás arcocskáiból kisöpröm a kócosan hullámos tincseket és magához szorít, majd azt mondja: „szeretlek”. ♥

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .