♥ Kismanó szülinapi zsúrját sikeresen (gyerkőcök nagyon jól érezték magukat a játszóházban) abszolválni.

Minden évben szívom a fogam egyébként a kompromisszumon, amit ilyenkor kell kötnöm – ugyanis a játszóházakba nem engedik, hogy az ember saját maga vigyen ételt, viszont minőségi, egészséges alternatívát még hírből sem tudnak nyújtani. Viszont télen, mikor a kültéri lehetőségek ki vannak zárva, nehéz egy jól felszerelt játszóháznál jobb választást találni.

Úgyhogy ilyenkor egy délelőtt kivételesen beadom a derekam (most egyébként sajtos-sonkás melegszendvics volt a menü), cserébe pedig Kismanó és barátai felhőtlenül tombolnak egy nagy játszóházban.

Sokat merengek azon, hogy vajon eljutunk valaha oda, hogy legyen egy ilyen helyen inkább friss gyümölcssaláta, kevert zöldsaláta, zöldségchips, gyümölcsturmixok, zöldségfasírtok, esetleg falafel golyó vagy hummusz? Helyette vannak gumicukrok, nyalókák, csokik, és még ki tudja mennyi borzalom széles arzenálja (meg persze lehet hot dogot vagy rántott húst is rendelni sült krumplival…). Persze ilyenkor az is eszembe jut, hogy az van, amire igény van… 🙁 End of story, jobb, ha tovább lépek a többi öröm irányába…!

♥ Végre-végre közzé tehettem a fodros kelről íródott bejegyzésemet, melyen röpke két hete dolgozom. (Kac-kac.) A hozzá készült fotót pedig nem más, mint Nagymanó készítette rólam! Igazán büszke vagyok rá. Mindenkinek javaslom, hogy olvassa el, ha esetleg eddig még nem tette volna.

♥ Ezen a héten is borult picinykét a programom, mert kedden el kellett mennem Nagymanóért a suliba, mivel hőemelkedése volt. Ennek folyományaként péntekig nem is ment suliba, de valami isteni szerencse (vagy a nagymama kúrálása?) folytán péntekre meggyógyult, és az aznapi órákról nem marad le.

♥ A múlt héten négyszer sikerült tornáznom kb. 1 órát, ami hatalmas lépés jelen helyzetben. Mindig nehéz magam rávenni, de utána annyira jól érzem magam! Rettentesen várom már, hogy jöjjön az igazi tavasz, és megpróbálkozzam egy kis kocogással is.

♥ Idén is volt „ovis mese”, azaz az óvodánk dolgozói idén is előrukkoltak egy csodálatos előadással, melynek címe „Belle és a Szörnyeteg” volt. Nagyon élvezték nemcsak a gyerekek, hanem én is, annak ellenére, hogy sajnos a nagy érdeklődésnek köszönhetően irtózatosan tele volt a nézőtér, szinte mozdulni sem lehetett. Az előadás és a boldog percek viszont mindezért kárpótoltak.

♥ Szombaton reggel ébredés után úgy döntöttem, hogy kihasználjuk a tél utolsó gyönyörű havát, és szánkózni mentünk a gyerekekkel. Férj bátyja csatlakozott hozzánk (Férj elutazott), így volt aki vontassa Törpilla szánkóját. A fiúk és Törpilla is nagyon élvezték a csúszkálást, teljesen kimerültek, mire oda jutottunk hogy haza induljunk.

♥ Hatan pizsamában! Nagyon ritkán jutunk mostanában el Férjjel a színházba, így mindig olyan nosztalgikus érzés tölt el, amikor sikerül összehozni, hiszen egy időben rengeteget jártunk. Ezúttal egyik kedvenc színházunkba, a Játékszínbe mentünk (szülinapi ajándék volt anyukámtól), s a Hatan pizsamában című komédiát néztük meg. Nem múlta alul a várakozásainkat a darab, mert nagyon jól szórakoztunk (a színpadon nevető színészekkel egyetemben). Jó kis este volt! (Bár itt is merengtem azért azon, hogy a büfében miért nincs egyetlen egészséges étel alternatíva sem, mikor korgó gyomorral a fehér lisztből készült perecet, a cukros-krémes süteményeket és a szalámis szendvicseket bámultam…) Ha tudnák, milyen finom a fodros kel chips! 😉

♥ Apropó fodros kel chips: vasárnap este sütőben sült krumpli, édesburgonya és fodros kel chips volt a menü, fokhagymás ropogós tofu kockákkal. Nem volt kispályás vacsora!

♥ Vasárnap reggeli lustálkodás Férjjel. (Ami úgy nézett ki, hogy 7-kor kivetett az ágy, 8-ig rendet tettem a gyógyszeres szekrényben, azaz a lejárt gyógyszereket kiválogattam, összeírtam a beszerzendő orvosságok listáját, és elrendezgettem a tetemes készletet, majd 8 után visszafeküdtem még egy kicsit Férjhez.)

♥ Születésnapomra megkaptam a Rend a lelke mindennek című nagyon praktikus könyvet, melynek fő témája a rendrakás, szortírozás, selejtezés, az otthon rendben tartása, stb. Már a vége felé járok, és nagyon inspirálónak tartom a könyvet (ennek eredményeként vettem rá magam a gyógyszeres dobozok rendbetételére is).

♥ Olyannyira inspirálónak, hogy górcső alá vettem 2 ominózus konyhaszekrényt is, és mindkettőben rendet raktam.  Ezután kiszanáltam az összes nem hordott ruhát a gardróbomból (mármint a ruhásszekrényemből), és rendet is raktam a borzalmas káoszban. Csodás érzés minden alkalommal elhúzni a szekrény ajtaját, és a szörnyű kupi helyett rendezett ruhakupacokat csodálni (még mindig nem vagyok elégedett a szekrény tartalmával, de majd időközben kupálódik ez a része is). Bár felmerül bennem, hogy meddig lesz ez így? 😉

♥ Kismanóval társasozni – ritkán van hozzá kedve, de most egy szülinapjára kapott játék meghozta a kedvét (címe Orrvadászat), és felfedezte a Torpedót is, ami eddig is megvolt, de még nem tudott vele játszani. Most viszont egyik kedvence lett! Végre én is szórakozhatok egy kicsit! (A Star Wars légózásból valahogy elegem van, nem is tudom miért…! 🙂 )

♥ A Família Kft. régi részeit nézni Férjjel (mondtam már, hogy retró sorozat megszállott?!), aki minden nap megnéz egyet. Régen én is nagyon szerettem, és időnként bekapcsolódom (mikor épp nem vagyok olyan szigorú magamhoz), majd én is röhögök teli szájjal. 😀

Neked mi tette boldoggá a múlt hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .