Ezen a héten egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy tavaszodik, avagy tombol a tél… Egyik nap hét ágra sütött a nap, s a kertben sétálva csodáltam rég nem látott növényeimet, másik nap viszont szakadt a hó. Voltak napok, amikor a szürkeséget csak a szakadó eső tette változatossá. Szeretem a telet, és hiányoztak az igazi hosszú, ropogósan havas napok – ugyanakkor ilyenkor február vége felé közeledve már benne van a „tavaszi bugií” a lábamban, és alig várom már, hogy végre-végre süssön a nap, nyíljanak a virágok, zöldelljenek a fák… és végre kicsit melegebb legyen!

♥ Húshagyó kedden mi mást ehetne az ember, mint palacsintát?! A palacsintanap alkalmából most áfonyás palacsintákat sütöttem, levendulás áfonyalekvárral tálaltam őket. Nagyon finomak lettek!

♥ Valentin-nap most nem olyan lett, mint máskor: sem nekem, sem Férjnek nem volt ideje készülni rá. De tényleg semennyit! Ezért igazán jó kis meglepetés volt, mikor este Férj anyukája a képen látható szív alakú kókuszos desszertekkel lepett meg, valamint nagyon szép kis kaspókba ültetett jácintokat kaptunk. Nagyon örültünk ennek a kedves figyelmességnek!

♥ Apukámnak tetszettek a madaras könyvek, amiket szülinapjára kapott tőlem. Ennek hallatán igazán örültem, mert nehéz neki ajándékot vásárolni.

♥ A kertben sétálni a napsütésben és a tavasz apró jelei után kutatni. Például nyílnak a kis mini hóvirágjaink, és kibújtak az első krókuszok is. Ellenőriztem a bazsarózsák hajtásait, és a fóliasátrak alatt megbúvó – kissé megtépázott – fodros keleket is. Megtöltöttem a madarak etetőjét, kicsit letakarítottam a teraszt… Mindig jó érzéssel tölt el a kertben tett kis tevékenykedés, de még mindig nagyon nehezen szánom el magam, hogy egyedül legyek a kertben – mindig azt várom, hogy felbukkanjon Turbó, és nagyon nehéz megbarátkoznom a gondolattal, hogy a mi kutyusunk már az örök vadászmezőkre költözött. 🙁

♥ Trópusi smoothie a legnagyobb télben: kókuszvíz és rengeteg ananász volt (többek között) egyik nap a turmixomban. Nyami.

♥ Kacsaetetés (kizárólag kacsatáppal) a Duna-parton Törpillával. Bár sütött a napocska, elég hideg volt, így jól átfáztam a kaland végére, de nagyon hangulatos volt Szentendre épp naplemente előtt. A kacsák nagyon lelkesen kapkodták a finom tápot, gondolom ilyenkor februárban kevesebb etető akad, mint máskor.

♥ Kb, egy hónapja nem jutottam el a piacra, most szombaton Törpillával vágtunk neki a bevásárlásnak, és a körút végére még a fülemről is szatyor lógott (na, jó, nem, csak a karomról, közben a teli kocsit húztam magam után, és a hátizsákom is meg volt pakolva). Szinte mindent meg tudtunk venni, büszke voltam magamra, hogy időben végeztünk, figyelembe véve, hogy Törpilla motorral közlekedett, és időnként muszáj volt kicsit fegyelmezni, és még a játszóteret is muszáj volt meglátogatnunk (na, akkor már nagyon fáztam!).

♥ Mozizás Nagymanóval és Kismanóval. Ritkán megyünk moziba, kevés a film, ami átjut „Anya szűrőjén”. 😉 A Ferdinánd a bika című animációs film azonban ilyen volt, és nem bántuk meg, hogy megnéztük! Mindannyiunknak nagyon tetszett. Valahogy azt veszem észre, hogy azáltal, hogy tényleg nagyon ritkán jutnak a gyerekek a moziba, még inkább egy különleges, nem mindennapi élményként értékelik – még másnap is arról beszéltek, hogy mennyire tetszett nekik!

♥ Vacsi Férjjel a Napfényes étteremben a Kálvin téren. Bevallom őszintén, hogy utunk először a Vegan Love-ba vezetett, de mikor elhajtottunk előtte kocsival, nem kis embertömeg volt látható az étteremben, továbbá se közel se távol nem találtunk parkolóhelyet. Ez már többször is előfordult, így úgy döntöttünk, hogy csak azért is találunk magunknak valami jó kis vacsorát, így kötöttünk ki a Napfényesben. Nem bántuk meg, mert a bableves és a földimogyis kókuszkrémleves is isteni volt, valamint nagyon ízletes volt a vegán grilltál és a kolozsvári töltött káposzta is. Gyors volt a kiszolgálás, ahhoz képest, hogy meglepően sokan voltak az étteremben. Összességében nagyon jó élmény volt!

♥ Átaludni egy éjszakát (Te jó ég, ilyen is van?!).

♥ Vasárnap délutáni vendégség nálunk: barátaink jöttek át kislányaikkal – Törpilla nagy örömére! Jó volt beszélgetni, együtt (l)enni, mint mindig! Friss zöldségeket (répa, uborka, zellerszár) mártogattunk házi guacamole-ba és hummuszba, illetve csináltam még sokmagos krékereket, vaníliás-kakóbab töretes golyókat és kakaós banánkenyeret.

♥ Végre-végre postáztam a szülinapi nyereményjáték nyerteseinek az ajándékokat, már olyan régen halogattam ezt a feladatot!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .