A hét elején még nem gondoltam, hogy túl sok örömöt tudok összeszedni a hét folyamán. Ennek okáról ebben a bejegyzésben olvashatsz. Azonban mára ez az érzés kicsit átalakult. Úgy döntöttem, hogy továbbra is tudatosan (talán még jobban, mint valaha) arra koncentrálok, mi az, amiért hálát adhatok – nap mint nap. Hiszen ez az, ami rádöbbenti az embert arra, hogy valóban milyen sok szépség van az életben, amikor épp ellenkezőleg érezzük.  S láss csodát: rengeteg dologért lehettem hálás ezen a héten is! ♥

♥ Újra elkezdtem az edzést pár hetes szünet után. Nem mondom, hogy túl jól esett… Ez az a fajta nehézkes újrakezdés most, amikor inkább fáradtnak, lomhának érzed magad, mint erőtől duzzadónak és kipihentnek. Nem tudom, ez mitől függhet, sokszor az az érzésem, hogy az ember általános energiaszintjétől, lelkiállapotától (is).

♥ De legalább újrakezdtem! A vasárnapi hosszú futás már nem sikerült olyan rosszul, aránylag jó tempóval megvolt a 11 km.

♥ Felcsillant a reménysugár: végre-végre sikerült eljutnom egy céghez, ami a futáshoz speciálisan az én részemre kialakított talpbetétet készít majd, amivel talán pontot tehetek majd a visszatérő bokahúzódásomra. Alig várom, hogy meglegyen a betét, és kipróbálhassam (bár nagy csodákat azért nem várok, mert az utcai cipőimbe tervezett betéteket is nagyon hosszú idő volt, míg végre nagyjából megszoktam).

♥ Szüretelés Törpillával: óriási mennyiségű uborka, paradicsom és paprika terem idén a kiskertben, úgyhogy megvolt az első nagy szüretünk – volt hozzá kis segítőm is. 😀 Aki ugyan néha Anya nem túl nagy örömére éretlen paradicsomokat is leszedett, de nagyon lelkes volt.

♥ Turbót megfürdettük a gyerekekkel, így a szőre most csodásan csillog-villog. Ez aránylag nagy mutatvány, ugyanis utálja a fürdetést – de ilyenkor nyáron a nagy melegben ez megoldható kint a kertben a kerti csap segítségével. (A művelet közben szerintem felzabálta kb. a komplett vacsoráját, annyi kaját adogattak neki a gyerekek, csak hogy nyugton maradjon…)

♥ Ezen a héten is készültek finomságok: gyümölcsös smoothie-k, mandulavajas müzliszelet, vöröslencsés egytálétel, spárgakrémleves, tepsiben sült zöldségek hummusszal és salátával, ratatouille-os tészta, házi jégkrémek, tofurántotta, csicseriborsós curry… De idő és energia hiányában nem mindenről készítettem képeket.

♥ Finom babaillatú Törpillát megölelgetni és megszeretgetni délutáni ébredés után. Ilyenkor (is) úgy bújik, ő is puszilgat! Általában nagyon jókedvű, de mostanában rászokott arra, hogy követeli a délutáni házi jégkrémadagját. Így ébredés után kb. 10 perccel már a teraszon üldögél és elégedetten fogyasztja az aktuális csokis vagy gyümölcsös jégkrémet…

♥ Szerdán a szakadó esőt követően fantasztikus kettős szivárvány ívelt át az égen… Odavagyok a szivárványokért, mindig is hatalmas örömmel fedeztem fel őket – bevallom egy-egy eső után ha kisüt a nap, már keresem is, hátha megpillantom az égen.

♥ Szombaton a piacon szokás szerint mindent lehetett kapni, ami szem-szájnak ingere, mostanában nálunk a sláger az őszi- és a sárgabarack. 🙂

♥ Hosszú idő óta megint több időt töltöttünk együtt Férjjel. Kihasználtuk az időt, és egészen véletlenül utunk a Margitszigetre vezetett, ahol nagy élvezettel nézelődtünk a FINA szurkolói központ környékén. Már épp savanyúan jegyeztem meg, hogy szokás szerint itt vegánoknak nem terem babér, mikor megláttam az étkezdék között a Napfényes étterem standját! Komolyan mondom, hogy rég örültem valaminek ennyire! 😀 Már maga a tény felvidított, hogy van vegán választék is, hát még, mikor az ízletes somlóit faltam…

♥ Ezután jött a következő meglepetés: kitelepült az Anjuna Ice Pops is, melyet már ezer éve szerettem volna kipróbálni. Mikor megláttam, mintha rakétából lőttek volna ki, úgy rohantam jégkrémet venni. 😀 Ez a vegán, gluténmentes ice pop (jégkrém) minden várakozásomat felülmúlta. Ugye én sok jégkrémet készítek itthon, nem gondoltam, hogy lehet újat mutatni. Lehet. A pisztácia valami zseniális volt. Ha bírtam volna, ettem volna még vagy 2-3 félét, de képtelen voltam rá, annyira tele voltam. Egészen biztos vendégük leszek egy újabb kóstolásra a Lövőház utcában!

♥ Hosszú Katinka eredményeire minden magyar büszke lehet. Ezzel én sem voltam másként – hatalmas örömmámorban úsztam, mikor megnyerte a második aranyat is. Természetesen büszke vagyok az egész magyar csapatra, de Katinka régóta a szívem csücske – így duplán öröm volt a sikere. 😀

Neked mi tette boldoggá a hetedet? 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .