♥ Törpilla egész héten itthon volt velem a náthájából kifolyólag. Ennek folyományaként a programjaimat le kellett mondanom, a teendőim felével sem végeztem, és minden este hulla voltam, mert vele együtt próbáltam végezni a házimunkát, ami elég nagy kihívás. DE: ebből következik, hogy sokkal több örömteli pillanat részese is lehettem. ♥

♥ Megint olyan volt minden, mint mikor még itthon voltunk kettesben: ez némi nosztalgiára adott okot.

♥ Kedden volt palacsintanap, melynek alkalmából természetesen palacsintát készítettem, ami egyszerűen isteni lett! A receptjét itt megnézheted.

♥ Szerdán Kismanó is itthon volt velem, mert iskolaérettségi vizsgálatra kellett mennünk a nevelési tanácsadóba. Szerencsére minden gond nélkül folytak a vizsgálatok, Kismanó nagyon ügyesen viselkedett, és megkönnyebbülten szökdécselt a kocsihoz, hogy vége a „tortúrának”. 😉

♥ Nagy az öröm: itt a március! És persze ezzel együtt itt a tavasz! 😀 Jeeeeee!

♥ Ennek örömére a hét második felében virágokat ültettünk a virágládákba. Törpillával voltunk a kertészetben és megcsodáltuk az újonnan érkezett színkavalkádot: primulát, árvácskát, százszorszépet, nárciszokat és krókuszokat.

♥ Csütörtök délután nagy ültetési munkálatokba kezdett a gyereksereg, melynek eredménye 6 virággal beültetett virágláda lett.

♥ Az időzavar arra kényszerített, hogy szinte minden nap improvizáljak valamit: így készült a képeken látható quinoa tahinis grillzöldségekkel, a barna rizstészta kesudiós, földimogyoró szószos ázsiai wok zöldségekkel, a hummusz nyers zöldségmártogatóssal és a sült zöldségtál céklás-paprikás hummusszal.

♥ Egyik este elkészítettem életem legfinomabb guacamole-ját, melybe fűszeres, sült édesburgonya hasábokat mártogattunk. Nyammm. De tényleg nyammm. Most már tudom, mivel nyűgözöm majd le legközelebb a vendégeimet! 😀

♥ Péntek este Nagymanó egyik iskolás barátjánál voltunk látogatóban, és alig akartak hazajönni a gyerekek. Nagyon jól érezték magukat, de ez alól én sem voltam kivétel.

♥ Szombat délelőtt szikrázó napsütés fogadott minket a piacon: mintha csak háromgyerekes kiruccanáshoz teremtették volna ezt a napot. Jól sikerült a játszóterezéssel kombinált piacozás, és szokás szerint nagy szatyrokkal megpakolva tértünk haza.

♥ De a hét talán legnagyobb öröme az volt, hogy szombaton elmentem több mint három hónapja először futni. Aztán vasárnap is. Mindkét alkalommal hű biciklis kísérőimmel. Nagymanó és Kismanó egyszerűen imádnak velem kerekezni, és nagyon elégedettséggel tölti el őket, hogy jóval lekörözik a tempómat. (Vahaha, ez most nem nehéz!!)

♥ Különféle okok miatt nem tudtam futni menni, és most még abban is kételkedtem, hogy gyalogláson kívül képes leszek-e bármire. Szerencsére fel sem merült, hogy gyalogoljak (a bemelegítésen kívül). Hála, hála, hálaaaa!

♥ Szombaton délután Férj és Törpilla is csatlakoztak hozzánk biciklivel, így teljes volt a létszám, és én úgy éreztem, hogy képes lennék bármire. (Ehelyett nagyon óvatos duhajként csak 3 km-t engedélyeztem magamnak, nehogy már az elején elszúrjam a dolgokat. Már alig várom a 4-et meg az 5-öt, de próbálom magam nyugtatni, azzal az agyonhasznált mondással, hogy „lassan járj, tovább érsz”. 😀 )

♥ Vasárnap gyönyörű színes leveket készítettem, az egyiket csupa zöld hozzávalóból, a másikat pedig sárgából. Két üveg vitaminbomba! Proszit! 🙂

♥ Heti bónusz öröm: kinyílt a kertünkben a hóvirág!! Mivel északi oldalon van, mindig később nyílik, de idén attól tartottam, hogy nem is bújnak ki a kis fehér virágok egyáltalán. De tévedtem. Minden jó, ha a vége jó.

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .