kalendárium 2Egyszerűen imádom az adventi naptárakat. Nem tudom, hogy ez gyermeteg énemnek köszönhető, vagy csak az az oka, hogy imádom a meglepetéseket, de mindegy is: ebben a bejegyzésben tuti, hogy legalább három naptárra való ötlettel gazdagodhatsz. 🙂

Összegyűjtöttem pár szuper ötletet, hogy mit is tehetnél a már elkészült, csodaszép naptáradba. (Vagy csináld azt, amit én: már megvan az ajándékok nagy része, de naptár még sehol! 😉 )

Legyen a célszemély gyerek, felnőtt, nő vagy férfi, van itt temérdek ötlet!

Én is innen merítek, és még így is meglepi lesz mindenkinek, mert 1. A gyerekek még nem tudnak olvasni. 2. Férj nem olvassa a kreatív jellegű bejegyzéseket. Ha! Pedig ha tudná…! 🙂

1. Édességek: kis méretű, egyesével csomagolt csokik és bonbonok, kézműves vagy bolti (jó minőségű) szaloncukor, jó minőségű csoki karácsonyfadíszek, pici csoki mikulás, karácsonyi ihletésű nyalókák, rágógumi, aranypénz alakú csoki, stb. Minden, amitől a delikvensnek megindul a nyálelválasztása, és ami jól néz ki!

2. Egyéb nyalánkságok: kis csomagolású sózott magvak, apró mézes üvegcsében mézes olajos magvak, aszalt gyümölcsök, mini méretű dzsemek, mini kiszerelésű alkoholos italok, (vigyázat, ne minden napra, nem a függőség kialakítása a cél!).

3. Gyerekeknek természetesen játékok, kortól és nemtől függően: kis autók, figurák (pl. Schleich hupikék törpikék vagy állatkák), zenedobozka, hógömb, jópofa karácsonyi díszek, gumilabda, síp, üveggolyók, matricák, hajgumi, hajcsat, stb.

További tipp: készíts saját kezűleg Lego adventi naptárat. Tudom, hogy létezik ennek a bolti verziója is, de sokkal izgibb, és személyre szabottabb, ha Te veszed meg a gyerkőc ízlésének megfelelő Lego csomagot, és utána elosztod a darabokat a 24 napra. Én már próbáltam, és nagy sikere volt! Alig várták már, hogy reggel legyen, és építhessék a soron következő darabokból a járművüket (nem kis munka volt egyébként a használati utasítást 24 darabra szétvágni és a hozzá való darabokat szétválogatni, ezt megjegyzem szép csendben. 🙂 )

4. Pici kozmetikumok: szájfény, ajakbalzsam, mini körömlakk, utazó méretű testápoló, tusfürdő, illatos szappan, mini parfüm, jöhet minden, ami pici, illatos és ápol/szépít!

5. Teák: 24 féle tea filter a teaimádóknak. Engedékeny hangulatban lehet az 12 féle is, hogy ne kelljen 24 doboz teát megvenned (egyébként nem kell, mivel vannak olyan válogatások, melyben 4-6 féle tea van). Hát nem hangulatos elsejétől minden reggel más teával kezdeni a napot? Ja, és most DM-ben kapható adventi tea csomag, ebben a dobozban 24 különböző bio tea van, így elég csupán egy dobozzal megvenned – zseniális! 😀

kalendárium 16. 24 dolog, amit imádok Benned: ilyet már csináltam egyszer Férjnek, minden napra jutott egy bók, és karácsonyra fény derült rá, hogy tulajdonképpen miért is szeretem annyira de annyira!! ♥

7. Idézetek: bibliai vagy karácsonnyal, szeretettel, boldogsággal, stb. kapcsolatos idézetek minden napra. (Figyelmedbe ajánlom a Napi Boldogság idézet-tárát. 😉 )

8. Programjavaslatok: jó ötlet párodnak, de akár az egész családra is szabható. Minden napra jusson valami közös elfoglaltság, pl. mozizás, süti sütés, kirándulás, társasozás, karácsonyi zenehallgatás, forró csokizás, korizás, stb.

9. Kuponok: már írtam róla, hogy mennyire bírom a szeretetkuponokat. Készíts 24 különféle kupont, amit párod már aznap, vagy bármely nap beválthat Nálad. Kuponos inspirációhoz katt ide vagy ide! ♥

10. Fotók: keress kettőtökről készült képeket, hívasd elő őket, vagy nyomtasd ki, és azokat tedd egy-egy pici borítékba, akár idézet vagy üzenet kíséretében.

11. Élményidéző naptár: minden napra jusson egy közös élményetek ebből az évből. Valami olyan, ami számodra (vagy számotokra) emlékezetes, valami megható, vagy ami mérföldkő. Milyen jó lesz minden nap kinyitni egy „ablakot” és visszaemlékezni arra a bizonyos szép napra!

12. Találós kérdések: felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt mulatságos, ha minden napra jut egy találós kérdés, melyre válaszolva a jutalom a mellékelt édesség (vagy egy puszi?!). A megfejtést akár a kis kártya hátoldalára is írhatod.

kalendárium 313. Puzzle: vegyél egy szép kirakót (csináltathatsz olyat is, ami saját fotó alapján készül), és oszd el a darabjait a 24 napra. Napról napra lehet majd haladni a kirakóval, karácsonyra pedig kész a mű!

14. Szezonális receptek konyhatündéreknek: karácsonyi édességek, sütik, forralt bor, stb. recepteket rejthetsz minden napra a „kiszemelted” naptárjába. Talán még profitálsz is majd belőle! 😉

15. 18+: szexi naptárat készíthetsz, ha minden napra valami érzéki meglepetést ígérsz párodnak. Az ígéret szép szó, úgyhogy csak ne írogass elhamarkodottan! 😉 Szerintem a legtöbb pasinak jobban bejönne ez a naptár, mint az idézeteket tartalmazó, de aztán lehet, hogy tévedek… Oh, ezek az előítéletek!

Neked melyik tetszik a legjobban? Van még ötleted?

 Fotók forrásai sorrendben:katescreativespace, abelleabroadthriftynorthwestmom

“Ezt tedd az adventi naptárba!” - 7 hozzászólás

  1. Kedves Anni!

    Először is szeretnék gratulálni Neked ehhez az oldalhoz! Nagyon igényes és a bejegyzéseid, témáid is remekek (két hete rendszeres olvasóddá váltam)! A mi életünk most gyökeres változáson megy keresztül: bármelyik pillanatban megszülethet kisfiunk. 🙂 Ilyenkor az ember óhatatlanul is átértékeli az életét és végiggondolja, hogy valójában mi fontos és mi kevésbé, illetve hogy mi jelenti egy ember életében az igazi boldogságot.

    Másodszor pedig köszönöm az adventi naptáras ötletet: a minap készítettem el a férjemnek a személyre szabott adventi naptárát. 🙂 Nagy sikere van, ma nyitotta ki az első ajándékot – és még van 23! 🙂

    További sok sikert!

    • Köszönöm szépen a dicséretet, az mindig jól jön! 😉 Emlékszem, én is micsoda készülődéssel és izgalommal vártam mindkét kisfiam érkezését. Előre is gratulálok Nektek (ha szabad), de azért majd értesíts, ha megszületett a baba! Gondolom mindenki azt mondja, hogy ez lesz számotokra a legszebb karácsonyi ajándék, de tényleg így is van!!! 🙂 Férj is tegnap nézte meg az első kis üzenetemet, a mai csokit meg már elhappolták előle a gyerekek (pedig nekik is van naptár, csak a mai zacskóban nem édesség, hanem apró könyvecske volt).

      • Kedves Anni!
        December 6-án meghozta – a gólya helyett – Mikulás pici fiúnkat! 🙂 Azóta ma az első nap, hogy „csak úgy” internet közelében vagyok. Strapás dolog egy kisfiú édesanyjának lenni. 🙂
        További kellemes készülődést a karácsonyra!

  2. Osztom az adventi naptár iránti rajongást, de így is két hatalmas kartondoboz van tele téli dekorációkkal, (nagymamám készítette adventi naptárral), így „csak” nagy lelkesedéssel nézegetem a szebbnél szebb naptárakat, de tudom felesleges lenne még egyet beszerezni.

    Korábban én is csináltam adventi naptárat a legnagyobb unokámnak, és nagy sikere lett. Kedvenc képregényét nyomtattam ki, 24 oldalra, és minden nap kapott belőle egy oldalt, a történet december 24-re fejeződött be. Egyszerű lefűzhető nylonba tettem a lapokat, és irattartóba lehetett gyűjteni. Persze díszíteni is kell az alkalomnak megfelelően. Az idén is készítek egyet.

  3. Egyszerűen fantasztikus vagy Anni. Az a pozitivitás és boldogság amit a weboldalad minden egyes pici szeglete áraszt mosolyra készteti az embert. ❤ Persze az adventi naptáras ötletek is elgondolkodtatóak! Nekem sokat segítettél. Köszönöm. 🥰

    • Kedves Korinna, köszönöm szépen a kedves szavaidat! Örülök, hogy tetszik a blogom! Boldog ünnepi készülődést kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .