Mához pontosan két hétre itt a karácsony! Ha még nem készítettél vagy vettél ajtódíszt, akkor ez a bejegyzés Neked való!

Felhasználhatod a most következő 15 fantasztikus ajtódíszt inspirációnak, de egy az egyben el is készítheted őket, kézügyességedtől függően. Mindegyik kicsit más stílus, de nekem az összes tetszik. Jó nézelődést! 🙂

2

Elegáns hortenziák: fantasztikusan gyönyörűek a bordó és krémszínű hortenziák, a díszes szalaggal megkötve csodálatosan mutatnak.

4

Karácsonyi tobozválogatás: borzasztóan egyszerű, tartós és mutatós a tobozokra rögzített piros-fehér szalagkompozíció. A masnikat ragasztópisztollyal ragaszd a tobozokhoz vagy esetleg gombostűvel is rögzítheted őket.

5

Pillecukor álom: a műanyag alapra fehér pillecukrokat ragassz. Díszítheted piros-fehér madzaggal, szalaggal, esetleg cukorpálcikával.

6

Csengőszó, csengőszó: a drótkarikára aggatott kis csengettyűket fenyőgally, karácsonyfadísz, piros szalag díszíti. Gyönyörű!

7

Édes dekoráció: több lehetőséged is van. Csomagolhatsz félbevágott WC papír gurigákat színes papírba vagy használhatsz olcsó szaloncukrot is a koszorúdhoz. A műanyag vagy drót alapra kösd vagy ragaszd rá az „édességeidet”, és már kész is az ennivalóan szép dekoráció!

8

Gömbökkel és csomagokkal: a fenyőgallyakból vagy tiszafa ágakból készült koszorúra kerüljenek színes gömbök, és különféle méretű becsomagolt dobozkák.

9

Természetesen elegáns: erre a fenyőkoszorúra tobozok, arany gömbök, füzér, arany szalag és fa hópelyhek kerültek. Annak, aki már unja a pirosat…

10

Ajándékok Neked: a különböző méretű dobozkákat (gyufás, saját kézzel hajtogatott, gyógyszeres, stb.) csomagold fényes ajándékcsomagolóra, és ragaszd ragasztópisztollyal műanyag vagy karton alapra. Díszítsd a kompozíciót szalaggal és „Csak Neked” vagy „Boldog karácsonyt!” vagy „Isten hozott!” felirattal.

11

Hagyományosan vidám: imádom az egyszerű, mégis nagyszerű ajtódíszeket. Ez a természetes összhatású koszorú is ilyen. A piros bogyók remekül kiegészítik a piros szalagot.

12

Cukorfalat: a piros-fehér mentolos keménycukorkákat szigorú rendben ragasztották a műanyag/hungarocell alapra. Ember legyen a talpán, akinek türelme van hozzá! Nekem nem lenne, de annyira megtetszett, hogy gondoltam megosztom Veled. 😉

13

Ajándékkísérős: jaj, de tetszik ez a természetes hatású, ötletes koszorú! Mehet rá minden, ami a karácsonnyal kapcsolatban eszedbe jut: „Béke”, „Szeretet”, „Öröm”, „Boldog karácsonyt!”, „BÚÉK!” vagy akár „Gyere be!”, „Isten hozott”, stb. Így ha kicsit várakoznia is kell a vendégnek, hogy ajtót nyiss, akkor sem unatkozik. 😉

14

Van zsákjában minden jó: a csillag alakú drót alapra dió, mogyoró, gesztenye és babérlevelek kerültek. Egyszerűen csodás!

15

Citrusos: ezt én is elkészíteném – a szárított narancskarikákat ragasztópisztollyal kell az alapra ragasztani, majd pár fenyőágat narancssárga szalaggal és gömbökkel rátekerni. És micsoda illata lehet!

16

Elegáns tobozos: a fehér festékkel vagy műhóval díszített tobozok, az arany gömbök, szalag, és aranyra fesett dió csodálatosan kiegészítik egymást. Ezt jövőre is felhasználhatod!

3

Ajándékcsomagok: ez a dísz kerülhetne akár az ajtódra is! Csomagolj be különféle méretű kartondobozokat, majd ragaszd őket ízlésesen egymáshoz. Egyedül a rögzítés macera kicsit, mert a falon hosszú távon jobban „elvannak” a dobozok, mint a naponta többször becsapódó ajtón. Kétoldalú ragasztóval azért lehet próbálkozni!

Neked melyik tetszik a legjobban? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .