Már csak 3 nap advent első vasárnapjáig! Az élelmeseknek már készen áll a koszorú a nappaliban, azonban még sokan csak most fognak bele a koszorú elkészítéséhez/megvásárlásához. Ehhez szeretnék most egy-két jó ötletet adni, ugyanis az adventi várakozás nem teljes a hangulatos vasárnapi gyertyagyújtás nélkül! Ilyenkor összegyűlik a család, és ha csak pár percre is, de mindenkinek van lehetősége ráhangolódni az ünnepre.

Szokás szerint a fotók forrásait is megtaláljátok a képek alatt, bár sok esetben nincs leírás, hogy miként is készült az adott koszorú. Azért igyekeztem olyanokat is találni, amit kétbalkezes(ebb)ek is el tudnak készíteni! 😉

Haladjunk a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig! Te hányas “nehézségi fokozatot választod? 🙂

14

1. Tortatálon, bogyókkal: a legyszerűbb beszerezni négy különböző méretű krémszínű tömbgyertyát, és ráhelyezni őket egy fehér porcelán tortatálra egy nagy adag piros bogyó kíséretében. Gyönyörű!

6

2. “Havas” befőttesüvegek: ehhez az adventi gyertyakompozícióhoz nem kell nagy kézügyesség, és nagyon pénztárcabarát is. Egy hosszúkás, fehér porcelántálra vagy fémtálcára tegyél négy egyforma befőttes üveget, melyek nyakát díszítheted spárgával vagy egyszerűbb szalagokkal is. Itt a kulcs a befőttes üveg, fontos, hogy az viszont szép és persze tiszta legyen. Töltsd meg félig kristálycukorral, és fúrj bele egy-egy fehér gyertyát (de jól mutatna szerintem pirossal is, ez esetben a madzagok is lehetnének pirosak szerintem). A tálat egy-két tuja ágacskával vagy fenyőággal díszítsd, esetleg kerülhet rá magyal is. Én lehet, hogy tennék mindegyik madzagra egy saját kezűleg készített kis ajándékcímkét, amire a számok kerülnének 1-től 4-ig. 🙂

5

3. Gyertyák a tálon: ehhez sem kell nagy kézügyesség. Válogass össze téli hangulatot idéző tárgyakat, terméseket, azok kerüljenek a táladra, a vastag, fehér gyertyákat pedig díszítsd a négy számmal. Fekete kartonból kivághatod a címkéket, és nem muszáj a mintát belevágnod, rajzolhatod rá fehér ceruzával vagy krétával. Rögzítsd a gyertyákra szalaggal, madzaggal, vékony dróttal.

18

4. Rusztikusan egyszerű: itt hosszúkás, fekete bádogtálra kerültek az egyforma vastag gyertyák, viszont mindegyik egyedi bilétával megjelölt piros-fehér szalag díszítést kapott. A tálon van toboz, fenyőgally, kövirózsa és piros bogyók. A négy számot elkészítheted fehér kartonból, esetleg kis, fehérre mázolt fakorongokból is.

7

5. Sütis dobozban: annyira tetszik ez a country jellegű összeállítás! A régi, piros kekszesdobozba tehetsz alulra egy hungarocellből készült alapot, amibe akkora lyukakat vágsz, hogy beleférjenek a hagyományos, régi stílusú gyertyáid. Ezután tömd ki a fennmaradó helyet mohával, ágakkal, zúzmókkal, és csomagolj be pár gyufásdobozt – ezek lesznek az ajándékdobozaid. Végül köss lazán a gyertyákra egy-egy fehér-piros szalagot.

8

6. Mogyorókoszorú: nagyon egyszerű, természetes hatása van ennek a mogyorókból összeillesztett, zöld levelekkel díszített koszorúnak. Egyszerű, vékony fehér gyertyák kerültek rá, és átlátszó tortatartó tálra tették a koszorút. A mogyorókat ragasztópisztollyal rögzítheted egy vékony koszorúalaphoz.

12

7. Természetesen egyszerű: fehér matt gyertyák, fehér-zöld szalagokkal díszítve. A koszorúalapot rozmarigágacskák és csillagánizs teszi még különlegesebbé.

9

8. Lilába öltözve: a koszorút a lila szalagok és virágok teszik finoman elegánssá. Kerülhet rá lila gyertya is.

10

9. Fehér és szürke kombinációja: a rengeteg zöldet fehér papírból hajtogatott csillagdíszek, és fehér-szürke karácsonyi szalagok egészítik ki. A gyertya lehetne akár fehér vagy ezüst is!

15

10. Hangulatos fények: olyan melegséget árasztanak ezek a narancsos árnyalatú gyertyák. A fenyőágakból készült alapot fahéj rúd, szárított narancskarika, piros bogyó és toboz díszíti.

16

11. Pirossal, díszesen: a piros gyertyákhoz különféle textúrájú csillagok, tobozok, piros üveggömbök és spárga (bár szerintem az elhagyható) került. Az alapon nem a fenyőágak, hanem a díszek dominálnak.

4

12. Ezüst tortatálon: fehér gyertyák, fából faragott fa csillagok, arany és gyöngyház gömböcskék, tobozok teszik elegánssá ezt a természetes hatású koszorút.

20

13. Függő koszorú: annyira tetszik ez a zöld drótból font kis kerek koszorú! Antik hatású, régi gyertyatartót csiptettek rá, és vintage díszeket akasztgattak körbe. Cuki! El tudom képzelni a konyhaablakba vagy az étkező asztal fölött…

11

14. Diótörő kéretik: mennyire gyönyörű ez a dióból készült alap a fehér gyertyákkal és csokoládébarna szalagokkal! A diókat ragasztópisztollyal tudod egymáshoz rögzíteni. Haladók figyelmébe ajánlom. 😉

13

15. Igazi műalkotás: végül de nem utolsósorban jön egy gyönyörűséges koszorú. Az átlátszó üvegtálba a négy vastag, fehér gyertya köré kövirózsa, kis levélkés ágak, zúzmók, szárított narancskarika, barka (?), fehér virágok, kerültek. Igazán egyedivé a spárgával rögzített kis betűkockák teszik a koszorút, ettől tökéletesen egyedivé válik ez a valódi műremek!

Neked melyik tetszik a legjobban?

ui.: Aki nem akar pepecselni, vegyen kész koszorú alapot a piacon, esetleg kertészetekben, vagy “szövetkezzen” hozzáértő ismerősével (az alapért cserébe mondjuk Te szerezd be a díszeket és gyertyákat).

Oszd meg Te is a boldogságot!
Share on Facebook0Pin on Pinterest42Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

“15 adventi koszorú a könnyűtől a nehézig!” - 2 hozzászólás

  1. Azt hiszem, én is próbálkozom saját koszorúval. Sok hozzávaló dísz összegyűlt az évek során, amit fel lehetne használni. Így spórolok és a környezetet is kímélem az “újrahasznosítással”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*