Igaz, hogy még az advent kicsit odébb van, de ha az ember saját készítésű adventi naptárral szeretné meglepni párját vagy gyermekeit, akkor jobb, ha már most elkezd gondolkodni azon, hogy pontosan milyet is készítsen!

Egész kicsi voltam még, amikor megkaptam életem első adventi naptárját Mamikától, a dédnagymamámtól. Különféle színű és textúrájú (vászon, selyem, viszkóz, stb.), csillag alakú zsebeket varrt egy nagy anyagra, melyet a falra lehetett akasztani. A zsebekben minden napra egy selyemcukorka volt elrejtve.

Még most is érzem a cukorkák ízét a számban, és azt a titokzatosságot, mely Mamika adventi naptárját lengte körül. Én is szeretném ugyanezt a várakozással teli, rejtélyes hangulatot megteremteni a saját gyerekeimnek!

Idén csinálok először adventi naptárat nekik, mert eddig nehéz lett volna Kismanónak magyarázni, hogy nem szabad az összes ajándékot egyszerre megkaparintani. Talán majd most…! 😉

Férjnek egyébként több ízben is készült adventi naptár, mindig kedves üzenetekkel és pici csokikkal töltöttem meg az „ablakokat”.

Első alkalommal gyufásdobozokból készítettem, míg meg nem pillantottam egy német Butlers-ben egy piros, megszámozott filccsizmákból készült füzért. Ezekbe pont elfér egy pici édesség, és egy ajándékkísérőnyi üzenet. Azóta ez az ő külön bejáratú adventi naptárja – talán idén is lesz benne valami?! (Bár Férj nem tud róla, de az elolvasott üzeneteket az ünnep végeztével az aktuális évszámmal ellátott borítékba teszem. Jó lesz majd egyszer sok-sok év múlva elolvasni, hogy mit üzentem neki mikor még „fiatalok” voltunk! 🙂 )

Ma óriási lelkesedéssel és nem kevés izgalommal gyűjtöttem össze Neked a 24 kedvenc adventi naptár ötletemet. 🙂

Szokás szerint a fotók alatt megtalálod a kreatív alkotás forrását is – a legtöbb esetben (főként a nehéz kivitelezésnél) leírás is tartozik a megvalósításhoz.

A hozzávalókat sok helyről lehet összeválogatni, papírboltokban, kreatív hobbi boltokban, IKEA-ban, KIKA-ban, Butlers-ben nagyon sok mindent megtalálsz hozzájuk!

adventi naptár

Különböző méretű megszámozott borítékok a falon – rögzítése könnyen leszedhető kétoldalú ragasztóval vagy Bluetec-kel. (Martha Stewart)

adventi naptár 5

Modern, elegáns és fiatalos – ez a szalagos megoldás pont ideális a párod számára, ha nincs oda a cicomáért! Ajándékötletekért lásd ezt a bejegyzésem! 😉 (Better Homes and Gardens)

adventi naptár 2

Különböző méretű, formájú és színű dobozkák falra vagy egy táblára rögzítve – itt is használható egy kétoldalú, könnyen leszedhető ragasztó (Martha Stewart)

adventi naptár 19

Fából készült karácsonyfa egyedileg csomagolt apró ajándékokkal (A Beautiful Mess)

adventi naptár 6

Gyönyörűen dekorált gömbölyű dobozkák, hófödte tájra emlékeztető kartonra ragasztva (Better Homes and Gardens)

adventi naptár 3

Számozott bébizoknik kis csipeszekkel rögzítve – pofonegyszerű, és nagyon látványos! (Martha Stewart)

adventi naptár 22

Adventi falucska kartonból készült, számozott házacskákkal. Elbűvölő! (Deschdanja)

adventi naptár 7

Cuki borítékok, arany szám matricákkal „lepecsételve”. Táblára rögzíthető, füzérrel bárhová akasztható (Better Homes and Gardens)

adventi naptár 23

Számozott csüngő rombuszok karácsonyfa mintával (Cook Quilt Make and Bake)

adventi naptár 4

Gyufásdobozokból egyszerűen (Martha Stewart)

adventi naptár 10

Gyufásdobozokból kicsit bonyolultabban (BHG)

adventi naptár 24

Zseniális északi manók WC papír gurigából készítve (Canadian Living)

adventi naptár 8

Gyönyörű díszzacskókkal, facsipeszekkel és számokkal egyszerűen, mégis nagyszerűen (BHG)

adventi naptár 17

Stílusos, elegáns adventi naptár díszekkel és üzenetekkel felnőtteknek (Love Nordic)

adventi naptár 18

Karácsonyira dekorált gyufásdobozok elegáns üvegbombonierbe pakolva – itt keresni kell a számot, és nem húzni! 😉 (Just A Girl Blog)

adventi naptár 16

Fatábla csipeszekre erősített csomagocskákkal. Hát, nem cuki? (I Heart Naptime)

adventi naptár 14

Vászonzsebes-fantasztikus, az ügyesen varróknak. Örök darab! (BHG)

adventi naptár 9

Üvegekbe csomagolt, kosárba rejtett – üzenet a palackban?! Kétbalkezeseknek is megteszi. 😉 (BHG)

adventi naptár 11

Egyedi csomagocskák számokkal ellátva, dekoratív tálra vagy süteményes állványra elrendezve – mmmmm! (BHG)

adventi naptár 20

Díszekkel feldobott egyszerű zsákocskák, melyek rejthetnek édességet vagy üzenetet egyaránt (The Marion House Book)

adventi naptár 15

Minden napra egy karácsonyfadísz! Ideális adventi naptár mindkettőtöknek – és nappalid becses dísze válik belőle! 24-én pedig mehet az összes dísz a fára. 😉 (Bowerpowerblog)

adventi naptár 13

Letisztult, férfias, mégis ünnepi megoldás – minden napra egy üzenet – vagy vallomás?! 😉 (BHG)

adventi naptár 25

Elképesztően kreatív, nagyon stílusos! Minden napra egy rekesz, mindig más formában, mégis egységes csomagolásban. Le a kalappal a készítő előtt, aki három részes tutorialben írja le, pontosan hogyan is készítette ezt a csodát. (Lilblueboo)

adventi naptár 12

Talán ez a kedvencem. Ha egyszer (talán egy apuka?!) ráveszi magát az ember, hogy barkácsoljon egy ilyen szekrénykét, akkor az minden évben elővehető, és akár több családtagnak is megtölthető. Ugye milyen hangulatos? (BHG)

Ezzel a 24 adventi naptár ötletem végéhez értem. Ugye megmondtam, hogy megmondtam?!? Ezek után nekem is ki kell tennem magamért idén! 😉

Csak hogy azok se keseredjenek el, akik idő híján nem tudnak „áldozni” a barkácsolás oltárán, íme egy-két időtakarékos ötlet elfoglaltaknak:

1. Bármelyik mini ajándék/papírzacsis ötlet megfelelő. Csupán számozni kell alkoholos filccel a zacskókat, szép szalagot találni, és valahol csipeszkéket venni, amivel a szalagra rögzítjük a 24 zacskót.

2. Rendelj egyedi, magyar kézművesek által készített, gyönyörűséges adventi naptárokat a Meskáról! Beájulás, hogy milyen szépek! 🙂

3. Nézd meg a Tchibo kínálatát, online megrendelhető, pár nap alatt kiszállítják!

4. Ha a Praktikerben jársz, megnézheted az ő adventi naptárjukat is, mely online is rendelhető. Élőben még nem láttam, de olcsó, és mutatósnak tűnik. (A zsebek viszont picikék, nagy ajándékok kilőve!)

ui.: EZT tedd az adventi naptárba! 🙂

Örömteli készülődést mindenkinek! Te milyen adventi naptárat készítesz?

“Adventi örömök #1: Készíts adventi naptárat!” - 5 hozzászólás

  1. Pont jókor jött ez a cikk, már egy ideje gondolkodok az idei Adventi naptárunkon, most kaptam néhány jó tippet. Köszönöm! 🙂

  2. nah, a borítékosat nekem (kétbalkezeseknek) találták ki, már csak a belevalókat kell összegyűjteni! nagyon praktikus, kösziiiii! xxx

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .