Szerintem a karácsonyban talán a várakozás, a készülődés időszaka a legszebb. Mikor az ember szép lassan ráhangolódik az ünnepre, a szeretteire gondol, mikor veszi az ajándékokat, és nemcsak az otthonát, hanem a lelkét is ünneplőbe öltözteti. Ennek egyik legszebb és legkreatívabb eleme az adventi naptár, melyet nemcsak gyerekként imádtam, hanem amiért a mai napig is teljesen odavagyok. Talán mert szeretem a meglepetéseket, az ötletes megoldásokat – talán mert számomra a karácsony számomra soha meg nem szűnő misztikumát jelenti. 🙂

Tavaly készítettem egy szuper összeállítást, melyben 24, saját kézzel is elkészíthető, adventi naptárat mutattam be.

Ennek ellenére idén sem tudtam ellenállni a kísértésnek, így készítettem egy újabb gyűjteményt. Legszívesebben mindet elkészíteném! (Na, de akkor mi lesz a tavalyi naptárakkal? Annak is van egy hangulata, hogy az ember mindig előveszi a megszokott naptárat, hiszen olyan szép emlékeket idéznek…)

A fotók alatt megtalálhatod az ötletek forrását, és legtöbb esetben van angol nyelvű, képes leírás is az elkészítést illetően. Van olyan is, melyet meg tudsz rendelni online (bár borsos áron) Angliából.

1

Különféle méretű dobozokkal: a zöldre festett táblára különféle csomagolású, mégis egymással harmonizáló csomagocskákat ragasztottak. Szerintem gyönyörű lett a végeredmény! (Lehet gyűjteni a dobozokat… 😉 )

3

Natúr tasakok keretben: nagyon egyszerű, mégis mutatós megoldás a fehér keretbe ragasztott, matricákkal, címkékkel díszített papírtasakok kavalkádja. Mindegyikbe kerülhet apró ajándék vagy üzenet. Pont megfelelő a párodnak! 🙂

2

Számozott zsákocskák: irtó egyszerű, de szerintem itt a „tálalás” teszi olyan különlegessé a végeredményt. A zöld szalaggal bevont rudak, a zöld filcből készült levélgirland gyönyörűen illik a piros számozáshoz.

fehér borítékok

Minimalista design: a világ legegyszerűbb dolga venni 24 jó minőségű, fehér borítékot, és egy fehér táblára/vastag kartonra ragasztani őket. Készíts vagy vegyél számozott matricákat, melyekkel „lepecsételheted” a leveleket. A naptár lényegét itt ez a néhány fehér és színes dísz adja, ami feldobja a hófehér kompozíciót.

4

Fenyőfás dobozkák: az apró kartondobozokra erősített műfenyők egyedi díszei lehetnek a nappalidnak. Különleges, hogy a fenyőkre nem számozással, hanem szép kézírással kerültek a számok 1-től 24-ig.

barna borítékok

Last minute naptár: mert ehhez a kalendáriumhoz nem kell más, mint a papírtasakok, egy szép toll, no meg piros-fehér csíkos (vagy tetszés szerinti színű) dekortapasz. Sietősek, lusták előnyben!

original_personalised-photo-christmas-bunting

Minden napra egy fotó: a múlt évek karácsonyaiból mazsolázz, majd a kinyomtatott fotókat ragasztgasd a kartonból nyomtatott behajtható papírokra. (De már eleve nyomtathatod a fotókat is, ha úgy tervezed a számokat.) Jajj, ez az ötlet nekem nagyon tetszik!

fa a falon

Kreatív megoldás: kicsit bonyolultabb megoldás, de örök darab lehet. Részletes útmutatót itt is találsz a linken. Nagyon cukik a kis gömbök, bár ide tényleg csak jelképes ajándékok rakhatóak.

kis dobozkák

Aranyos, kézzel készült dobozkák: bármilyen formátumban elhelyezhetőek (asztalra, polcra, különféle formátumban). Szerintem az is szép lehet, ha mindegyik doboz különböző csomagolást kap, így legalább a maradék kicsi csomagolópapírokat is elhasználhatod, melyeket már évek óta tartogatsz…

original_personalised-advent-calendar

Falon függő csomagok: ügyes kezű, varrni tudó barkácsolók előnyben! A téglalap alakú vászonra varrhatod a csomag alakú, különféle színű ajándékdobozokat, majd utána jön a legfontosabb, a madzagok rögzítése, hogy a kis csomagokat ráerősíthesd a fali naptárra. Ez a termék megrendelhető készen is.

original_pre-order-tea-advent-calendar-for-christmas

Minden napra más tea: imádom az ilyen kreatív, praktikus megoldásokat! Készíts minden napra más teakeveréket teázni szerető párodnak/barátodnak. Gyönyörű a megvalósítás is ezekkel a félig áttetsző, színes tasakokkal. Online megrendelhető, de szerintem ehhez hasonlót bárki tud saját maga is készíteni.

original_large-christmas-tree-advent-calendar

Textil karácsonyfa: annyira cuki ez a különféle színű zsebekkel díszített karácsonyfa! Aki tud varrni, annak ez játszi könnyedséggel elkészíthető… (aki nem, az megrendelheti)

original_wooden-nordic-advent-tree-calendar

Északi stílusban: igazi remekmű ez a fából készült, kis fiókokból álló karácsonyfa… Ügyes kezű apukák vállalkozhatnak a feladatra, de készen is megrendelhető külföldről, ha esetleg nagyon beleszerettél, de nehéznek találod a megvalósítást.

original_personalised-christmas-advent-calendar-wall-stickers

original_personalised-christmas-advent-calendar-wall-stickers2

Minden napra egy matrica: vicces ötlet a falra ragasztani egy karácsonyfát (felhívnám a figyelmet a személyre szabott ajándékokra is a fa alatt!). Ezután a gyerekeknek már nincs más dolga, mint hogy minden nap ragasszanak egy „díszt” a fára. Annyira cuki!

advent-cal16-lgn-80731606

Gömbök a falon: egyszerűen gyönyörűséges ez a színes karácsonyfa gömbökkel teleaggatott fatábla. Részletes megvalósításért katt a linkre.

Neked melyik tetszik a legjobban? 🙂

“15 vadonatúj adventi napár ötlet” - 6 hozzászólás

  1. Szia, Anni!

    Nekem az első tetszik a legjobban: szép színes, vidám. A fenyőfás ötletes, és tetszik, hogy betűvel kiírta a számokat az alkotó. A teáson vagy valami hasonlón én is gondolkodtam már.
    Tavaly magam hajtogatta papírtáskák voltak egy madzagra kötve, és a konyha-előszobán át kifeszítve (a bejegyzésed adta az ötletet hozzá). A csomagokban mindenféle jó, közös képek és minden napra egy „Szeretlek, mert…..” cetli.
    Idén muffintepsi lesz az alap, és ahhoz alkotok különféle számozott előlapokat 🙂

    Jó alkotást, meglepetéskészítést Neked is!

    • A teás nekem is iszonyatosan tetszik… A muffintepsi viszont nagyon eredeti! (Kivéve, ha esetleg használni akarnád időközben 😉 )

      • A netről jött az ötlet a tepsihez.
        Mikor kifogy az ajándék, muszáj lesz használni: mivel nekem csak 12 lyukas van, kértem kölcsön egy barátnőmtől még egyet, és a feltétel az volt, hogy muffinnal tele kéri vissza 🙂

  2. Bármit választhatunk, időnk, kézügyességünk, pénztárcánk függvényében. Azért szerintem a legszerényebb változatnak is jobban örül a megajándékozott, mint egy készen vett szimpla (esetleg nem túl jó minőségű csokival töltött) adventi naptárnak!

    • Egy kivétellel: ha az ajándékozó nem a „kreatív fajtából” való. Én minden évben kapok egy gyönyörű adventi naptárat a kedvenc csokijaimmal – de nagyon értékelem, mert egyszerűen nem tudnám Férjet elképzelni, ahogyan kalendáriumot barkácsol az étkező asztalnál… 😉

  3. Ja, ez valóban a kivételek közé tartozik. [Az én férjem még készen sem vesz adventi kalendáriumot, de én így szeretem :)]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .