vaspill166

♥ Az ablaküvegen összegyűlő gyönyörűséges esőcseppekről fotót készíteni – teljesen ledöbbentem, hogy milyen fantasztikusan néznek ki – akár egy igazi műremek!

♥ Amikor észreveszem, hogy a veteményben a retkekbe valami belezabált, és felkiáltok, hogy „Te atya ég, valaki megrágta a retkeket!” Erre Kismanó odaszalad és őszinte ábrázattal mondja: „Nem én voltam!” Majd hozzáteszi: „Biztosan a szomszéd cica volt az!” Azt hittem, megzabálom. 😀

♥ Sztori folytatása: Nagymanó lélekszakadva fut hozzám egy nappal később, és azt mondja: „Anya, valami megrágta a retkeket, ott egy csomó hangya, biztosan azok voltak, gyere gyorsan!”. 🙂

♥ Finomabbnál finomabb „zöld” leveket és turmixokat inni ezen a héten is. Például készítettem gyömbéres uborka-, angol zeller- és almalevet. Igazán frissítő volt!

♥ Főtt quinoa céklás hummusszal és ropogós, nyers zöldségekkel. Imádom az ilyen egyszerű és egészséges ebédeket!

♥ Az utolsó szál, különleges tulipán a kertünkben. Viszlát, tulipánok, találkozunk jövőre!

♥ Törpilla haját a szivacsos hajcsavaróimmal becsavarni és lefotózni – valalami tünemény volt!

♥ Törpillával kavicsokból szívecskét kirakni a kertben Apának, és elküldeni neki a képet napközben a telefonjára. ♥

♥ Spárga, spárga, spárgaaaa! Készítettem isteni sült spárgát krumplipürével, illetve egy frenetikusan ízletes póréhagymás spárgalevest. És addig folytatom a spárgakészítést, amíg a szezon tart!

♥ Amikor Kismanó hazajön az oviból, majd megkérdi, hogy itthon leszek-e délután (?). Majd mikor igennel felelek, akkor duzzogva jegyzi meg, hogy milyen kár, mert ő A Verset (az anyák napit!) akarta gyakorolni! 🙂

♥ Férj névnapját ünnepelni egy kis sushi vacsora mellett, otthon, kettesben. Az ünnepelt kívánsága számomra parancs, így az est további részét az új Star Wars film megnézésével töltöttük, amit ő igen, én viszont még nem láttam a moziban. Nem bántam meg, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy rajongó (ő viszont óriási!).

♥ Keresztlányom szülinapjára és ballagására ajándékokat összekészíteni, becsomagolni, majd megnézni, hogy mit szól, mikor kibontja őket! 🙂

♥ Ballagási vendégeskedés a családdal: annyira jól éreztük magunkat, olyan jó volt megint találkozni a családdal, és szokás szerint isteni finomakat ettünk. Szóval teljesen feltöltődve jöttünk haza az ünneplésből.

♥ Amikor Nagymanó azt mondja nekem: „Én már reggel 6-kor felébredtem.” Mire én: „Nem, Te negyed 7-kor ébredtél csak.” Mire ő: „Már 6-kor ébren voltam, de nem akartalak felébreszteni, mert ma van Anyák napja.” ♥

♥ Ovis anyák napi ünnepség, ami könnyekig meghatott szokásosan (illetve nagyon koncentráltam, hogy ne bőgjek, mert nem akartam a gyerekeket frusztrálni, úgyhogy most sikerült sírás nélkül megúsznom). A mi ovinkban nem „össznépi” ünnepély van, hanem minden gyerek kb. 5 percben felköszönti az anyukáját egy verssel, pici virággal és saját készítésű ajándékkal. Szerintem ez így tökéletes, ahogy van! (Hiszen mindenki csak a saját gyerekére kíváncsi úgy is… 😉 )

♥ Anyák napi ajándék festményeket készíteni a nagymamáknak a gyerekek kéz- és láblenyomataival. A képen Törpilla kéznyomataiból készült „bazsarózsa csokor” látható. 🙂

♥ Elolvasni Kismanó anyák napi „üzenetét”, amiben elmondja, hogy miért is szeret engem… 😀 Na, ezen már tényleg sírtam, főként hogy a héten volt több komolyabb konfliktusunk is.

♥ Nagyszüleimet meglátogatni a Velencei-tónál, anyukámmal és a gyerekekkel. Igazán jól sikerült kis kiruccanás volt, nagyon élveztük mindannyian. Nagymanó pedig egész délután csak arról beszélt, hogy neki hogy tetszik a magyar kártya (Dédi megtanította játszani), és hogy ő kétszer is megverte a Dédit kártyában!

♥ Amikor Nagymanóval kertészkedünk, és Törpilla is odajön, majd nagy lendülettel nekiáll letépkedni a metélőhagymát. Erre Nagymanó: „Jaj, Anya, Törpilla tépkedi a gyógynövényeket!” Mikor legyintek, hogy sok van belőle, nyugodtan tépkedje, akkor helytelenítően azt válaszolja: „Jó-jó, tépkedje, de ne olyan sokat, maradnia kell akkorra is, mikor beteg vagy és szedek Neked belőle.” (Elolvadás!!!!)

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .