vas pill 115

Anno az én válaszom erre ez volt: „Mert ő is szeret engem.” 🙂

Ezen és a múlt héten rengeteg hozzászólás érkezett ugyanerre a kérdésre, az anyák napi nyereményjáték kapcsán. Szerintem érdemes elolvasni a válaszokat, melyek néhol meghatóak, néhol szívszorítóak, néhol gyönyörűek voltak (vagy mind egyben!).

A lassan hatéves, nagycsoportos Nagymanó válasza pedig ez volt (az oviban a falon olvashattam): „Mert szép, mert szeretek vele társasozni!” ♥ (Hát, ez nagyon édes!)

Erre a kérdésre biztosan sok anyuka gyermeke válaszolt ezen a héten, és mindenkinek nagyon szívmelengető volt olvasni/hallani a kisgyerekek gondolatait. (A Te gyermeked mit válaszolt??)

További öröm-özön pillanatok ezen az édes anyák napi héten:

♥ Kismanót köszönteni névnapja alkalmából – most először fogta föl igazán, hogy ez pontosan mit is jelent, és kifejezetten várta, hogy minden családtag felköszöntse. Nagymanó még szép rajzot is készített neki. 🙂

♥ Pisztáciás csókot (macaron-féleség, csak nem mandula-, hanem pisztácialisztből készül a sütemény – azaz őrölt pisztáciából) sütni Férj névnapja alkalmából. Ez az egyik kedvenc édessége. Hát, ez valóban édes, mint egy csók, ugyanis mennyei az íze, de inkább nem írom le, hogy mennyi cukor is kerül bele! 😉

♥ Házi gofrit készíteni – már többször is csináltam, hiszen van gofri sütőnk, de ez a recept azt hiszem telitalálat volt – mindenképp egy bejegyzésért kiált!

♥ Megcsodálni a kertben nyíló (lassan elnyíló…) pasztell rózsaszín tulipánjaimat. Akár egy impresszionista festmény!

♥ Retek-szüret: valami miatt lassan nőnek szegény kis retkeim idén. Pedig olyan finomak! Ez volt az első alkalom, hogy sikerült szednem egy egész csokorral.

♥ Anyák napi köszöntés az óvodában: ha tavaly megható volt, akkor idén duplán meghatódtam az anyák napi ünnepélyen. Fantasztikusan szervezi nálunk az óvoda: minden anyukára szánnak kb. 5-10 percet, előre fel lehet iratkozni 10 perces időintervallumokban. A gyerekek szép csendben ülnek az asztaloknál, egy elkülönített sarokban várja az anyukákat és nagymamákat három szék, ahová helyet lehet foglalni, és ahol a köszöntés történik. Mindkét fiú elképesztő gyönyörűen szavalta a verset, és igaz, hogy kellett egy kis segítség, de nem is csodálom, olyan hosszú verssel köszöntöttek. Kaptam virágot és saját kezűleg készült műalkotást is – büszkén nyújtották át a gyerekek. Hát, bevallom őszintén, hogy kellett a papírzsebkendő! ♥

♥ Társasjátékozás Férjjel és a gyerekekkel – még Tökmag is velünk van ilyenkor, mellettünk játszik a földön (és próbálja a dobókockát megszerezni). Igaz, hogy előfordulnak konfliktusok, de még mindig nagyon új, hogy nem gyerekként, hanem szülőként társasozom!!

♥ Ezen a héten először sikerült elmennem futni (úristen, csak nem januárban voltam utoljára?!) – rögtön két alkalommal is. Felemelő érzés volt, még akkor is, ha elég nehezen kapartam össze magam a 3 km-es mini táv teljesítése után. Ment volna kicsit több is, de sajnos a térdem és a bokám nagyon érzékeny a terhelésre. Remélem, jövő héten is sikerül legalább két alkalommal elmenni…

♥ Anyák napi köszöntés és látogatás nagyszüleimnél: jó volt őket megint látni, és szokásosan kilátogattunk a közeli Agárdi Pálinkafesztiválra is. Kifogtuk a jó időt pénteken, így eső nélkül megúsztuk.

♥ Szokás szerint összefutottam Agárdon régi kolléganőmmel, akivel mindig nagy örömmel találkozom. Úgy feldobja az embert egy-egy jóbaráttal való találkozás! 🙂

♥ Este lefekvés előtt mikor Kismanó átölelt, és azt mondta: „Te vagy a legjobb anyám…” ♥

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .