♥ Kedd reggel az ovi bejáratán a következő felirat fogadott: Köszöntjük az Édesanyákat! Az előtérbe belépve pedig egy hatalmas szívecske záporral találtam szembe magam. Én teljesen meghatódtam, hogy az ovi dolgozói még erre is gondoltak. ♥♥♥

♥ Május első hetében két alkalommal sikerült elmennem futni, és mindkettő nagyon jól esett. Az idő csodás volt, és nem is ment olyan rosszul a futás. (Oké, még mindig mini távokról beszélünk, de nem baj, most nem ez a lényeg.)

♥ Elkezdtem komolyan tanulmányozni Matthieu Ricard A meditáció művészete című könyvét, mely idén került a boltok polcaira magyarul. Nagyon lebilincselő olvasmány. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne megismerkedni a meditáció alapjaival és elméleti hátterével. Mindezt a világ egyik legismertebb buddhista szerzetese, fotográfusa és humanitárius alakja tolmácsolásában. Nagy rajongója vagyok a világ legboldogabb emberének, és szeretnék majd a könyvéről egyszer bővebben is írni, de még csak most ásom bele magam a témába (és kezdek itthon minden nap meditálni egy kicsit), úgy hogy ez még picit várat magára.

♥ Leszedni az idei év első hónapos retek termését. Egyszerűen tökéletesek! Ropogós, nem túl csípős, kártevőtől mentes… Na, kopogjuk csak le – maradjon is ez így! Imádok retket szüretelni. Olyan jóleső elégedettség járja át az embert, mikor kirángatja a földből a szép, kövér, kerek retkeket. 🙂 Azonnal megenni pedig még jobb – mit jó, zseniális!

♥ Ha már a kertnél tartunk: burjánzik a tépősaláta, a római saláta, nő a rukkola is becsülettel (már alig várom, hogy azt is szüretelni lehessen!).

♥ Elégedetten hallgatni az eső kopogását az ablakon lefekvés előtt, hisz májusi eső aranyat ér (majd némi szorongással gondolni arra, hogy lassan felbukkannak az első meztelen csigák, váááá!).

♥ Ezen a héten sem maradtunk spárga nélkül, sőt! Kétszer is került az asztalra, egyszer blansírozott, egyszer sült formában. Nem lehet betelni vele. 🙂

♥ Ezen a héten ettem először epret idén. Másnap készült belőle epres smoothie is – valami frenetikusra sikeredett! A banán, eper és mandulatej kombó komolyan mondom, hogy verhetetlen – talán még akkor lesz egy fokkal ellenállhatatlanabb, ha kanalazok bele egy kis kókusztejet (a konzerv zsírosabb részéből).

♥ Az összes mini paradicsom palántámat átültettem nagyobb cserépbe (kb. 25 palánta várja, hogy kiültetésre kerüljön). Sajnos olyan későn vetettem magot idén, hogy még mindig nagyon picikék a palánták, így nem mertem még szabad földbe kitenni őket. Meglátjuk!

♥ Csütörtökön köszöntött Kismanó az oviban anyák napja alkalmából. Nagyon izgult, hogy sikerül-e elmondania a verset, és én is izgultam, hogy ő izgul. Végül ügyesen elmondta a megható sorokat. Mindig meghatódom az anyák napi versek hallatán – a megható verset hallani az ember saját gyereke szájából meglepően megindító kombináció – szerintem ennek a gyerekek egyáltalán nincsenek is tudatában. Mindenesetre nagyon hatásos. 🙂

♥ Vasárnap anyák napján zuhogó eső köszöntött reggel – de ez egyáltalán nem zavart, mert anyukámmal mentem másfél órás gerincjógára.

Fantasztikusan jó volt az óra, az pedig külön bónusz volt, hogy együtt mentünk. A Hohes C reklámja számomra nagyon inspiráló volt, és úgy döntöttem, hogy én is megvalósítom az ötletet, és elviszem anyukámat sportolni. Az óra végén pedig kifejezetten dagadt a keblem a büszkeségtől, mikor a tanár megdicsérte anyukámat, hogy milyen profin végezte a gyakorlatokat. Hát, igen, az én anyukám…! ♥

Ezek az alkalmak attól olyan különlegesek, hogy olyan ritkán jutunk hozzájuk – olyanok, akár egy-egy értékes drágakő. Ez volt a héten a legnagyobb örömöm. ♥

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Oszd meg Te is a boldogságot!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

“VasárnaPillanatok #218: #viddelanyátjógázni” - 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*