vaspill141

halloween sütik

♥ Kidíszíteni a bejáratot: a kifaragott dísztökbe krizantém került, és nagyon elégedett voltam az alkotásommal. A bejárati ajtó elé színes feliratot függesztettünk, és őszi virágok meg díszkáposzták kerültek a virágládákba. Nagyon szép lett!

♥ Megsütni a szokásos Halloween-kekszeket Nagymanó segítségével. Nagyon lelkesen szaggatta a denevér, boszorkány, tök, macska és seprű alakú kekszeket. Mindig eszembe jut, hogy ezeket a keksz kiszúró formákat az ember évente csak egyszer (max. kétszer) használja, de mégis mennyire megéri őket megvenni, mert olyan különlegesek, és olyan nagy élmény ez a gyerekeknek. A sütik díszítését másnapra időzítettem, mikor a fiúk oviban voltak, így ez volt az egyik meglepetés, ami várta őket, mikor megjöttek. 🙂

♥ Sütőtökös cupcakek: mint tudod, szeretem a cupcake-eket, ezúttal a sütőtökös muffin alapot csokis krémmel díszítettem, ami tejszínből, mascarponéból és kakaóporból készült. Nagyon finom (és tetszetős) lett!

♥ A lakás díszítése Férjjel, a Halloween partit megelőzően. Mindig kettesben díszítjük a lakást, és mindig egy kaptafára megy közben a párbeszédünk: ő minél kevesebb díszt szeretne feltenni (hiszen micsoda macera ez az egész!), én pedig minél többet, hogy ütős legyen a dekor. 😀

♥ Kikészíteni kis családomnak a jelmezeket: Nagymanó és Kismanó vámpír-ördögök lettek (bár azt még nem tudják, hogy mi is egy vámpír, csak azt, hogy félelmetesek és nagy foguk van), Törpilla pedig tökjelmezbe bújt (ezt a jelmezt viselte anno a két fiú is, mikor ennyi idősek voltak). Férj fekete angyal lett, mely nagyszerűen illett az én ördög jelmezemhez. Idén felvettem a fekete parókámat, amit még régebben vettem egy másik parti alkalmából, és nagyot derültem, mikor a két fiam meglátott – nagyon tetszett nekik, ugyanakkor iszonyúan meg is lepődtek. 😀 Egy idő után azonban meg kellett válnom a vendéghajtól, ugyanis annyira hullott, hogy attól féltem, belemegy a nagy műgonddal előkészített ételekbe – ezt semmiképp sem akartam kockáztatni! 😉

♥ Halloween ihletésű versenyeket és játékokat kiagyalni a partira. Végül három játékot volt energiám megvalósítani: az almahalászatot, a kekszevő versenyt (kiszúrtam a kekszeket még sütés előtt, majd madzagra erősítettem őket), és egy saját kútfőből származó „pókvadászatot” (vettem játékpókokat, és azokat kellett a nappaliban megtalálni a szemfüles vadászoknak).

♥ Halloween parti a családnak: szinte mindenki beöltözött, nagyon élveztem a bulit az elejétől a végéig, mert nagyon jó volt a hangulat, és a gyerekek már iszonyatosan várták az egészet. Gyakorlatilag két hete azt számolják, hogy hányat kell még aludni Halloween-ig. Egy picit irigylem őket, ugyanis gyerekként sokat álmodoztam arról, hogy milyen jó lenne beöltözni és a felnőtteket riogatni ilyenkor, de sajnos akkoriban erről az ünnepről még csak nagyon kevesen hallottak. Volt a partin őrült tudós, párduc, macska, ördög, szellem, kalóz és sok-sok érdekes maszk is.

♥ „Profi” edzésterv alapján elkezdeni a futást. Előfizettem egy online edzéstervezésre, mert úgy éreztem, hogy nem elég hatékony a saját magam által összeállított futás. Hihetetlen, hogy már az első hét folyamán mennyi új információhoz jutottam, ahhoz képest, aminek eddig a birtokában voltam (pedig elolvastam már pár könyvet a témában). Nagyon remélem, hogy egy professzionális edző segítségével sokkal többre leszek képes, és kevesebb lesz a sérülés is.

♥ Idén négy halloweenes gyerkőc is becsöngetett hozzánk 31-én este! Természetesen készültem egy kis csokival, és nagy érdeklődéssel szemléltem meg az ijesztőbbnél ijesztőbb jelmezeket.

♥ Csodás időjárás Mindenszentekkor. Olyan békés tud lenni ez az őszi napsütés, és olyan jólesően melegíti át az ember átfagyott tagjait. Tökéletes időjárás a temetőbe látogatásra (már ha van ilyen…) – de mivel mi már múlt héten voltunk a síroknál, ezúttal elmaradt. Ezen a héten viszont még tervezek menni a dédnagyszüleimhez Törpillával és anyukámmal – remélhetőleg akkor is elfogadható lesz az időjárás.

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .