• Kidíszíteni a házat Halloween-re Törpillával. Van egy nagy doboz díszünk, ami összegyűlt az évek folyamán, s ő minden évben alig várja, hogy elővegyük őket! Egészen mostanáig a fiúk is lelkesedtek a díszítésért, gyakorlatilag összevesztek azon, hogy ki melyik tökmécsest vagy lógó díszt tegye ki a lakásban. Idén már nem volt vita, mert a fiúknak nem volt kedve részt venni a dekorálásban. Hát, igen… változnak az idők!
  • A díszekkel együtt a jelmezek is lekerültek a padlásról, Törpilla legnagyobb örömére. Egyik este egymás után próbálgatta a jelmezeket, és egy kis időre Kismanó is beszállt a buliba. Annyira aranyosak voltak!
  • Ezen a héten iszonyat mennyiségű teendőt kipipáltam a tennivaló listámon, ami persze mindig elégedettséggel tölt el! 🙂
  • Sütőben sült fűszeres karfiolrózsák ropogós sült csicseriborsóval. Jujj, de finom volt!
  • Indy-t fotózni az őszi falevelekkel borított parkban – készítettem pár képet Halloween-re is, szerintem nagyon jól sikerültek! 😉
  • Vettem magamnak egy farmert, ami thermo béléssel rendelkezik. Sőt, a fiúknak is tudtam venni ugyanilyet! Teljesen leesett az állam ezen az újításon, mikor megláttam, rögtön tudtam, hogy nekem egy ilyen kell télre! (Cidri-cidri!)
  • Férj és a fiúk elutaztak pár napra, így Törpillával kettesben maradtunk itthon. Odavolt az örömtől, mikor megengedtem, hogy Férj helyén aludjon az ágyban mellettem. Én is örültem neki, jó volt hallgatni elalvás előtt a szuszogását…
  • Halloween a suliban – minden évben van rémes süti verseny, melyre idén sütőben sült csokoládés fánkokkal készültem. Elképesztően finomak lettek, nagyon nagy sikert arattak a gyerekek körében. Meg kell, hogy mondjam, én is odavoltam értük, nincs is jobb egy ilyen fánknál egy bögre tejeskávé mellé! A receptet fel is tettem a blogra, itt megtalálod!
  • Az iskolai Halloween-en ördögien jó volt az édességosztogatás a gyerekeknek – minden évben nagyon jó hangulatban telik ez a délután!
  • Nálunk volt hétvégén egyik legjobb barátnőm és a kislánya – iszonyat régen nem találkoztunk, és olyan jó volt kicsit beszélgetni, míg a kislányok együtt játszottak! Ez volt az első alkalom, hogy úgy igazán nyugisan tudtunk szinte végig diskurálni, mert olyan jól elszórakoztatták egymást. Nem mondom, hogy nem örültünk neki! 😀
  • Tökfaragás a gyerekekkel – na, ebben mindig szívesen részt vesznek a fiúk is: mindenki elkészíti a saját töklámpását (én is!). A tökmagot pedig kiválogattam és megsütöttük a sütőben. Persze Törpilla a leglelkesebb, Nagymanó már kevésbé. Ebből kifolyólag egyre jobban megbecsülöm a hasonló jellegű kreatívkodással együtt töltött időt…
  • Bár sok minden történt a múlt héten, mégsem hanyagoltam el a jógázást. Szinte hihetetlen, mennyivel jobban érzem magam, ha szakítok rá legalább 15 perc időt reggel! Ezen a héten csomó Halloween-nel kapcsolatos videót választottam, pl. „Jóga az egészséges vérkeringésért”, vagy „Jóga zombiknak”, vagy „Jóga belső űrutazáshoz”, illetve „Jóga az egészséges csontokért”. 🙂
  • Indy egyre ügyesebb a tréningjeink alkalmával, öröm vele együtt dolgozni. Imádom, hogy milyen lelkes!
  • Ugyan október 31-e már erre a hétre esik, de úgy döntöttem, hogy mégis most írok róla, hiszen méltó megkoronázása volt a hetemnek. 😀 Szokásos családi Halloween bulinkat ekkor tartottuk, és szokás szerint nagyon jól sikerült! Mindig eljönnek szüleim és tesómék a gyerekekkel és nagypapám is velünk volt.
  • Volt sütőtökkrémleves, vegán zöldséggolyók, humusz, sali (köszi, Anya!), pókos pogik (köszi Bari!), illetve (k)rémes csokis tortácskák. A tortácskák fenségesek voltak, az aljuk körtés muffintésztából készült, a tetejükre pedig csokoládés krém és ehető díszek kerültek.
  • Volt szokásos almahalászat, vicces jelmezek, sok nevetés és persze az egész lakást díszbe öltöztettük.
  • 12 éve kezdtük ezt a kis hagyományt (elképesztő!), és tényleg azt gondolom, hogy felvidítja ez az amúgy szomorkás időszakot. Ilyenkor mindig eszembe jutnak azok a családtagjaink, akik mindig részt vettek ezeken a bulikon, de már nem lehetnek velünk… és hálát adok azokért, akikkel együtt mulathatunk!

Neked mi tette boldoggá a múlt hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .