Nemsokára itt van Halloween, melyet – amire egy kedves barátnőm nemrégiben bölcsen rámutatott – talán még a gyerekeknél is jobban várok. Hogy miért is? Erről bővebben itt olvashatsz.

Mi már múlt héten feldíszítettük a lakást és kifaragtunk két tököt, de be kell, hogy valljam, még van pár, ami arra vár, hogy töklámpás készüljön belőle (ma este is készült egy). Legszívesebben azonnal rájuk vetném magam, de Törpilla mellett nem egyszerű ilyen jellegű foglalatosságba kezdeni…

Pénteken lesz nálunk az idei Halloween parti, amire a gyerekek már nagyon készülnek, számolják a napokat (jó-jó, persze én is!).

Ezúttal úgy döntöttem, hogy a szokásos beöltözésen és persze finomságokon kívül olyan játékokkal is készülök majd, melyekkel nemcsak örömet szerezhetek a gyerekeknek, hanem kiválóan alkalmasak arra, hogy lekössem őket (talán akkor egyben marad a ház!).

Így ma 10 olyan tevékenységet szeretnék Veled megosztani, melyet játszhattok Halloween bulik vagy akár Halloween-re való készülés keretében.

A játékok bővebb, angol nyelvű leírását szokásosan a kiemelt linkeken találod.

almahorgászat

Almahorgászat: talán ez az első olyan játék, ami kifejezetten Halloween-hez kötődik, régen Angliában vidéki partik és összejövetelek nélkülözhetetlen eleme volt. Nincs másra szükséged, csak egy nagy vízzel teli lavórra, és sok olyan szép almára, melyen még rajta van a szára (ha lehet, legyenek a szárak minél hosszabbak). A gyerekeknek hátul összekulcsolt kézzel kell szájjal kihalászni az almákat – az nyer, aki a legtöbb almát megszerzi!

Halloween-Tin-Can-Bowling-Craft

Rémes konzervdoboz teke: végy tetszés szerinti mennyiségű (de legalább öt), azonos méretű konzervdobozt, és dekoráld különféle Halloween figurákkal (szellem, boszorkány, ördög, tök, stb.). A dobozokat teheted egymásra, mintha gúlát készítenél belőlük, de rakhatod őket egymás mellé is. Ezután egy teniszlabda (vagy bármilyen kisebb labda), esetleg kisebb dísztök felhasználásával próbálják meg ledönteni a gyerekek az összes konzervdobozt. A dobozokba apró édességeket és játékokat is rejthetsz.

pókháló egyensúlyozás

Pókhálón egyensúlyozás: készíts pókhálót a padlóra vagy szőnyegre dekortapasz, festéshez használt maszkoló szalag felhasználásával. A cél, hogy a gyerekek anélkül jussanak el a pókhoz a pókháló közepébe, hogy lelépnének a hálóról. Lehet nehezíteni is a feladatot, például lehet pókokat tenni a hálóra, amikhez nem szabad hozzáérniük.

img-article-13-halloween-party-games-for-kids

Fánkfaló verseny: erősíts saját készítésű vagy boltban vásárolt fánkokat egy-egy madzagra. Ezután a gyerekeknek hátratett kézzel kell elfogyasztani minél előbb ezt a népszerű édességet, és az nyer, aki legelőbb végez vele! A fánkok helyett süthetsz nagyobbacska Halloween kekszeket is, és azokat is fellógathatod madzagokra (ez esetben ne feledkezz meg lukat ütni egy szívószál segítségével a sütikre, mielőtt megsütöd őket!).

babzsák dobás tökbe

Tök célbadobás: végy egy óriási faragnivaló tököt, készítsd el a szokásos félelmetes arcot, de a szokásosnál vájj sokkal nagyobb szájat. Amennyire csak lehet, kapard ki a belsejét, hogy ne maradjon benne nyálkás rost. Ezután a gyerekek célba dobhatnak a tökfej szájába kis babzsákokkal, rizzsel megtöltött zsákocskákkal vagy labdákkal.

secret message pumpkins 5

Titkos üzenetek a tökben: ilyen cuki kis tököket papír tojástartóból készíthetsz. Temperával vagy vízfestékkel fesd le őket narancssárgára, illetve fess nekik arcot (akár alkoholos filccel), majd a zöld szárakat készítsd el vékony zöld zsenília drót (pipatisztító) darabokból. Kis cetlikre írj találós kérdéseket, vicceket, esetleg feladatokat, majd miután elrejtetted a tököd belsejébe, rögzítsd a kalapot egy pici átlátszó ragasztószalaggal.

treasure hunt

Halloween kincsvadászat: nincs is annál érdekfeszítőbb, mint ha a gyerekek kincs után kutathatnak egy Halloween partin! Rejts el a lakás különböző pontjain különféle üzeneteket, melyek találós kérdéseket, feladatokat és arra utaló információt tartalmaznak, hogy merre található a következő elrejtett üzenet. Természetesen a kincsvadászat végén a gyerekek megtalálják a „kincsesládát”, mely különféle édességeket vagy apróbb ajándékokat rejthet. (Fotó innen.)

pókos játék

Tedd a pókot a hálóra: sok verziója van ennek a játéknak, ez a halloween-esített verzió. Végy egy minél nagyobb kartont, arra rajzolj egy nagy pókhálót. Ezután kartonból vágj ki pár pók formát, és tapassz a hátuljukra blue tec-et (gyurmaszerű ragacs, mely sokszor újrafelhasználható). A sorban következő gyereknek kössétek be a szemét (vagy tegyetek rá szemmaszkot), és próbálja meg ráragasztani a pókot a háló közepére. Nehezítésképp meg is lehet forgatni előtte!

lufi halloween

Meglepi lufi pukkasztás: kissé munkás, de annál fergetegesebb ez a lufikból összeállított tök forma. Kézi lufipumpával fújj föl annyi lufit, amennyire szükséged van a tök összeállításához. Mielőtt felfújnád, töltsd meg a lufikat konfettivel (tölcsér segítségével), illetve tegyél bele – ha akarsz – egy-két apró édességet. Pár lufiba ne tégy semmit, így még izgalmasabb lesz később a játék. Rögzítsd a lufikat tök formában egy nagy kartonra, rajzolj vagy ragassz zöld szárat a kreációnak, és indulhat is a lufidurrogtatás! (Tű segítségével – 6 éven felülieknek javasolt játék!)

párosító játék

Félelmetes memóriajáték: klasszikus párosítsd a képeket memóriakártya játék. Csupán annyi módosítással, hogy csupa félelmetes szörny és Halloween-nel kapcsolatos kép van a kartonokon. Színes filccel Te magad is megrajzolhatod a képpárokat, de le is tölthetsz egy-egy ilyen játékot, és csak ki kell nyomtatnod színes vagy fehér kartonra.

Remélem, tudtál inspirálódni, ha van még ötleted, akkor szívesen fogadom!! 😀

Oszd meg Te is a boldogságot!
Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

“10 szuper játék gyerekeknek Halloween-re!” - 6 hozzászólás

 1. Kedves Anni!
  Köszönöm szépen a jó ötleteket, éppen ezen gondolkoztam, hogy idén Halloween-re milyen játékokat találjunk ki. Ebből a bejegyzésedből sokat tudok felhasználni!
  További szép hetet!
  Kriszti

 2. A kedvenc ünnepeim közé tartozik nekem is a Halloween. Alig várom, hgy elővegyem az évek óta gyűjtögetett dekorációkat, és bezsebeljem a gyerekek lelkes pillantásait. Élvezem velük a tökfaragást, és a gyertya gyújtogatást.

  Az “almahorgászat”-ot nem ismnertem egészen addig, amíg egy Agatha Christie könyvben nem olvastam róla. (Egyébként a krimi királynő rajongója vagyok!) A Halloween és a halál című krimijét ajánlom mindenkinek, aki kellően hátborzongató hangulatba akar kerülni.

  • Az almahorgászatnál gondolkodtam rajta, hogy megemlítsem-e Agatha Christie idevágó krimijét, de végül úgy döntöttem, hogy kicsit morbid lenne (ugyanis a gyilkosságnak köze van ehhez a játékhoz). Nkeem is nagyon tetszett, Poirot-rajongóknak kötelező!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*