Még pár nap, és itt a húsvét. 🙂 Ilyenkor nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is lázasan készülődnek a család hagyományainak felelevenítésére (ki-ki ízlése, vallása, világszemlélete szerint) és persze rettenetesen várják már a húsvéti nyuszit!

Húsvétkor – ha szép az idő – szeretek sokat lenni a szabadban, azonban az sem árt, ha van a tarsolyomban egy-két könnyen megvalósítható barkácsötlet rosszabb idő vagy esetleg megfázás esetére. Meg persze sok gyerek van, aki a „kézműveskedést” előnyben részesíti a szabadtéri programokkal szemben, ilyenkor lehet egy kicsit nekik is kedvezni. 🙂

Az alábbiakban 10 új húsvéti barkácsötletet gyűjtöttem össze Neked, remélem tudsz belőle majd egyet-kettőt megvalósítani.

(Szokás szerint a képek alatt feltüntettem az ötletek/képek eredeti forrását is.)

S ha még ez sem lenne elég, akkor találsz még 11 ötletet ebben a bejegyzésemben!

easter61. Ujjbeggyel festett tojások: egy szép nagy, fehér kartonra rajzolj filctoll, színes ceruza vagy vízfesték felhasználásával egy nagy kosarat, majd végy elő minél több színű vízfestéket/temperát/gyerekeknek való ujjfestéket, és a gyerekek pöttyintsék tele a kosárkájukat minél több színes tojással (az ujjbegyeik segítségével). Végezetül ragassz a kosár fülére egy szép szalagot, így még teljesebb lesz a művetek.

easter10

2. Nyuszigirland: készíts nyuszi alakú sablont, majd különféle színű és mintájú kreatív papír felhasználásval vágjatok ki minél több színes nyuszikát. Vattapamacsot ragasszatok a nyuszikák fenekére, és ezután már csak fel kell őket fűznöd egy hosszú spárgára vagy szaténszalagra (esetleg damilra), és kész is a dekoratív nyuszigirland!

easter4

3. Tojáskoszorú: hasonló módon készül, mint az előző girland, annyi különbséggel, hogy ebből a tojások összeragasztásával egy kis koszorú készül, mellyel díszíthetitek a bejárati ajtót vagy akár a gyerekek szobájának ajtaját is.

easter8

4. Húsvéti kekszek: süssetek együtt egy finom kekszet (lehetőleg húsvéti motívumokkal – most sok helyen lehet kapni báránykás, nyuszis, tojás alakú, stb. kiszúró formát), majd különféle színes cukormázak segítségével dekoráljatok! Az én bevált és évek óta felhasznált receptem a célra itt megtekinthető. 🙂

easter3

5. Pihe-puha bárányka: papírtányér, szürke (vagy barna) karton, vattapamacsok, ragasztó és hobbiboltban kapható szemek felhasználásával jópofa báránykát tudtok ragasztani a gyerekekkel. A vatta helyett mini pillecukrot is felhasználhattok, azzal is nagyon jól lehet dolgozni, és persze a gyerekek még inkább lázban jönnek a projekt hallatán 😉

easter5

6. Kiscsibe tojástartóból: narancssárga és sárga karton, ragasztó, sárga tempera és persze papír tojástartó szükséges ehhez a kis csirkéhez. Lehet bele rejteni pici ajándékokat, de szuperül elfér benne egy hímes tojás is. 🙂

easter9

7. Állatka-tojások: a klasszikus húsvéti kézműves projekt sem maradhat ki az összeállításból. Emlékeim szerint még én is készítettem ilyet gyerekkoromban. A megfelelő színre pingált kifújt vagy főtt tojásnak alkoholos filccel rajzold meg az „arcát”, és színes kartonból készüljenek a fülek és csőrök.

easter2

8. Ujjnyom-bárányka: a tojásos kosárhoz hasonlóan ez a bárány is nagyon könnyen elkészíthető – egészen pici kortól részt vehetnek a kreatívkodásban a gyerekek.

easter

9. Húsvéti üdvözlőlap: egész egyszerű hajtogatással elkészíthetitek a fönt látható kis képeslapot, mely megoldható csak festék vagy filctoll felhasználásával, de sokkal szebb lesz a végeredmény, ha a tojást színes papírból vágjátok és ragasztjátok.

easter 7_1

10. Húsvéti befőttesüvegek: talán ez a feladat igényli a legtöbb kézügyességet, de ezt sem ördöngősség elkészíteni. Az átlátszó befőttesüvegre ragassz öntapadós matricából kivágott nyusziformát, majd az egész üveget fesd le (lehetőleg matt hatású) üvegfestékkel. Amikor már szinte teljesen megszáradt a festék, óvatosan húzd le a matricát. Mikor teljesen száraz az üveg, dekoráld szalagokkal, és töltsd meg meglepetésekkel!

Neked melyik ötlet tetszik a legjobban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .