vas pill 118

♥ Bazsarózsák illatától ittasan bejegyzéseket alkotni az étkező asztalnál (azokba a vázákba rendeztem őket, amelyikeket Tökmag keresztelőjére készítettem).

♥ Bazsarózsákat szagolgatni a kertben – kint épp olyan ellenállhatatlanok, mint bent!

♥ Élvezettel teregetni a mosást a teraszra – imádom, hogy olyan gyorsan száradnak a pelenkák és a ruhák a napos és szeles időben!

♥ Pünkösdre épp kinyílt a pünkösdi rózsa, és még van egy bokor, ami tele van bimbókkal. Eső után a kizöldült kertben a cseppektől ragyogó virágokat fotózni.

♥ El sem hiszem, de (lekopogom) működik az újonnan vásárolt vakond riasztónk! Hetek óta küzdünk különféle házi praktikákkal egy kis, ámde annál aktívabb vakond ellen. Természetesen bántani nem akartam, de ami sok, az sok(k): minden áldott nap újabb hatalmas túrás ékesítette a csodás pázsitunkat. Ez az ultrahangos riasztó viszont úgy tűnik, működik! Legalábbis eddig…

♥ Kismanó évzáróján boldogan tapasztalni, hogy ha nem is teljes beleéléssel, de legalábbis nagy igyekezettel vett részt négyéves kisfiunk a kiscsoportosok egész hosszú előadásán. Nagyon büszkék voltunk rá, de hát melyik szülő ne lenne az ilyenkor?! (Nagymanó is ott volt velünk, irtó izgatott volt, már előző nap is alig tudott elaludni, annyira várta már testvére évzáróját.)

♥ Elfutni Tökmaggal a gyerekek után az oviba, mert itthon hagyták reggel a sapkájukat. Nagyon örültek nekünk. 🙂 Ezzel az érdekes „futótárssal” találkoztam útközben: egy óriási kockás siklóval! Huhh, egy picit megijedtem azért tőle, főként mikor meghallottam, milyen hangosan sziszeg rám!

♥ Csodásan színekben pompázó rózsák a kertek alatt – mindenhol virágzanak már, amerre a szem ellát.

♥ Kb. egy év után először kozmetikába menni. Kint szakadt az eső, én meg bent szépültem, relaxáltam és beszélgettem rég nem látott kozmetikusommal. Nagyon jó volt!

♥ Gyerekekkel futni menni (ők biciklivel mentek előttem és mögöttem). Végre összejött az idei első igazi 5 km! (Velük nem csoda…;-) )

♥ Reggelire spárga lágy tojással. Mmmmm… (Egy csipetnyi Maldon sóval.)

♥ Borús időben napsugár dobozról írni. 🙂

♥ Szülinapi zsúrra menni barátnőmékhez a gyerekekkel. Nagyon jól éreztük magunkat a borzasztó időjárás ellenére. Azt kell, hogy mondjam, a buli hangulata teljes ellentétben állt a kinti siralmas „állapotokkal”.

♥ Szentendrén sétálni és cukrászdázni Férjjel és Tökmaggal. Ilyenkor mindig jót derülök rajta, hogy azt hiszik rólunk, újdonsült babás pár vagyunk, ki sem nézik belőlünk, hogy van már egy hat- és egy négyéves fiunk is!

♥ Pünkösd vasárnap reggel a szopizás utáni, elégedett, vigyorgó Tökmagot fotózni. Imádom a mosolyát, a vigyorát – tejesen elvarázsol!

♥ Juhéjj, a héten először – hosszú hónapok eredménytelen próbálkozásai után – végre Tökmag mohón issza a tápszert cumiból! Eddig képtelen volt rá, mindig kiköpte, szemmel láthatólag csak játszadozott a cumival. Mivel egy ideje attól tartok, hogy kevés a tejem, nagy megkönnyebbülés ez a hatalmas váltás. (Arról nem beszélve, hogy ezzel párhuzamosan talán megoldható lesz az is, hogy Férjjel esti programot csináljunk, és valaki más altassa el este. 😉 )

♥ Megvolt a hét második 5 km-re is, ezúttal egyedül ÉS zenei aláfestéssel. Elképesztő, hogy mennyivel könnyebb zenére futni. Valósággal előre röpítik az embert az energizáló dallamok. A pulzusom jobb, ha nem nézem, mert többnyire elég szánalmasak az értékek, de remélhetőleg ez majd szép lassan változni fog.

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

“VasárnaPillanatok #118: Bájos bazsarózsák” - 3 hozzászólás

  1. Szia!
    Melyik fajta vakond-riasztót vásároltad meg, és milyen áron, több db-ot szúrtál le, ha igen milyen távolságban?
    Sajnos nálunk is az idén – még a támfalból is – kitúrja a földet, és sok-sok lehetetlen helyen felbukkan.
    Köszönöm válaszodat!
    További szép napot, és hetet kívánok!

    • Szia! Én a Conrad-nál vásároltam, 700 négyzetméteren hat elvileg.
      http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=621733
      Ezen a linken megnézheted, 4000 Ft-ba kerül, viszont kell bele 4 db góliát elem, de azt mondták, hogy kb. egy szezonig kitart.
      Azért nem a napelemeset vettem, mert féltem, hogy ha árnyékba vagy bokor alá teszem, akkor esetleg nem fog működni, és biztosra akartam menni. (Van ultrahangos, elemes macskariasztónk is, és az is nagyon jól bevált.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .