Tegnapi születésnapi bejegyzésemben azt ígértem, hogy ma megosztom Veled a Napi Boldogság 2015-ös terveit.

Ha esetleg ez a nagyon komoly „beharangozás” nem keltette fel az érdeklődésed, akkor a most következő bevezető biztosan felkelti majd! 😉

Az a célom, hogy ez a bejegyzés is ugyanolyan örömteli legyen, mint maga a Napi Boldogság. Mivel imádom a meglepetéseket (főként a szülinapikat!), gondoltam én is egy saját készítésű ajándékkal készülök ma Neked.

Szülinapi meglepetés helyett egy doboz 2015-ös terv… Hogy ez miként megvalósítható? Olvass tovább, és megtudod! 🙂

Íme, egy doboz terv, melynek lejárati ideje 2015. december 31. Kéretik őket a lejárati dátum előtt megvalósítani!

első

De most már nézd meg, hogy mit is rejt ez a cseles konzervdoboz…

második

…bontsd fel…

harmadik

Tádááám!

ötödik

Van benne egy adag blog írására és fejlesztésére szánt idő, melyből az az igazság, hogy soha nem elég… Ígérem, hogy idén is annyi időt fektetek a Napi Boldogságba, amennyit csak tőlem telik. Ugyanakkor (sajnos) azt is megígérhetem, hogy ez három kicsi gyermek mellett nem jelent majd sem túl nagy kiszámíthatóságot, sem olyan irdatlan gyakoriságot.

Mivel ez a kis vekker tökéletesen működőképes, mostantól ez emlékeztet majd arra alkotás közben, hogy a napi boldogság(om) nemcsak írásból, hanem minden másból is áll! 😉 (Lehet, hogy ez számodra első körben rossz hír, a nap végén mégsem lesz az, hiszen ha élményekkel töltekezem, az írás is jobban megy.)

A doboz magában rejt egy hatalmas (egyébként csengő-bongó) szívet, mely nemcsak a családomért, hanem a blogért, és természetesen érted is dobog. Tudod, a szeretet mindenek felett! ♥

Van még itt egy hegyikristály, mely sok-sok jótékony tulajdonsága mellett serkenti a pozitív gondolatok létrejöttét. Igen, ebben az évben is az a célom, hogy optimizmust, jókedvet sugalljon a blog minden porcikája.

Félreértések elkerülése végett: nem azért, mert azt gondolom, hogy az élet habos torta. Nem azért, mert minden pillanatban boldog vagyok, és nem azért, mert tökéletesnek látok mindent magam körül (magamat is beleértve).

Természetesen tudnék írni a nehéz pillanataimról, a csalódásaimról, a szomorúságról, félelmekről, bosszúságról és lehangoltságról. Meg persze a hibáimról is. De őszintén – minek?

Még a blog írásának kezdetén megfogadtam, hogy ezt csupán egyetlen okból teszem majd meg: ha egy bizonyos negatív érzelemből pozitívat tudok csiholni a bejegyzésemen keresztül. Tehát csak akkor, ha a megírásával megoldást vagy legalábbis valamilyen megoldásfélét találok a problémámra, és ezáltal Te és én is profitálni tudunk belőle.

A dobozban találsz egy nagyon nagy műgonddal elkészített gyöngy karkötőt is. Ezt a kis karkötőt Nagymanó készítette nekem egy ovis rendezvényen, amit (legnagyobb megelégedésére) féltve őrzök egy kis kincses ládában.

Ezt az ékszert tiszta szívből készítette, és a mai napig mosolyogva nézegeti, ha meglátja. Tegnap észrevette az asztalomon, és azt mondta: „Emlékszel, Anya? Ezt a karkötőt én csináltam Neked, és tudod miből készült? Értékgyöngyökből (drágakőre célzott).”

Ebben a mondatban benne volt az ő kis világa – őszintesége, rajongása, lelkessége. Pontosan ilyen szellemiségben szeretném én is szerkeszteni és írni a Napi Boldogságot. Megígérhetem, hogy továbbra is gondos gazdája leszek ennek a kis boldogságtárnak.

Végül, de persze nem utolsósorban nagyon fontosnak tartom a kreativitást. Ebben az évben is szeretnék minél kreatívabb, ötletesebb bejegyzésekkel előrukkolni – ezért a kis ceruza. Ennek egyik fontos állomása, hogy minél több nyomtatható dekorációs illetve ajándék kelléket alkossak, melyeknek új menüpontot hozok majd létre, hogy könnyebben tudj közöttük válogatni.

Majd’ elfelejtettem, van még a meglepetés konzervdobozban egy apró parfüm is (mellesleg az egyik kedvenc illatommal), ami nem más, mint az a kis megfoghatatlan plusz, amitől a Napi Boldogság kerek egésszé válik.

Tehát olyan ötletekkel és apró „örömökkel” szeretném a blogot idén is gazdagítani, mint amilyen egy finom, tökéletesen megkomponált parfüm, mely kiegészíti viselője egyéniségét és megjelenését. Kis apróság, mely felteszi a pontot az i-re. 🙂

hatodik

Remélem tetszett a mai kis „ajándékom”, melyhez az ötletet az Oh Happy Day blog szülinapi konzervdoboza szolgáltatta.

Ha szeretnél hasonló meglepetés konzervdobozt édes kis semmiségekkel megtölteni valami jeles alkalomra, akkor mi sem egyszerűbb! 🙂

1. Végy egy konzerv gyümölcsöt vagy bármit, amit felhasználnál (lehetőleg ne legyen olajos a tartalma). A szokásos kinyitási metódus helyett konzervnyitóval vágd ki az alját, és így ürítsd ki.

2. Ezután mind a levágott aljat, mind a konzervdobozt jó alaposan mosd ki mosogatószerrel, majd töröld szárazra. A papírt szedd le és/vagy áztasd le a doboz oldaláról.

3. Dekortapasszal vond be a doboz élét és a tetőt is, hogy nehogy valakinek sérülést okozzon.

4. Mérd le az eredeti papírt és ennek alapján tervezz újat, lásd el a megfelelő szöveggel. Kétoldalú ragasztó, hobbi ragasztó vagy ragasztópisztoly segítségével ragaszd a konzervdobozra.

5. Töltsd meg a dobozt a kiválasztott tartalommal, majd helyezd vissza az alját (esetleg még rögzítsd dekortapasszal). Már kész is!

Most pedig hajrá 2015, csapjunk bele!!! 😀

Oszd meg Te is a boldogságot!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

“Egy doboznyi boldog terv 2015-re” - 3 hozzászólás

  1. Nemrég találtam Rád, így alig győzöm elolvasni a régebbi bejegyzéseidet, de olyan jó hogy vagy!! Ha egy kicsit rossz a kedvem, akkor Te vagy az orvosságom 🙂 – elolvasom egy-két írásod, vagy csak ránézek az egyik képedre és legyintek egyet a bajaimra, mert az élet szép.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*