Manapság egyre divatosabb egy esküvőt vagy nagyobb bulit fotókabinnal (photo booth) felszerelni. Na, nem arról van szó, hogy egy metró aluljárókban is kihelyezett igazolványkép készítő kabint állíts föl, hanem arról, hogy viccesebbnél viccesebb kellékeket (props) készíts elő pózolós fényképekhez. 🙂

Az ötlet nagyon egyszerű: keress egy fotózáshoz megfelelő hátteret, majd helyezd oda a különféle kellékeket, pl. hurkapálcákra erősített feliratokat, táblákat, kalapokat, boákat, vagy bármit, ami vicces, esetleg jelentést hordoz magában az alkalommal kapcsolatban.

Júniusban én voltam a felelős tesóm esküvői fotókabinjának „díszleteiért”. Nagyon szuper fotók kerekedtek a végén. Ez egy olyan „activity”, ami összehozza a barátokat, családtagokat egy kis hülyéskedésre, és nagyon vicces pillanatokat örökíthet meg a fotós (vagy akár Te magad, majd rögtön posztolhatod is a telefonodról! 😉 ).

IMG_1396

IMG_1698

IMG_1690

IMG_1745

IMG_2162

IMG_2158

IMG_2157

Én az alábbi etsy-n megvásárolható kellékekből inspirálódtam, és amint látod, az eredmény magáért beszél. 😀

props

props 2

props 3

Egy-két tanács fotókabin szervezéséhez:

Háttér

Bár szinte mindenhol lehet jó fotókat készíteni a kellékek segítségével, mégis az a legprofibb, ha gondoskodsz egy homogén háttérről, ami lehet egy sátorponyva fala, apró mintás vagy egyszínű függöny, természetes zöld háttér, fal, stb. A sima fehér hátteret dekorálhatod pár színes lufival vagy lampionnal, ha még bulisabb hangulatot szeretnél.

Megvilágítás

Ha nem profi fotós csinálja a képeket, akkor ügyelj arra, hogy minél jobb legyen a megvilágítás, mert kevésbé professzionális gépekkel és mobilokkal nem lesz szerencsés sötétben fotózni.

Kellékek

Mindent készíts egy helyre, hogy kéznél legyen, ha pedig a buli folyamán széthordják a vendégek a tárgyakat, időnként ellenőrizd, és gyűjtsd őket vissza.

Kommunikáció

Semmi értelme a fotókabinnak, ha a vendégek nincsenek tudatában a lehetőségnek. Ezért akinek csak tudod, mondd el, hogy a buli mely pontján található a fotókabin, illetve készíthetsz egy nagy táblát is, ami felhívja a figyelmet a kellékekre.

Sokan először ódzkodnak az efféle „magamutogatástól”, ezért kérd meg egy-két vállalkozó kedvű barátodat, hogy törjék meg a jeget, és kezdjék el a „marháskodást”. Egy kis idő múltán már sorban állnak majd az emberek a fotóért!

Jó kreatívkodást és szórakozást! 😀

Esküvői fotókabin képek: David Kis Photography

Fotókabin kellékek forrása sorrendben: etsy, etsy, etsy

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .