hóvirág 2Visszaszámlálásra felkészülni! Két nap, és itt a március! Már csak három hét a tavasz hivatalos kezdetéig. 🙂

Addig is hangolódj velem a tavaszra minden nap az alábbi Tavaszi Tennivalókkal. 😉

1. Tévézz!

Tudom, hogy ez furcsa tanács, de mégis azt javaslom, hogy rossz idő esetén nézz meg egy-egy jó filmet (vagy esetleg dokumentumfilmet?) szombat délután a tévében.

Vagy menjetek moziba! Mikor hét ágra süt majd a nap, akkor már nem lehet lelkiismeret furdalás nélkül órákat tölteni a tévé előtt. 😉 Úgyhogy használd ki most a szeszélyes időjárást, és célzottan nézz ki Neked tetsző filmeket a műsorújságból/Internetről (ne csak úgy bekapcsold a tévét és váltogass a csatornák között, az nem ér!).

2. Természetbe ki!

Ezen a héten azért lesz gyönyörű napsütéses idő is. Ilyenkor nincs más hátra, mint kifelé a friss levegőre – a parkba, a kertbe, a közeli zöldbe, bárhová, ahol magadhoz vehetsz egy kis D-vitamint és jókedvet!

Figyeld meg a természetben zajló változásokat: a kibújó virágokat, a rügyező fákat és bokrokat, keress barkát, krókuszt (árnyékos helyen még nyíló hóvirágot). Mutasd meg a gyerekeknek is, hogy ők is megtanulják értékelni a természet szépségeit.

3. Tespedés helyett táncolj!

Nincs is annál vérpezsdítőbb, mint betenni egy mixet a kedvenc zenéid közül (vagy válaszd valamelyik Pénteki örömzenét!), és egy jót táncolni rá otthon. Egyedül, a pároddal, a gyerekekkel. Én ha olyan kedvem van, akkor takarítás és főzés közben is szoktam kicsit ropni 😉

Ha még bátrabb vagy, akkor elmehetsz egy jó kis tánctanfolyamra is, akkor biztosított a rendszeres tánc-adag. 🙂

trench-red-wellies4. Tapsolj!

Még javában folyik a színházi évad. Keress rá a darabokra, amik felkeltették az érdeklődésed, vedd fel a kapcsolatot közönségszervezővel, vagy egyszerűen csak tedd, amit én szoktam. Ellátogatok a Jegymester oldalára, és tuti nem távozom egy jó kis színházjegy nélkül. 😉

Addig érdemes színházba menni, amíg nem köszönt be a nagy meleg, akkor már nem olyan kényelmes és hangulatos bezsúfolódni az ablaktalan színházakba. Olyankor szívesebben innál valamit egy étterem vagy kávézó teraszán, nem igaz? Szóval művelődj, érezd jól magad – és tapsolj!

5. Tocsogj színes gumicsizmában!

Ha esik az eső, akkor a legjobb módja annak, hogy felvidítsd magad, ha beszerzel egy vidám esőkabátot és egy pár színes, divatos gumicsizmát. A gumicsizma egyébként is nagy divat mostanában, kombinálható nadrággal és szoknyával egyaránt. Figyeld meg, innentől kezdve már alig várod, hogy leessen pár csepp eső! 😉

6. Tréfálj!

Ne feledkezz meg a viccelődésről, a nevetésről. Nem kell ahhoz április 1-jéig várnod, hogy megmutasd humoros éned. Ha egy kis inspirációra vágysz, olvasd el a nevetéssel kapcsolatos bejegyzésem.

Próbáld pozitívan látni a dolgokat, és ne feledj saját magadon viccelődni, mert az az egyik legmulatságosabb dolog.

spring7. Tisztíts!

Na, nem arra gondolok, hogy megint takaríts! (Gondolom azt megtetted múlt héten. 😉 ) Én arra gondolok, hogy a szervezetedre is ráfér egy alapos tavaszi nagytakarítás.

Olvass utána megbízható internetes forrásokról, szakkönyvekből, hogy milyen tavaszi tisztítókúrák állnak a rendelkezésedre, és pár nap vagy egy hét alatt szabadítsd meg a szervezeted a felhalmozódott méreganyagoktól.

Ha „sanyargatni” nem szeretnéd magad, akkor is sokat tehetsz az egészségedért. Függeszd fel a finomított cukor és a finomított liszt fogyasztásád, csökkentsd húsfogyasztásod, és részesítsd előnyben a zöldségeket, gyümölcsöket, teljes őrlésű alapanyagokat, az olívaolajat, meg persze igyál sok-sok folyadékot (elsősorban vizet)!

Fotók forrásai sorrendben: sylvia-simplelife, flickr via Gies!, apocketfullofposie

 

“Tavaszra hangoló #2” - 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .