Már csak alig 5 nap van advent első vasárnapjáig! Éppen ezért hezitáltam, írjak-e az adventi koszorú készítésről…

A buzgó kreatívkodók ugyanis már bizonyára kitalálták, hogy idén milyen koszorút készítenek, és be is szerezték a hozzávalókat. Az elfoglaltak vagy barkácsolástól tartózkodók pedig elmennek egy virágboltba vagy hipermarketbe, és megveszik a koszorút készen.

Aztán jutott az eszembe, hogy miért is ne lehetne idén a kétbalkezeseknek és az elfoglaltaknak is saját adventi koszorújuk? Végre nem csak másokat kellene hallgatniuk, hogy milyen művészi érzékkel állították össze a koszorújukat, hanem ők is dicsekedhetnének saját alkotásukkal. 😉

Éppen ezért most bemutatok Neked 10+1 olyan „last minute” adventi koszorút, amit különösebb kézügyesség nélkül, ripsz-ropsz összerakhatsz! Nyugi, nem kellenek drótok, nem kell ragasztópisztoly, és még fenyőágakat sem kell fonnod. Ha idén sikeresen összeállítasz egyet az alábbiak közül, akkor talán jövőre már próbálkozhatsz az „igazival” is! ;-P

koszorú

 Konyhai ihletésű: kuglóf formába helyezett mécses tartók, vörös áfonyával megtöltve. Nálunk ez a gyümölcs nem olyan elterjedt, ezért választhatsz helyette csipkebogyót, pici fenyő gallyakat, egyéb terméseket, arany vagy piros díszeket… A készítő a középen látható ötödik mécsest karácsony este gyújtja meg. (smallnotebook.org)

koszorú 2Virágcserépben, country stílusban: egyszerű, fehér gyertyákat, és némi mohát használtak itt a díszítéshez. Részletes leírást találsz a megadott forrásnál. (angelinasfreudentanz)

koszorú 3

Északi & természetes: nem kell más hozzá, mint egy szép nagy tál (esetleg kerámia pitesütő forma), fényes kavicsok, pár fenyőágacska, és ezek a gyönyörűséges méhviasz gyertyák. Felhívom a figyelmet arra, hogy egy teljesen egyszerű piros pamutfonal is hogy fel tudja dobni a kompozíciót! (momcoloredglasses.com)

koszorú 4

Erdei: különféle madzakokkal, szalagokkal és pici karácsonyfadíszekkel dekorálták ezt a négy, fatönkre állított gyertyát. Gyönyörű ez a fehér nyír, de el tudom képzelni bármilyen fahasábból… (livingathome.de)

koszorú 5

Csillogóan elegáns: üveg tortaállványodra édesség helyett most a gyertyák, fénylő üveggömbök, és hobbiboltokban beszerezhető „drágakövek” kerüljenek. (kreativhobby.hu)

koszorú 9

Homokba állított: dekorhomokkal töltsd meg a gyertyatartóidat vagy befőttes üvegeidet, díszítsd őket szalaggal, csillagokkal, termésekkel, és ne felejtsd a számokat a gyertyákra pingálni – egyébként nem muszáj, szerintem anélkül is szép lenne ez az adventi „koszorú”! (erezdmagadjol.hu)

koszorú 10

Színesen bohókás: pohárkákba kerüljenek a gyertyák, díszek, szalagok, és kész is a műalkotás! (erezdmagadjol.hu)

koszorú 7

Egyszerűen elegáns: a fehér gyertyatartó tálcán ezúttal nemcsak a gyertyák, hanem karácsonyi díszek és szépen dekorált mézeskalácsok is helyet kaptak. Csak a gyerekek meg ne lássák! 😉 (erezdmagadjol.hu)

koszorú 6

Egyszerűen nagyszerű: fehér tömb gyertyák, piros díszek és madzagok… Innentől nincs kifogás, hogy miért is nincs adventi gyertyagyújtás! 🙂 (Nők Lapja)

koszorú 11

Ágas-bogas: itt a zöld és a barna az uralkodó szín, illetve fagyöngy is helyett kapott a tálcán, de alapvetően ugyanaz a séma, mint a többi összeállításnál. (Nők Lapja Advent, 2011.)

tchibo

Örök darab: teljesen egyszerűen is díszíthetsz, mint ahogyan a képen látod, de akár minden évben változtathatsz, és díszekkel, termésekkel, fenyőágakkal „dúsíthatod” adventi gyertyatartó tálcádat. A Tchibo webshopjában az adventi termékek közül kapható – pár napos csúszással még meggyújthatod az első gyertyát, ha most megrendeled. Nem, ez nem fizetett reklám, hanem egyszerűen tetszik! 🙂

Neked melyik változat tetszett a legjobban? Kipróbálod valamelyiket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .