Figyelem, figyelem! Még egészen pontosan 1 hónap karácsonyig, és 3 nap az első adventi gyertya meggyújtásáig!

Ismerőseid (természetesen) sorra posztolják a szebbnél szebb, saját kezűleg (időben!) készített adventi koszorúikat, s Te úgy érzed, már nincs elég időd és energiád arra, hogy vasárnapig Te is elkészítsd a Tiéd.

Ez a bejegyzés azonban bebizonyítja, hogy nem kell rögtön a boltba rohannod, hogy megvásárold a drágábbnál drágább kész koszorúkat, ugyanis nagyon szép adventi gyertyakompozíciókat készíthetsz egy csomó olyan dologból, melyet megtalálsz az otthonodban!

Elkészülni, vigyázz, kész, rajt! Íme, 10+1 olyan adventi koszorú ötlet, melyet akár 10 perc leforgása alatt összedobhatsz. Modern, praktikus megoldásokat kedvelők előnyben. 😉

Szokás szerint a képek forrásait kiemelten találod, a legtöbb esetben részletes leírás is van hozzájuk.

adventi koszorú

1 Minimalista bögrés: 4 db egyforma vagy akár különböző (lehetőleg egyszínű piros vagy fehér) bögre felhasználásával gyönyörű adventi gyertyatartókat készíthetsz. A bögrék oldalára vízbázisú ragasztó (hogy később eltávolíthasd) segítségével ragaszd a számokat feldarabolt fenyőtű vagy rozmaring felhasználásával. Természetesen vehetsz különféle színű gyertyákat, nem muszáj a fehérnél maradnod, de talán ez emeli ki leginkább a zöld fenyőgallyak szépségét.

adventi koszorú2

2 Egyszerű befőttesüveggel: a hosszú, fehér gyertyákat tedd különböző méretű befőttesüvegekbe, majd állítsd egy fa vagy fém tálcára, és töltsd meg csonthéjasokkal vagy tobozokkal. A befőttesüvegeket díszítsd fém sütikiszúró formákkal. Annyira egyszerű, mégis nagyon szép!

adventi koszorú10

3 Kuglóf formával és tobozokkal: ha van fém kuglóf formád (és nélkülözni tudod pár hétig…), akkor itt a megoldás! A különféle tobozokkal (vagy akár üvegdíszekkel) megtöltött kuglóf forma adja az alapot az adventi kompozíciódhoz. A legpraktikusabb, ha finomszemű homokkal töltöd meg a formád, és abba állítod bele a gyertyákat, majd utána töltöd meg a díszekkel az egészet.

adventi koszorú4

4 Krétatáblás-fenyőágas: ezt a kis falapot krétatábla festékkel kezelték, de felhasználhatsz bármilyen méretű vagy formájú boltban vásárolt táblát is. A fehér vastag gyertyák oldalára erősítsd rá a fenyőgallyakat szalagok vagy madzag segítségével, a táblát pedig dekoráld krétával ízlésed szerint.

adventi koszorú5

5 „Természetesen”tortaállványos: az üveg tortaállványra csupán rá kell halmoznod a szebbnél szebb karácsonyt idéző díszítő elemeket – tobozt, piros bogyókat, fenyőágakat, faágat, és egy-két szép karácsonyi díszt (például a mókus helyett jöhetne fehér porcelánangyalka is!). A gyertyák színét változtasd ízlés szerint.

adventi koszorú6

6 Rozmaringok az üvegben: roppant ötletes megoldás négy egyforma üveget vízzel megtölteni, majd egy-egy rozmaringágat helyezni beléjük. Ezután már csak az üveg nyakához passzoló hosszú gyertyákra van szükséged, illetve némi pékzsinórra (baker’s twine) és kis natúr csomagolópapír darabkákra, melyekre a számokat írhatod. (De az üvegeket is megfestheted a számokkal!)

adventi koszorú7

7 Porcelán tálkában: nagyon szép ez teás készlethez tartozó porcelán tál, de én még inkább el tudnám képzelni valami karácsonyi mintával az adventi koszorúm. Ebben az esetben a gyertyák is lehetnének pirosak vagy aranyak, és színben harmonizáló szalagokat erősítenék rájuk.

adventi koszorú11

Egy másik verziója, mikor különálló teáscsészékbe teszed a gyertyákat. 🙂

adventi koszorú8

8 Fejen álló talpas poharak: a legújabb őrület – használd felfordított borospoharaidat gyertyatartóként! Annak már csak a képzeleted szab határt, hogy mivel töltöd meg őket (üveggömbök, tobozok, mindegyik alá egy mini figura, stb.). Ennél a modern, letisztult változatnál én színes – akár lila és/vagy rózsaszín – gyertyákra szavaznék!

adventi koszorú9

9 Natúr, csillagokkal díszített: egy fémtál, kis fémcsillagok, tobozok, mohák és díszzúzmók, spárga. Erre van szükséged ehhez a természetes összhatású adventi összeállításhoz.

adventi koszorú12

10 Nyírfatönkre helyezett: a kis nyírfatönköket beszerezheted virágosoknál, virágpiacon, barkácsüzletekben (vagy akár a kertben?!), a fehér tömbgyertyákat pedig díszítsd egyszerű szalagokkal, madzagokkal, s az egészet helyezd egy nagy kerek tálcára. A kis mézeskalácsok olyan gusztusosak, de szerintem nálunk naponta lehetne újratölteni a tálkát… 🙂

adventi koszorú13

+1 Adventi koszorú helyett „installáció”: ez a kompozíció megér egy misét! Otthonod (vagy akár teraszod) igazi díszei lehetnek ezekbe a nagy üvegekbe helyezett tömb gyertyák. Durvaszemű sóval vagy kristálycukorral, esetleg fehér díszhomokkal töltsd meg az aljukat, helyezd bele a gyertyákat, arany csillagokat, tobozokat, stb. Az üvegek nyakára akaszd a fémből vagy fából készült, esetleg kartonból kivágott számokat. Állítsd őket fa létrára, sámlira, kisasztalra és székekre, a lényeg a különböző szintek által nyújtott hatás.

További expressz adventi koszorú ötletekért pedig kattints ide! 🙂

 

“10+1 rendhagyó adventi koszorú az utolsó pillanatra!” - 4 hozzászólás

  1. Az idén én is magam készítettem a szerény Adventi koszorúnkat egy régi ajtódísz felhasználásával. A számozott gyertyák ötletét a tavalyi bejegyzésekből merítettem, ezek felhelyezése kétoldalú ragasztó segítségével kb. 5 percet vett igénybe! Olivér unokám nagyon megdícsért!

    • Jaj, de jó, örülök, hogy tudtál inspirálódni, és hogy végül Te is saját készítésére adtad a fejed. 🙂

  2. Nem is értem az emberek miért költenek több ezer Ft-ot Adventi koszorú vásárlásra, ha magunk is készíthetünk, ingyen van, a büszkeségről nem is beszélve, amit a „NAGY MŰ” láttán érzünk!

    • És ami a legrosszabb: lehet hogy az én stílusom túl naturális, de égnek áll a hajam egy-két „kreációtól”, amit a virágboltokban látok adventi koszorú címen. Tele van csiricsáré kacatokkal, csillog-villog, minden, csak nem őszintén ünnepi. Nekem legalábbis. És 8-10 ezer forintba kerülnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .