Ma egy nagyon érdekes, kreatív szórakozási formát szeretnék bemutatni Neked, kapcsolódva Szórakozz többet!” című heti boldogságfogadalmamhoz.

inspirációs füzetMikor Gretchen Rubin arra próbált rájönni, hogy vajon mi az, ami igazán szórakoztatja, próbált visszaemlékezni, hogy gyerekkorában mit csinált legszívesebben.

A legtöbb időt egy általa „üres könyvnek” nevezett hobbival töltötte, ami nem más, mint a következő:

Végy egy tetszés szerinti formátumú, üres füzetet, naplót, noteszt vagy bármi mást, amibe tudsz képeket ragasztani és feljegyzéseket készíteni.

Majd használd ezt az „üres könyvet” arra, hogy minden utadba kerülő, és általad vonzónak, érdekesnek, tanulságosnak, motiválónak, szépnek vagy elgondolkodtatónak tartott dolgot beleragasztgass.

Kerülhet az általam inkább inspirációs füzetnek nevezett gyűjteménybe újságkivágás, saját készítésű fotók, magazinokból kivágott fényképek, idézetek, képeslapok, listák, viccek, ismerősöktől származó e-mailek, emlékek, és még sorolhatnám.

átlátszó albumAz inspirációs füzet lényege, hogy mindent belegyűjtesz – akár kronologikus sorrendben, akár témakörök szerint rendezve – ami megmozgatja a fantáziád, ami elgondolkodtat, vagy ami úgy gondolod, hogy hatással van a mindennapjaidra.

Előfordulhat, hogy nem tudsz rá magyarázatot adni, mi az oka annak, hogy valami belekerül a füzetbe, de ez nem baj, mert soha nem tudhatod, a későbbiek folyamán a füzeted lapozgatva az adott témáról mi az, ami majd eszedbe jut.

Egy ilyen füzet „vezetése” nemcsak szórakoztató, hanem nagyon hasznos is, hiszen lehet, hogy pont így jössz rá arra, mi az, ami igazán érdekel! 🙂

Arról nem beszélve, hogy a füzet munkád során is segítségedre lehet, hiszen sokszor van olyan, hogy egy ötlet vagy gondolat szöget üt a fejünkben, de abban a bizonyos helyzetben nem tudjuk, hogy mit kezdjünk vele. Ha viszont még aznap rögzítjük, akkor pár nap múlva szolgálhat egy újabb ötlet vagy terv kiindulási pontjaként.

A későbbiek folyamán az inspirációs füzet szép, tartalmas emlékké is válik, hiszen bármikor fellapozhatod, és megnézheted, hogy életed egy bizonyos szakaszában mi az, ami érdekelt, és ami élénk érzelmeket váltott ki belőled.

olló és ragasztóui.: Mikor Gretchen Rubin a Boldogságtervet írta, akkor még nem volt Pinterest, de nekem az „üres könyvéről” azonnal az ugrott be! Milyen érdekes, hiszen a Pinterest és társai pontosan ugyanezt szolgálják, csak digitalizált formában. Persze azért megvannak az online módszer korlátai, hiszen elsősorban képek és idézetek összegyűjtésére használjuk. Ugyanakkor a Pinteresten, nemcsak összegyűjtheted, mi az ami egy-egy témában inspirál, hanem ezt meg is oszthatod másokkal, és megnézheted, másokat mi érdekel!

Hogy tetszik az ötlet? Belevágsz? Vagy Te már vezetsz az inspirációs naplóhoz hasonlót? Mi a véleményed a Pinterestről?

Képek forrásai sorrendben: http://www.homelife.com.au, http://www.clearalbums.com, http://www.davincidilemma.com

“Inspirációs füzet, avagy szórakozz, és közben rájössz, mi az, ami igazán szórakoztat!” - 7 hozzászólás

  1. ha tobb idom lenne,meg egy kicsit tobb kezugyessegem,tutti csinalnek ilyet,nagyon tetszik!!!de lehet,h igy is belevagok es akkor elso lapra teged ragasztalak majd,mint inspiracios forras;)

    • Haha, nagyon köszönöm a megtiszteltetést! Egyébként meg ehhez igazán nem kell extra kézügyesség, és idővel biztosan kifinomultabbá válik majd a technikád! 🙂

      • Nálam a napló tölt be hasolnó szerepet. 🙂 Ami megmozgatja a fantáziámat, a gondolataimat, ami foglalkoztat, az ott landol… (Nem csoda, h tele van a gyerekek fotóival.)

        • Igen, jó ötlet, bár nekem a napló mindig is élménybeszámolót jelentett, illetve élményekkel kapcsolatos dolgokat ragasztottam be. De Te a kettőt egyesítetted! 😉

  2. Ehhez hasonló füzet még az én, és gyerekeim iskolás korában volt divat, amikor a nyári élményeket kellett leírni és illusztrálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .