happinessTalán emlékszel, hogy írtam már a múltban Bagdi Bella és a Jobb Veled a Világ Alapítvány munkásságáról. Ma megint róluk szeretnék írni ebben a bejegyzésben, méghozzá legújabb „találmányukról”, a Boldogságprogramról!

Annak ellenére, hogy az én blogom is pontosan ugyanerről szól – hiszen a Boldogságterv bejegyzéseket végigolvasva láthatod, hogy gyakorlatilag ugyanazokat a területeket érintem, mint a Boldogságprogram.

Ugyanakkor hiszem, hogy a jót mindenképp terjeszteni és hirdetni kell – biztos vagyok benne, hogy sokaknak segített már ez a program, ezért szeretném én is még ismertebbé és népszerűbbé tenni ezen bejegyzés segítségével. 😀 Remélem, lesznek olyanok, akik kipróbálják, és saját bőrükön tapasztalják, hogy valóban egy nagyon hatékony eszközről van szó. (Hozzászólásban akár várom is a tapasztalatokat!)

A 10 hónapos Boldogságprogram a pozitív pszichológia tanításaira épül, és kiemelt fővédnöke az általam is nagyon szeretett és tisztelt Prof. Dr. Bagdy Emőke.

A program kihasználja – a már általam is sokszor hangoztatott – tényt, mely szerint a boldogság tanulható – azaz csak rajtad áll!

Ez a program segít abban, hogy könnyebben nézz szembe a kihívásokkal, hatékonyan birkózz meg a hétköznapi problémákkal, és harmóniában légy önmagaddal.

Fő célja a személyiségfejlesztés és a pozitív életszemléletre való képesség tanítása.

A Boldogságprogram minden hónapban egy-egy boldogságfokozó gyakorlattal foglalkozik (hasonlóan az általam ajánlott Boldogságtervhez).

Sorra kerül például a hála, a jócselekedetek, a megbocsátás, az apró örömök élvezete, az egészséges életmód, stb.

napifeladatokAz aktuális hónaphoz havi leckéket állítottak össze, továbbá minden napra adnak feladatokat, ami a Boldogságprogram főoldalán olvasható azok számára, akik beregisztráltak és be vannak jelentkezve az oldalra.

A regisztráció teljesen ingyenes, és mindenki számára elérhető, nem csoda, hogy már több mint 16 ezren regisztráltak rá! 🙂 Ha kedvet kaptál, akkor nézd meg a program részleteit itt.

Azok, akik részt vesznek a programban, csatlakozhatnak a hozzájuk legközelebb eső Boldogság Klubhoz, ahol a többi taggal megvitathatják az aktuális témákat, feladatokat (már 136 klub jött létre eddig!).

A Boldogságprogram oldalára Te magad is írhatsz bejegyzéseket az aktuális feladataid megvalósításával kapcsolatban, a blogon pedig számos szerző tollából olvashatsz napi rendszerességgel újabb tippeket a boldog élethez.

A rendezvények, klubok és az internetes felület pedig lehetőséget ad arra is, hogy barátokat szerezz, olyanokkal ismerkedj meg, akiknek hasonló a gondolkodásuk, mint Neked. 🙂

boldogsagkartya_cikk_addtovabbaboldogssagotHolnap lesz a Boldogság Világnapja, ebből az alkalomból a Jobb Veled a Világ Alapítvány „Add tovább a BOLDOGSÁGOT!” címen országos megmozdulást szervez.

A Boldogság Klubok tagjai apró pozitív gesztussal – egy öleléssel, egy boldogságkártyával – kedveskednek az utca emberének.

Ha Te is szeretnél részt venni a programon, akkor kattints ide a részletek megtekintéséhez!

Fotók forrásai sorrendben: thoselondonchicks.com, boldogsagprogram.hu, boldogsagprogram.hu

Zárásként pedig hallgasd meg Bagdi Bella, a program elindítójának egyik boldogságra hangoló dalát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .