♥ Pénteken volt nagypapám várva várt 90. születésnapja! Rendhagyó módon egy nagy, több napos meglepetéssel készültünk neki, de sajnos a koronavírus közbeszólt. Nem hogy nem volt nagy meglepetés, de még személyes koccintás sem adatott meg a nagy nap alkalmából. 🙁 Bevallom, elkeseredtem, de nem hagytam, hogy ez a tény beárnyékolja ezt a napot. És milyen jól tettem!

Nagypapám igazán érezhette, hogy ez az ő napja volt, még akkor is, ha nem volt családi ünneplés. ♥ Aznap mindannyian megjelentünk nála. Először anyukám (még díszeket és lufit is vitt), aztán mi Férjjel és a gyerekekkel, délután pedig testvérem. Egész nap jöttek hozzá a látogatók, még akkor is, ha nem mentünk be a lakásba, és csak pár lépés távolságból köszöntöttük.

A nap fénypontja számunkra az a pár perc volt, mikor meglephettük nagypapámat egy privát meglepetés koncerttel, melyet az ablakából nézhetett végig. Nem kellett hozzá más, mint Nagymanó, a gitárja és egy nagy hangfal, aztán már indulhatott is a gitárkoncert! Nagypapám teljesen elérzékenyült, mikor telefonon közöltük vele, hogy menjen a konyhaablakba (a 3. emeleten lakik), és nézzen ki. Lent állt a kis csapat egy 90-es táblával, és felcsendült a „happy birthday”, majd a „67-es úton”, végül pedig egy spanyol gitárdarab.

Este megkoronáztuk a napot egy közös koccintással, melyet Skype-on tudtunk megszervezni, nagy viszontagságok árán (tesóm férje segített nagypapámnak távkapcsolattal beállítani a gépet). Ott volt az egész család. Micsoda történelmi pillanat! 🙂

90 születésnap! Ez felfoghatatlan! Nagyon szeretnék én is ennyit ünnepelni majd, hasonlóan a családom körében. ♥ Apuci, nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk, remélem olvasod a bejegyzésemet, és tudod, hogy milyen sokat jelentett ez az ünneplés mindannyiunk számára!!!

♥ Napsütésben Indy-vel futni a kietlen mezőn. Egyetlen problémám csak az volt, hogy a legtöbbször kietlen mezőn most rengetegen sétáltattak kutyát, így elég nehéz dolgom volt, hogy messze elkerüljem őket, hiszen mikor Indy hámba kötve fut velem, akkor munkában van, és ilyenkor nem kerülhet semmiképp sem sor játékra – no meg a vírus miatt egyébként sem támogatom most a kutyás találkákat! (Úgyhogy a futás néha inkább kötélhúzáshoz hasonlított…)

♥ Hóeséses reggelen málnás turmixot készíteni. Nagyon finom lett!

♥ Eszméletlenül jó core power yoga Adriene-nel. Nem csak a gyakorlatok voltak szuperek, hanem Adriene is kitett magáért, ez az egyik kedvenc videóm most tőle! Másnap olyan szinten fájt a hasizmom, hogy alig bírtam mozdulni!

♥ Édesburgonyás feketebab avokádóval és vegán tejföllel koronázva, barna rizzsel tálalva.

♥ Törpillával társasozni, babázni, és ledöbbenni, hogy mennyit fejlődik napról napra! A jelenlegi fura helyzetben egyébként abban fejlődött legtöbbet eddig, hogy egyre többet és egyre hosszabb ideig hajlandó egyedül játszani (színezni, rajzolni, babázni, legózni, kirakózni). Még mindig nehéz megoldani, hogy egész nap lekössem, de tapasztalom a fejlődő tendenciát! 🙂

♥ Columbo-t nézni Férj társaságában – igaz, állandóan elalszom tévézés közben, így kb. harmadik nekifutásra tudtunk csak befejezni, és akkor is elaludtam, mikor kiderült, hogyan bukott le a gyilkos…

♥ Férj haját levágni! Te jó ég, ilyet sem csináltam még soha! Évek óta van hajvágógépünk, de egyszer nem vettem a bátorságot, hogy a közelébe menjek. Hát, most muszáj volt. És tök jól sikerült! Apró örömök az életben… 😀

♥ Napi gyakorlások Indy-vel, aki egyre ügyesebb, egyre aktívabb, és ezáltal én is egyre lelkesebb vagyok. 🙂 Az egyik heti gyakorlásból most videót is készítettem, amit itt és itt tudsz megnézni. (Igaz a videók vágásával órákat pepecseltem, a végére már tiszta ideg voltam, de csak összehoztam!)

♥ Óriási öröm: megérkezett a megrendelt hatalmas szőnyeg (műfű jellegű) a garázsba! Mielőtt még azon szörnyülködsz, hogy mit keres szőnyeg a garázsban, felvilágosítalak, hogy ott szoktam gyakorolni Indy-vel, ha rossz az idő. Viszont alapvetően a dog dancing szőnyegen folyik, a kutya ízületeinek védelmében, így nem szívesen gyakoroltam eddig kövön (főként a nagyon dinamikus gyakorlatokat).

♥ Szombati online dog dancing tanfolyam. A hét fénypontja. 🙂 Befészkeltem magam a garázsba Indy és a számítógép (no meg a szükséges eszközök, juti falatok és egy adag meleg tea) társaságában, és belefeledkeztem a dog dancing rejtelmeibe. Még az új szőnyeget is volt alkalmam letesztelni, nem csak nekem, hanem Indy-nek is nagyon tetszett!

♥ Márciusi napsütésben kis palántákat locsolgatni a kertben, megcsodálni a nyíló virágokat, és azt latolgatni, a tulipán mikor nyílik majd… (egy egyébként kinyílt!).

♥ Amikor (végre!) mindenkinek ízlik a főztöm a családban (sajna ez aránylag ritka, nagyon soktényezős egyenletről van szó…). Ez esetben Kristóf „Egy csésze Tel Aviv” levese hozta meg a sikert, ami nem más, mint karalábés karfiolkrémleves némi tahinivel megbolondítva. Mmmmmm…

♥ Takarítás/rendrakás után körbenézni és magamba szippantani a látványt (mert tudom, hogy kb. 5 perc múlva ez már abszolút nem így fog kinézni!).

♥ Kiélvezni, hogy hétköznaponként Férj nem megy el itthonról, hanem itthon marad. Sőt, egész nap itthon marad! Még mindig nem szoktam meg teljesen, olyan, mintha mindig hétvége lenne (főleg mikor épp nem tanulnak a gyerekek). Attól félek, hogy a végén még megszokom! 😉

♥ Talpmasszázs… ugyanis függő vagyok! (Köszi Férj!)

♥ Kertben csiripelő madarak – ez már tényleg a tavasz!!!

♥ Nagymanó technikából összetett feladatot kapott: modellezze saját szobáját mindenféle otthon található alapanyagokból (karton doboz, gyufás doboz, textilek, gyógyszeres doboz, stb.). Természetesen a mi segítségünk is kellett hozzá, hiszen volt pár dolog, amit nem szívesen bíztunk rá (mondjuk lehet rám sem kellene, mert rögtön az elején sikerült a sniccert belevágnom a kezembe…). Nagyon szép lett végül, az eredmény ötös 😀

♥ Nyelvtan iránt roppantul érdeklődő Chili cica – igazi minden lében kanál. Biztosan az érdekelte, hogy írják a tejet, vajat, sajtot és seregélyt? 🙂

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .