♥ Legnagyobb meglepetésemre mindennel elkészülni Szentestére (már-már magam sem hittem el, hogy ez lehetséges!). (Oké, azt nem említem, hogy a második adag ajándékot 24-én éjszakába nyúlóan csomagoltam be, de arra ígéretet tettem, hogy jövőre ilyen nem lesz 😉 ).

♥ Csodásan finom lett a karácsonyi menü, isteni lett a gesztenyés vöröslencse krémleves sherryvel, a „fetás”-gránátalmás sült kelbimbó (juharsziruppal bolondítva), a fűszeres sült burgonya, a csillag alakú sütőtökös zöldségfasírtok, és a téli saláta, amit alma, körte, vörös áfonya és dió kombinációja tett teljessé. Ezek után a desszertre már nem jutott hely…

♥ Így csak másnap fogyasztottuk el, de véleményem szerint mennyei lett a csoki mousse-szal koronázott vegán „cheesecake”, amit ugyancsak gránátalmával díszítettem (soha nem lehet elég a gránátalmából az ünnepek alatt!).

♥ Idén is csodás volt a gyerekek örömében osztozni, mikor oda került a sor, hogy kibontsák az ajándékaikat, és idén is igyekeztünk a kevesebb több elven nem elárasztani őket ajándékokkal, hanem megtalálni az egyéniségüknek és vágyaiknak megfelelő meglepetéseket. Sikerült. 🙂

♥ Karácsony másnapján csokis-vörös áfonyás kekszecskéimet ropogtatni némi gyömbértea kíséretében (hip-hip hurrá, újra köhögni kezdtem).

♥ Piros körmök, amik igazán nem jellemzőek rám, de az ünnep új kellékei (tavaly óta).

♥ Átölelni és megsimogatni Indyt, aki pont december 24-én lett féléves és ennek örömére karácsonyi hacukában fotózni. (Türelme felülmúlta a várakozásaimat!).

♥ Rokonsággal nagyokat nevetni és beszélgetni.

♥ Meghallgatni Nagymanó karácsonyi gitározását, ami most már lassan hagyománnyá válik a családban december 26-án, mikor összegyűlnek a rokonok. Mindig nagyon izgul, de mindig nagyon nagy sikere is van. 🙂

♥ Indyvel ünnepélyesen búcsút mondani a kutyaovinak, mert első osztályba léphetett a drága. Vigyázz suli, jövünk!!!

♥ Great Bistro-ban csicseriomlettet és banános palacsintát falatozni (sajna a kedvencem, a faux fois gras elfogyott) Férj társaságában – aki biztosított róla, hogy ő nem eszik semmit, csak elkísér, majd mégis jól belakmározott.

♥ Chili macska újabb „bűntettét” követő válságot átvészelni, és örömmel várni, hogy jövőre (azaz holnap 🙂 ) hazajöhessen szüleimtől a tékozló fiú. 😀

(Egy kis magyarázat azoknak, akik nincsenek képben: sajnos Chili nem igazán jön ki jól Férjjel, illetve néminemű kommunikációs probléma van közöttük, melyet még tetéz, hogy Chili rendszeresen az ő dolgait rongálja meg. Ennek eredménye volt ez a két ünnep közötti háborús konfliktus, amit remélem egy kis kompromisszummal átvészelünk…)

♥ Barátnőimmel a szokásos karácsonyi partit megtartani, ahol helye van rengeteg (nyerítős) nevetésnek, beszélgetésnek, megható és szomorú pillanatoknak – így megy ez évről évre, az életünket végigkísérve… nagyon szeretem! ♥♥♥♥♥

♥ Örvendezni minden nap a szép ajándékaimnak, amit a családtagjaimtól, barátaimtól kaptam. ♥

♥ Nagy sétát tenni Törpillával és Indyvel, mert sajnos a futáshoz nem vagyok elég egészséges állapotban, de nagyon bízom benne, hogy az új év végre gyógyulást és sok-sok futást hoz!!!

Neked mi tette boldoggá a múlt hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .