Ha tavasz, akkor cseresznyevirágzás! A világ egyik leghíresebb tavaszi ünnepe a japán cseresznyevirágzás. 

A japán cseresznyefák (prunus serrulata, sakura) virágzása már januárban elkezdődik Okinaván, és általában Kiotót és Tokiót március végén, április elején éri el a „virágáradat”. A japán meteorológiai intézet kifinomult módszerekkel jelzi előre és követi ezt a folyamatot, hogy a különféle programokat tökéletes időzítéssel lehessen megtartani Japán egész területén.

A Hanami fesztiválok során a résztvevők nemcsak a fák virágaiban és az ébredő természetben gyönyörködnek, hanem hagyományosan pikniket is rendeznek a virágzó fák árnyékában. A hanaminak többszáz éves hagyománya van Japánban.

Az alábbi videó másfél percben szemlélteti a cseresznyevirágzás hosszú folyamatát – egészen egyszerűen fantasztikus! A csodás drónfelvételt Jack Johnston készítette. 

Persze nem csak Japánban szép a cseresznyevirágzás, többek között Magyarországon is egyre népszerűbbé válik a lenyűgözően szép virágok megcsodálása.

A „Magyarország cseresznyéskertje” nevet viselő Nagykörűben például április 14-én rendezik meg a cseresznyevirágzás ünnepét.

A budapesti ELTE Füvészkertben pedig most hétvégén, azaz április 7-8-án vehet részt minden érdeklődő a már évek óta újra megrendezésre kerülő Sakura Ünnepen. A rendezvény érdekessége, hogy hűen a japán tradícióhoz, a látogatók a hanami szokásai szerint takaróra telepedve gyönyörködhetnek ezekben az egyedülállóan csodálatos fákban.

“Csodálatos japán cseresznyevirágzás másfél percben” - 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .