A tavasz számomra egyet jelent a csodásabbnál csodásabb tavaszi virágokkal. Kedvenceim egyszerű szépségük és sokszínűségük miatt a tulipánok, ellenállhatatlan illatuk miatt a jácintok, természetes bájuk miatt a gyöngyikék, vidám húsvéti hangulatuk miatt a nárciszok… 🙂 Szóval mindegyiket nagyon szeretem!

Ilyenkor minden alkalmat megragadok arra, hogy virágokkal vegyem körül magam – a kertet évről évre egyre több hagymás tavaszi virággal gazdagítom, a lakást pedig  illatuk és hangulatuk miatt mindig próbálom akár cserepes akár vázába rendezett virágokkal díszíteni.

Idén sincs ez másként, a nőnapi jácintjaim már épp elnyíltak, és most tavalyról maradt már fejlődésnek indult tulipánhagymákkal kísérletezem… Ugyanakkor folyamatosan kutatok újabb és újabb egyszerűen megvalósítható ötletek után vázába rendezéshez.

Ma olyan összeállítással készültem, mely egyaránt gyönyörködtet és inspirál. A cél az, hogy minél több ötletet kapj saját otthonod díszítéséhez! 🙂

(A fotók forrásait a fotók alatti linkek alatt találod.)

4

Egyszerűen gyönyörű: mindig is híve voltam annak, hogy egy-egy teljesen letisztult, mégis eredeti üvegváza kiemelje a virágok pompáját. Ezek a különleges tulipánok valósággal „megszólalnak” ebben a széles nyakú üvegben!

8

Konzervdobozba rendezve: bárki megvalósíthatja ez az egyszerű, dizájnos ötletet. A lényeg, hogy alaposan leáztasd a konzervdoboz címkéjét, és fényesre dörgöld a felületét. Modern, mégis vintage…

13

Vegyes válogatás: teljesen odavagyok ezért az ezüst tálcán műgonddal rendezett virágkompozícióért! Sok-sok különböző méretű és formájú üveg. Bennük frézia, tulipán, rózsa és boglárka. Egyszerűen tökéletes!

3

Visszafogott és természetes: az üvegvázát vagy konzervdobozt natúr filccel vonták be, majd barna madzaggal kötötték körbe. A fehér tulipánokat – ha jól látom – sötétlila levendula egészíti ki. Nagyon tetszik!

1

Illatos és különleges: a cserépben növögető, könnyen lehajló jácintot gyakran támasztjuk ki barkaággal. Ebben az egyszerű vázába rendezett csokorban ugyancsak a barka egészíti ki ezt az illatos tavaszi virágot.

7

Szalaggal átkötve: az egyik kedvenc megoldásom, ilyet már én is készítettem!

12

Lógó árvácskák: elképesztően mutatósak a szalaggal átkötött és ablak elé lelógatott, befőttesüvegekből készült vázácskák. Mindegyikbe a szalag színével passzoló árvácskák kerültek. Annyira szép!!

6

Citrusos frissesség: a citromkarikák nagyon feldobják ezt a fehér tulipáncsokrot. Biztosan az illata is nagyon finom… Jópofa, hogy csatos üveget használtak vázaként.

9

Country romantika: bádog kaspó spárgával és vintage cédulával díszítve, kedvenc hamvas rózsaszín-zöld tulipánommal megtöltve. Hát, nem elbűvölő? (A virágcsokor attól ilyen tömött, hogy átkötve került az egyébként széles karimájú kaspóba.)

11

Nárciszok teadélutánra: végy egy porcelán teáskannát (minél egyszerűbb, annál jobb), és töltsd meg csodás, nagy fejű nárciszokkal. Maga a mennyország!

5

Pasztell kombináció: a pasztellszínű virágok halványkék, mintás bádogdobozba kerültek (talán nagy méretű teásdoboz?)

0

Üvegállványba rendezett szépségek: a gyöngyikék és boglárkák mesésen mutatnak ebben a magas, áttetsző talpas tálban.

16

Húsvéti hangulatban: egyszerű, fehér tojástartókban színezett vagy fehér tojáshéjak – gyöngyvirággal, árvácskával, orgonával díszítve. Csodás!

2

A tavasz egy csokorban: rózsaszínű boglárkák, kék nefelejcsek, pihe-puha barka, fehér és rózsaszín tulipán illetve kék gyöngyike került ebbe a spárgával rögzített csokorba (akár menyasszonyoknak is!). Profi kivitelezés, de a virágkombinációból Te is meríthetsz.

 15

Kancsóba rendezve: én is gyakran használom fel különféle kancsóimat virágvázaként. Ez az összeállítás attól olyan különlegesen bájos, hogy két gyönyörű pasztell színt párosít (a két kedvencemet!). A boglárkák pedig egyszerűen gyönyörűek…

14

Barka-vázában: a csodás tulipánmixet a barkával körbevont váza teszi teljessé és különlegessé!

Neked melyik tetszik a legjobban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .