♥ Nehéz volt visszazökkenni a „bicegős” mindennapokba a múlt hétvégi futótábor után. Lubics Szilvi kisugárzása még napokig elkísért, és már alig vártam, hogy tovább olvashassam esténként a könyvét. Kb. két nap alatt be is fejeztem, és nagyon megfogott! Hamarosan remélem, hogy a blogon olvashatjátok az ajánlóját. 🙂

♥ Hétfőn úgy döntöttem, hogy egy jó kis fehérjedús zöld turmixszal indítok, ha már hétvégén sajnos fehérjeszegényen táplálkoztam (a szállodában növényi fehérjét nem nagyon tudtak biztosítani, én viszont elfelejtettem vinni magammal opciókat…).

Egyik kedvenc könyvem a No Meat Athlete, melyet jó szívvel ajánlok mindenkinek, aki tudni akarja, a növényi alapú táplálkozást folytató sportolók mégis honnan szerválnak megfelelő mennyiségű fehérjét? 🙂 Ez a könyv nagyszerű inspiráció akár leendő vegánok számára is, rengeteg hasznos tippet tartalmaz az átállással kapcsolatban is. Tele van kifejezetten sportolóknak kialakított receptekkel, és csomó tanácsot találsz benne futás témakörében is. Szóval telitalálat!

♥ Kedden Kismanó beteg lett, így a hét annak jegyében telt, hogy végre meggyógyuljon (jelentem: sikerült!). Elég sokat voltam vele így a héten, igyekeztem tartani benne a lelket (a gyomrával volt problémája, és imád enni!).

♥ Esténként saját kútfőből mesélni a gyerekeknek Ementáli egérke történetét, aki szüleivel együtt egy templomban nagy szegénységben él, és aki úgy dönt, hogy világot lát. Hogy, hogy nem, pont arra vándorol, ahol a dédiék nyaralója van, a Velencei-tónál…! Minden este alig várják már a folytatást a fiúk. 🙂

♥ Turbó 11 éves lett! ♥ Persze mindenkinek a saját kutyája a legcukibb, a legkedvesebb, a legokosabb… De ő akkor is a legcukibb, legkedvesebb és legokosabb! Remélem, van benne valami, hogy minden gazda olyan, mint a kutyája, akkor biztosan jól tartom majd magam 80 évesen! 😉 Turbó nagyon örült a szuper szülinapi tortának, pillanatok alatt befalta.

♥ Ezen a héten is pakoltam Kismanónak a szokásos dobozba, de mostanság Kismanó betegeskedése miatt (nem sokat aludtunk az éjjel) voltak napok, mikor azzal küldtem iskolába, hogy vegyenek neki egy szendvicset a büfében… 🙁 A képen látható uzsisdoboz tartalma azonban nagyon ízlett neki!

♥ Megszagolni Meyer kisasszony (az új szerzeményem, egy csodás Meyer citromfa!) nyíló virágait, és teljes szerelembe esni… Majd könnyes búcsút venni tőle, mert Meyer kisasszony téli rezidenciájába költözött, egészen pontosan a szüleimhez, ahol pár fokkal hűvösebb van télen, mint nálunk. (Persze hosszú távra is kell majd valami megoldás, de egyelőre ennél jobb nem jutott eszembe.)

♥ Ezen a héten is részt venni Nagymanó gitár óráján (mindig olyan hálás vagyok, hogy ez megadatik!), és kicsit elmerülni egy teljesen más világban. A gitár tanár is olyan jó fej, öröm hallgatni, ahogyan magyaráz, én pedig megint újra diáknak érzem magam! 😀

♥ Istvánffy burgert majszolni (mint majszolni, habzsolni!), mely az egyik kedvenc vegán hamburgerem, és Férj lepett meg vele egyik nap, ebédidőben. A csomagolás pedig külön bónusz volt!

♥ Szuper dinamikus futás, mely nagyon jól esett, viszont ez volt az első és utolsó edzésem ezen a héten, mert lábügyeim egyre komolyabbá váltak, már aliiiig várom, hogy eljussak jövő héten (egy új, sokadik) ortopéd szakorvoshoz, aki talán végre megoldja a problémám!

♥ A hétvégi programokat erőteljesen át kellett kombinálni Kismanó betegeskedéséből kifolyólag, de végül minden jól alakult, és vasárnapra erőre kapott. Juhéjj!

♥ Vasárnap reggel kakaós banánkenyeret készítettem, ami az egyik kedvencem. Ezt vittünk a délelőtti piknikre is, amit a közeli tónál fogyasztottunk el, Törpilla keresztanyukája, annak férje és kislánya társaságában. Csodálatos idő volt, piknikhez épp ideális! Nagymanó is velünk jött, és nagyon élvezte a falatozást a szabadban.

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .