Egy időben irigykedve néztem a különféle közösségi média felületeken posztolt ízlésesebbnél ízlésesebb házi jégkrémcsodákat. Terveztem, hogy én is belevágok, de a projekt egészen három évvel ezelőttig váratott magára, amikor megvettem az első jégkrémkészítő formáimat. Ezután azonnal lelkesen kísérletezni kezdtem. A gyerekek legnagyobb örömére 🙂

A jégkrémkészítés szerintem az egyik legörömtelibb dolog a konyhában. Egyszerű, kevés időt igénylő, kreatív tevékenység. És gyakorlatilag elronthatatlan. Nem csoda, hogy azonnal beleszerettem!

Egészen tavaly nyárig azonban nem kattantam rá annyira a témára, hiszen számtalanszor előfordult, hogy megleptem magam egy-egy bolti jégkrémmel. Mióta azonban áttértem a növényi alapú, teljesértékű táplálkozásra, ezek a fagyik nálam szóba sem jöhetnek.

Bármennyire is furán hangzik, én egy életre leszámoltam velük. (Azt hittem nehezebb lesz.) Ha az elején egy kicsit is hezitáltam volna, elég volt egy pillantást vetnem a csomagoláson feltüntetett összetevők „népes” listájára, és azonnal elment a kedvem tőle. Arról nem beszélve, hogy teljesen megváltozott az ízérzékelésem, és már korántsem szeretem annyira az intenzíven édes, finomított cukorral telenyomott édességeket, mint régen.

Szóval innentől kezdve gyakorlatilag nem volt más választásom, mint hogy saját magamnak készítsek jégkrémet. Ez a feladat nagyon is a fogam alá való volt (szó szerint 🙂 ), úgyhogy nem bántam. És a mai napig nagy örömömet lelem benne.

Sőt: hiszem, hogy a házi jégkrémkészítés valódi boldogsággal tölti el az embert. Főként, ha még egészséges is az a bizonyos jéghideg édesség!

A Fagyivarázs című könyvvel tavaly ismerkedtem meg futólag, mikor egy kedves ismerős mutatta saját példányában a gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeket. Szó szerint összefutott a nyál a számban!

A Fagyivarázs több mint 80 egészséges, házilag elkészíthető vegán fagyireceptet tartalmaz.

Az írói, Virpi Mikkonen és Tuulia Talvio, a finnországi Helsinkiben élnek, s mindketten növényi alapú táplálkozást folytatnak, mely egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend Észak-Európában is. A finnek nagyon imádják a fagylaltot – Finnország a legnagyobb fagyifogyasztó országok élbolyában foglal helyet!

A Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent könyv egyedülálló a magyar piacon, és véleményem szerint minden fagyiimádó polcán helyet kell kapnia.

A Fagyivarázsban minden recept glutén- hozzáadott cukor- és tejmentes. Alig néhány hozzávalót tartalmaznak, és ha nincs fagyigéped, az sem jelent problémát, mert számos olyan recept van a könyvben, ami anélkül is elkészíthető (sőt, alapvetően mindegyik).

Ez a könyv mindenkinek ajánlott, aki szeretne lelkiismeret-furdalás nélkül enni, főleg teljes értékű (minimálisan feldolgozott, természetes hozzávalók), ízgazdag ételeket.

Rövid bevezető fejezeteiben megismerkedhetsz a vegán fagyik alapanyagaival és a különféle fagyikészítési technikákkal és trükkökkel, majd jönnek is a receptek! Klasszikus fagylaltok, szorbetek, jégkrémek, fagyiturmixok és fagylaltos desszertek.

Az az örömhírem van számodra, hogy a Bioenergetic Kiadó jóvoltából most kisorsolásra kerül a Napi Boldogságon egy Fagyivarázs receptkönyv! 🙂

Figyelem! Ezúttal a játékban többféleképpen is részt vehetsz!

A BLOGON:

Válaszolj a következő kérdésre hozzászólás formájában:

Te milyen házi fagyit vagy jégkrémet készítenél legszívesebben?

FACEBOOKON:

  1. Lájkold a Napi Boldogság Facebook oldalát.
  2. Lájkold a Fagyivarázs nyereményjáték Facebook bejegyzését.
  3. Oszd meg a nyereményjáték bejegyzését.
  4. Opcionális: ha szeretnéd, írd meg kommentben, hogy Te milyen házi fagyit vagy jégkrémet készítenél legszívesebben? 🙂

Nyereményjáték határideje: 2017. július 26. éjfél

A nyereményjáték szabályzata:

Személyenként csak egy hozzászólást veszek figyelembe a sorsoláskor. Csak az ehhez a bejegyzéshez érkezett hozzászólásokat tudom értékelni, e-mailen, más bejegyzésekben vagy egyéb fórumokon közzétett válaszok nem vehetnek részt a sorsolásban.

A hozzászólók közül egy szerencsés nyertest* sorsolok a random.org segítségével, majd a nyertest 2017. július 27-én értesítem e-mailen (ezért kérlek, ellenőrizd, hogy helyesen adtad-e meg az e-mail címed!). A nyertes nevét  ugyanekkor teszem közzé ebben a bejegyzésben!

Amennyiben a nyertes két héten belül nem jelentkezik az ajándékért, fenntartom a jogot az újra sorsolásra. A nyereményt postán küldöm ki a szerencsés nyertesnek.

*A játékban csak magyarországi postázási címmel rendelkező olvasók vehetnek részt.

“Fagyivarázs nyereményjáték!” - 15 hozzászólás

  1. Szia!
    Én a gyümölcsös jégkrémekért vagyok oda nagyon, így valószínűleg barackos-málnás-mentás jégkrémet készítenék. :))

  2. Kedves Hozzászólók! A nyereményjáték lezárult, s a Fagyivarázs receptkönyv nyertese ezúttal Noémi lett, aki mentás-étcsokis jégkrémet csinálna legszívesebben (két Noémi hozzászólónk is van, ezért fontos ez az információ). Köszönöm mindenkinek a játékot, hamarosan újabb nyereményjátékkal jövök augusztusban! 🙂
    Szeretettel: Anni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .