♥ 22-én volt a blog szülinapja, melynek kapcsán sok kedves hozzászólást kaptam, ezúton is még egyszer nagyon köszönöm! 🙂

♥ Múlt vasárnap sikerült összehozni egy találkozót két barátnőmmel és gyerkőceikkel, ami hihetetlen teljesítmény 6 gyerek és ilyen betegeskedő időszak mellett. Nagy meglepi volt még egy teljesen növényi alapú torta, amit jó étvággyal fogyasztott a csipet csapat. Meg voltam hatva! ♥

♥ A hét eleje nem volt kifejezetten vidám, de aztán tettem róla, hogy egészen szülinapi hangulatba kerüljek a hét végére.

♥ És sikerült is! Készült egy szuper blogszülinapi torta, aztán csodás szülinapi hétvége következett.

♥ De előtte még a hét folyamán is elég sok olyan apró öröm ért, amiért érdemes hálát adnom.

♥ Amikor Nagymanó azt mondja nagy komolyan, hogy „Szeretem a reggeleket, mert akkor mindig új nap virrad.” (Saját olvasatomban: minden nap új lehetőségek és örömök várnak ránk.)

♥ Vagy amikor Kismanó egyszer csak megjegyzi: „Anya, arra dől a világ, amerre mi nézünk.” (Erről meg ez jutott eszembe: Minden relatív, csak nézőpont kérdése!)

♥ Egy régi barátnőm külföldre költözött, és nemrég tudtam meg (mire is jó a Facebook!), hogy iker fiúknak adott életet. Most kaptam tőle egy üzenetet, aminek igazán nagyon örültem! Az ilyen apró jó hírek mindig feldobják az ember napját még akkor is, ha épp aznap nem süt ki a nap. 🙂

♥ Korizás Kismanóval a befagyott tavon. Tulajdonképpen azóta kori-lázban égünk, hogy ilyen hideg van, és befagyott a jég. Először Nagymanó kezdte a gyakorlást, de most már Kismanó is beszállt – én idén már nem próbálkozom, de jövőre beruházok egy korcsolyába. (Most mellettük igyekszem a csúszós jégen, vagy fázva ácsorgok a letisztított jégfelület szélén. 😉 )

♥ Különleges hangulata volt annak, hogy egyedül mi voltunk a jégen hétköznap. Múlt héten pedig szüleim is csatlakoztak: anyukám előkotort egy ezer éves korcsolyát, és halált megvető bátorsággal támadta le a jeget, hogy leporolja koritudását. Szerencsére nem volt vele baj, csupán egyszer esett (és szegénynek egész éjjel fájt a keze). Zárójelben azért megjegyzem, hogy hihetetlen, hogy a gyerekek egy óra korizás alatt kb. 30-szor is képesek elesni, és semmi bajuk!!

♥ Ezen a héten is folytatódott a szokásos smoothie-őrület: azaz finomabbnál finomabb turmixokat kotyvasztottam. Készült matcha teás mandulahabos és még sok zöld finomság, de a gyümölcscentrifuga sem pihent, és szinte minden nap ittunk egy pohár frissen centrifugált zöldség-gyümölcslevet.

♥ A héten készült még isteni finom kurkumás-gyömbéres sütőtök krémleves, almás-diós muffin, illetve kényeztettem magam egy kis sütőtökös mandulatej lattéval (valódi élvezet!).

♥ Pénteken orvoshoz kellett mennem kontrollra Kismanóval, így megleptem azzal, hogy nem ment oviba aznap. Nagyon örült neki! Én is örültem, hogy jut egy kis időnk kettesben lenni, ami elég ritka, hiszen a tesók majdnem mindig együtt vannak.

♥ Bugyuta rajzfilmet nézni (Tabaluga) Kismanóval, miközben zöldségkrémes szendvicset eszegettünk jégcsapretekkel. (Eredetileg nem akart szendvicset enni, de ha leülök mellé a tévé elé, képes felnőtt adagot eltüntetni belőle!)

♥ Szombat reggeli piacolás után Férjjel teljesen lefagyva és kiéhezve beszabadultunk a Vegan Love-ba, és teleettük magunkat fantasztikus vegán gyorséttermi kajákkal. A Vegan Love azért annyira nem gyorsétterem, mert frissen készül minden hot dog és hamburger, így várni kell arra, hogy megérkezzen a kaja, de megéri! Ezúttal egy hihetetlenül ízletes Juicy Lucy sütőtökös burgert ettem „kéksajt” mártással.

♥ Ezután folytatódott az előszülinapi kényeztetés: rátaláltam egy torta- és sütési kellék boltra, ahol jó sokáig nézelődtem, majd néhány kinccsel gazdagabban tértem haza (nemsokára itt van Kismanó szülinapja!).

♥ Vasárnapi családi ünneplések, hatalmas mennyiségű vegán sütemény adagokkal, rengeteg csodálatos rózsával, egy új szakácskönyv szerzeménnyel, levendulás szappan és illóolaj csomaggal, és Nagymanótól egy szép rajzzal.

♥ Vasárnap előrukkoltam egy kis „dupla-szülinapi” meglepivel is: ugyanis egy nyereményjáték keretében csodás arany ananászokkal díszített konyharuhát nyerhetsz! A bejegyzésben azt is elmondom, hogyan készült ez a zöld pina colada smoothie. (Isteni finom!)

♥ Nem tudok mást mondani, mint hogy hálás vagyok. Sokat járt ez a fejemben a héten, főként mikor elöntött az orvosolhatatlan félelem. A jövőtől, attól a bizonyos általam nem befolyásolható tényezőtől, amit Életnek nevezünk.

Egy gondolat már múlt hét vasárnap kikristályosodott bennem, azóta pedig csak megerősödött, ez pedig a következő:

Pillanatok… Értékeld a pillanatot, mely neked megadatott, mert bármikor jöhet egy pillanat, mely mindent megváltoztat. S ha ezt megteszed, úgy hálát is adhatsz ezekért a pillanatokért. Ez pedig már nem más, mint maga a boldogság.

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .