Nincs még egy évszak, mely oly csodálatos színekkel kápráztat el, mint az ősz. Mostanában ötlött eszembe, hogy talán ezzel kárpótol minket az elmúlásért? Mintha mielőtt minden rideg szürkeségbe burkolódzna, még utoljára megmutatná a természet, hogy tud ő elképesztően lenyűgöző is lenni…

Nem, egyszerűen nem lehet betelni vele. Nemcsak a színek és a látvány, hanem maga az érzés. Valahogy ilyenkor az ember ösztönösen kicsit befelé fordul, és az esték megnyúlásával egyre több időt tölt bent a négy fal között. De ez nem jelenti azt, hogy be kellene zárkózni, hiszen ha kisüt a nap, nincs felvillanyozóbb egy őszi sétánál a természetben.

Persze néha az is nagyon jól esik, mikor kopog az eső az ablakon és Te hálát adsz azért, hogy tető van a fejed fölött, puha takaró a lábadon és egy jó könyv az öledben. Hálát adsz azért, hogy nem kell fáznod, nem korog a gyomrod (jó esetben) és az őszi gyümölcs-zöldség bőségben aránylag könnyedén megtöltheted a kamrád mindenféle jóval.

Amikor kisüt a nap, kimerészkedem a kertbe és elvégzem az őszi tennivalóimat, ráérősen matatok a veteményesben és nagy szeretettel ültetem el a virághagymákat.

Nem tudom megmagyarázni, hogy ez miként is lehet, de az őszi kertben mindennél erősebben érzem magamban az elmúlás fenyegető tényét. Talán mert a természet is búcsút mond a virágzásnak és sok esetben az életnek is.

Ez az érzés egyik oldalról kényelmetlen nyugtalansággal tölt el (pedig – remélhetőleg – még van időm, mielőtt búcsút veszek a földi léttől) – a másik oldalról viszont soha nem érzem magam olyan közel a természethez, mint ilyenkor. Sokszor tűnődöm azon, hogy ez nem más, csak egy csodálatos körforgás, melynek én magam is a része vagyok – ez viszont épp hogy nyugalmat ad és vigaszt nyújt.

Atyaég, el sem hiszem, hogy ide keveredtem egy jó kedélyű, vidám képes bejegyzésben, de nem tehetek róla: számomra az ősz mindig is ellentmondásokkal teli volt (és talán mindig is lesz).

Pontosan ezért keresem benne mindig az örömöt – de nem is hiába! 🙂 Ennek bizonyítékaként jöjjön 15 olyan őszi kép, mely megjeleníti, hogyan is érzek ilyenkor októberben – egytől egyig olyan fotók, melyeken bármikor szívesen pózolnék! Indulhat az álmodozás! 😀

1

Bár ezen a képen már látszólag a fák levelei lehullottak, mégis fantasztikus hangulatot áraszt ez az otthonosan berendezett veranda. A gyertyák, mécsesek és egy kis pattogó tűz mindig megteszi a hatását. 🙂 Szívesen kortyolgatnám a forró teámat én is az egyik karosszékben üldögélve (persze jól felöltözve). Fotó innen.

3

Ha nincs veranda, akkor is nagyon hangulatos lehet a szabadban üldögélés ősszel – ezen a képen a fényfüzérek igazi álomszerű hangulatot kölcsönöznek. A pillecukor helyett én inkább parázsban sült krumplit készítenék, vagy egy cső kukoricát pirítanék a tűz fölött. 😉 Forrás innen.

6

A tűz körül üldögélni persze legjobb baráti társaságban, egy jó kis forró ital mellett. Bár a fotón nagyon jól mutatnak a mokaszínek, én inkább maradnék a kényelmes sportcipőm vagy egy meleg csizma mellett… Forrás innen.

9

Nincs is annál jobb, mintha az ember megragadja az alkalmat, és ősszel pár napos utazásra indul, lehetőleg valamilyen természetközeli helyre. Annyira hangulatos ez a kép! (Forrás innen.) Ugyanakkor mi biztosan nem férnénk el ebben a kis autóban – a mi csomagtartónk inkább így nézne ki:

7

Minden, ami egy jó kis túrázáshoz és őszi avarban rögtönzött piknikhez kell! Irány a természet! 🙂 Forrás innen.

14

Imádom a szebbnél szebb, festőien megterített piknikes „asztalokat” (itt valóban igazi terülj-terülj asztalkámról van szó). A faágakról lelógó mécses lámpások egyenesen zseniálisak, bár nehezen tudom elképzelni, hogy még ezeket is magunkkal vinnénk (attól tartok, hogy inkább játékbabák és focilabda kapnának helyet nálunk…) Forrás innen.

10

De mi is a legfontosabb egy őszi piknikben? Természetesen a társaság ♥ Ilyenkor a legegyszerűbb pokróc és étel mellett is királylánynak érzi magát az ember ♥ Forrás innen.

4

Persze egyedül is nagyon jól érezheted magad az őszi természetben – ilyenkor nincs jobb mulatság annál, ha megfigyeli az ember a szebbnél szebb faleveleket és terméseket – a nézelődés pedig még kellemesebb egy jó kis forralt almabor kíséretében! Forrás innen.

5

A leleményesebb piknikesek meghódítják a vizet is – ez a kép a misztikus vízzel a háttérben Agatha Christie műveit juttatja eszembe… Merész vállalkozás a vízre szállni ilyen időben, de miért ne…? Én Christie „Halloween és a halál” című híres Poirot regényét vinném magammal. 🙂 Forrás innen.

2

Azért én inkább maradnék egy ilyen kis nyugodt kerti idillnél, ahol nincs más dolgom, mint hogy a mellettem ülővel diskuráljak a forró csokimat szürcsölve. Forrás innen.

13

Persze egyeseknek (például az én Nagymanómnak) a szimpla diskurálásnál szimpatikusabb lenne egy kis őszi sakkjátszma – bevallom töredelmesen, hogy ez idáig nem tudtam megszeretni ezt a méltán zseniális játékot. De egy kis forralt bor mellett biztosan nekem is jobban menne! 😉 Forrás innen.

15

De igazán az lenne jó, ha szervezhetnék egy jó kis „ÖTYE” bulit, és a tűz mellett végre jól kidumcsizhatnánk magunkat a csajokkal (azért valami jó kis harapnivalót mindenképp készítenék, mert anélkül nem az igazi a beszélgetés sem!). Forrás innen.

8

Ha nem lenne kedvem kimozdulni, akkor pedig az ablakból csodálnám az ősz sokszínűségét. ♥ Forrás innen.

16

Annál pedig tényleg nincs jobb, mint bent melegedni a tűznél, ha kint esősre-szelesre fordul az idő! Forrás innen.

Remélem, Te is kicsit elvarázsolódtál ezeknek a csodás képeknek a segítségével és sikerült feldobnom a napod. 🙂

Neked melyik tetszik a legjobban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .